Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:323, Did:0, useCase: 3

Autors: Ivars Bācis

Britiem vēsturiskais trijnieks PK slēpošanā, I.Bikše pēdējais

Britiem vēsturiskais trijnieks PK slēpošanā, I.Bikše pēdējais
Pirmais trijnieks vīriešiem sprintā. No kreisās: E.Jangs, F.Pelegrīnī, S.Hamiltons. Foto: British Nordic Ski Team.

Pasaules kausa posmā distanču slēpošanā Toblahā (Itālijā) sprintā brīvajā stilā ātrākie bija norvēģiete Maikena Kaspersena Falla un itālis Federiko Pelegrīnī, bet klasiskā stila distancē joprojām turpina uzvarēt norvēģi Martins Jonsruds Sunbī un Terēze Juhauga. Savukārt Endrjū Jangs nodrošināja britiem vēsturisko pirmo pjedestāla vietu pasaules kausa posmos. Tikmēr Latvijas pārstāvis Indulis Bikše 15km klasiskā stila distancē palika pēdējā 83.vietā, uzvarētājam zaudējot gandrīz astoņas minūtes.

Pagājušās nedēļas nogalē tika aizvadīts šīs sezonas ceturtais Pasaules kausa posms distanču slēpošanā, kas šajā gadā būs arī noslēdzošais, jo “Tour de ski” vairs nesāksies decembra beigās kā agrāk, bet 1.janvārī. Dalībnieki pirmajā dienā sacentās sprintā brīvajā stilā, bet otrajā dienā vidējā distancē klasiskajā stilā ar intervāla startu.

Dāmām sprintā pirmajā trijniekā bija tās pašas, kas pirms nedēļas Davosā, tikai savādākā izvietojumā, jo Šveices posma uzvarētāja zviedriete Stīna Nilsone šoreiz tika atstāta trešajā vietā, bet starp abām norvēģietēm atkal pārāka bija Falla, tiekot pie otrās uzvaras šosezon un Ingvildu Estbergu atstājot otrajā vietā. Tikmēr pirmo finālu PK posmos sasniedza un 4.vietu ieguva Madonā pasaules kausa posmā rollerslēpošanā iepazītā zviedriete Lina Semskāra, kura kvalifikācijā bija uzrādījusi 3.laiku. Arī Davosā viņa kvalifikācijā bija viena no visātrākajām ar otro laiku, bet pēc tam izkrita ceturtdaļfinālā.

Vīriešiem uzvarētājs gan nemainījās, jo atkal neviens nespēja apsteigt itāli Federiko Pelegrīnī, kurš palielinājis savu vadību sprinta kopvērtējumā. Otrā godalga pasaules kausa posmos tika Saimonam Hamiltonam, kurš pusfinālā sīvā cīņā “pielika kāju priekšā” Nortuga iekļūšanai finālā, apsteidzot pazīstamo norvēģi par 0,1 sekundi. Šoreiz amerikāņa otrā vieta neradīja pārsteigumu, kā tas bija pirms diviem gadiem, kad viņš uzvarēja Šveicē “Tour de ski” posma ietvaros, kaut pirms tam nekad nebija iekļuvis finālā. Britiem vēsturisko pirmo godalgu sarūpēja Endrjū Jangs, kurš jau pirms nedēļas Davosā sevi pasaules elitē pieteica ar iekļūšanu pusfinālā un 9.vietas izcīnīšanu. Norvēģiem šoreiz nācās samierināties ar pēdējām divām vietām finālā.

Ingvilda Estberga bija vienīgā, kas abas dienas tika trijniekā, jo bija trešā ātrākā (+40,1 s) 10km klasikā. Starp abām norvēģietēm Juhaugu un Estbergu otrajā vietā iespraucās somiete Krista Parmakoski (+28,2 s). Kaut arī joprojām daudz zaudēja, tomēr mazāk un arī labāk nostartēja, salīdzinot ar iepriekšējo posmu, zviedriete Šarlote Kalla, kura ieņēma piekto vietu (+50 s) savā ne tika parocīgajā klasiskajā stilā. Kaut arī kādreiz tas šķistu ļoti vājš rezultāts, tomēr poliete Justīna Kovaļčika pamazām sāk “atgūties” un ar 8.vietu (+1:13) sasniedza šīs sezonas labāko rezultātu.

Neskatoties uz to, ka trešās vietas ieguvējs norvēģis Šjūrs Rēte un ceturtajā vietā palikušais šveicietis Dario Kolonja uzvarētājam Sunbī zaudēja attiecīgi 48 sekundes un minūti, bet otro vietu ieguvušais Aleksandrs Besmertnihs atpalika 12 sekundes, vīriešiem bija ļoti interesants scenārijs un aizraujoša cīņa par uzvaru, jo Sunbī un Besmertniha biežā mainīšanās līderpozīcijām kontrolatzīmēs atgādināja bijušās premjeres viedokļu maiņas straujumu. Lai arī savu karjeras labāko slēpojumu parādīja Besmertnihs, tomēr Sunbī viņš pārspēt nespēja. Pēdējā aplī norvēģis atkal izvirzījās vadībā un līderpozīcijas arī nosargāja, pāris sekunžu pārsvaru beigās palielinot līdz 12 sekundēm. Vienīgi ne visai priecē fakts, ka Sunbī uzvarēja, stumjoties ar nesmērētām slidsoļa slēpēm. Tā pērn Davosā uzvarēja kazahs Poltoraņins. Saprotams, ka katrs meklē veidus kā uzvarēt, taču tas degradē klasisko stilu, un šādam stilam paliek arvien mazāka sakara ar slēpošanu.

Šosezon progresu demonstrējošais norvēģis Emīls Iversens beigās “noplīsa” un ierindojās ārpus desmitnieka 11.vietā, kaut gan līdz pusdistancei bija trijniekā, bet vēl pie 12,1km atzīmes turējās sešiniekā. Tas ir tīrais sīkums, salīdzinot ar viņa tautieti Nortugu, kurš finišēja 59.vietā (+3:55), uzstādot savu PK antirekordu. Neskatoties uz to, ka Sunbī (1.vieta), Rēte (3.vieta), Dīrhaugs (8.vieta) saglabāja norvēģu līderpozīcijas, tomēr šoreiz viņus “uz masu paņēma” krievi, kuri nodemonstrēja progresu no iepriekšējiem posmiem un kuriem galvgalī bija visvairāk pārstāvju – desmitniekā četri, bet piecpadsmitniekā seši.

Latvijas pārstāvis Indulis Bikše pirmajā kontrolatzīmē (1,7km) bija priekšā četriem sāncenšiem, otrajā (2,1km) vairs tikai vienam, bet pēc pirmā apļa (5km) atradās jau pēdējā 88.vietā, jo par pussekundi mūsu slēpotāju bija apsteidzis arī iepriekš aizmugurē esošais korejietis. Turpinājumā Indulis no tuvākajiem konkurentiem pakāpeniski atpalika arvien vairāk un arī finišēja noslēdzošajā 88.vietā, uzvarētājam zaudējot 7:45, bet no tieši priekšā esošā sava vienaudža slovēņa Simenca atpaliekot 48 sekundes. Tas deva vien 174 FIS punktus. Vēlāk piecus dalībniekus diskvalificēja par klasiskā soļa neievērošanu, līdz ar to sanāca 83.vieta. Starp citu, savā vissliktākajā startā karjerā šajā distancē Arvis Liepiņš bija zaudējis pat vairāk (8:02), un tas notika nekur citur kā šajā pašā Toblahā.

Rezultāti: FIS World Cup - Toblach (ITA) - Event results


, 2015-12-23 20:21, pirms 8 gadiem
GBR nu moins
, 2015-12-23 20:28, pirms 8 gadiem
Nu kpc vispār slēpot, ja 15km zaudē 8min, es visu saprotu, nav līmenis un tehnikas utt, bet nu nejau 8 min, ko tad viņš 50km distancē stundu zaudēs vai?
, 2015-12-24 17:34, pirms 8 gadiem
Pellegrino pielaikoja Zorro tērpu! Drīz arī Pillera Kotrera visvairāk izcīnīto uzvaru statuss kritīs!
Jānis Buks. Foto: LOK
10

LOK prezidents vaino Čakšas komandu par politiskā spiediena izdarīšanu

LETA. Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) prezidents Jānis Buks vaino Izglītības un zinātnes ministrei Andai Čakšai pietuvinātas personas par politiska spiediena izdarīšanu, trešdienas vakarā vēstīja Latvijas Televīzija (LTV).
Tomass Nortugs (pirmais no kreisās) un Peters Nortugs (vidū) 2016. gada saensībās. Foto: Ringsaker blad.
1

Slēpotājs Nortugs izcīnījis sudrabu Norvēģijas čempionātā kamanu suņu sportā

Titulētā Petera Nortuga brālis Tomass Nortugs, kuram arī netrūkst panākumu distanču slēpošanā, pagājušajā nedēļas nogalē izcīnījis sudrabu Norvēģijas čempionātā kamanu suņu sportā.
LSFP prezidents Einars Fogelis un LOK ģenerālsekretārs Kārlis Lejnieks. Foto: LOK
6

LOK biedri neatbalsta LOK un LSFP apvienošanās procesa uzsākšanu

Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) biedri šodien Ģenerālās asamblejas sesijā (aizklātā balsojumā) nolēma neatbalstīt kārtību, kādā Latvijas Sporta Federāciju padome (LSFP) tiktu apvienota ar LOK.