Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:323, Did:0, useCase: 3

Autors: Ints Megnis

Vīru kērlingisti paliek uzvaras attālumā no atgriešanās EČ A divīzijā

Vīru kērlingisti paliek uzvaras attālumā no atgriešanās EČ A divīzijā
Latvijas kērlingisti Eiropas čempionātā. Organizatoru foto

Latvijas vīru kērlinga izlase piektdien pārvarēja Eiropas čempionāta B divīzijas "play-off" turnīra pirmo kārtu, tomēr divīzijas pusfinālā cieta neveiksmi, paliekot bez iespējas atgriezties A divīzijā un iekļūšanas pasaules čempionāta kvalifikācijas turnīrā.

Ja dāmas šogad atgriezās Eiropas čempionāta A divīzijā, kurā turklāt tika pie lielākā panākuma vēsturē, vīri atkal sacentās B divīzijā, tomēr darīja to veiksmīgi - pamatsacensībās piecas uzvaras septiņās spēlēs deva trešo vietu apakšgrupā. Līdz ar to tika sasniegts izslēgšanas turnīrs, kurā piektdienas rītā Latvija ar 7-5 pieveica otrā apakšgrupā otro vietu guvušajai Baltkrievijai.

Šajā mačā komandas vairākkārt apmainījās punktu guvumiem. Pēc septītā enda Baltkrievija izvirzījās priekšā ar 5-4, tomēr nākamajā Latvija ar diviem punktiem atguva vadību un noslēdzošajos divos endos to noturēja.

Pāris stundu vēlāk sekoja pusfināls, tomēr tajā Latvija ar 6-9 zaudēja Anglijai. Abas B divīzijas finālistes gan garantēs vietu A divīzijā, gan arī janvārī Jaunzēlandē piedalīsies vēsturē pirmajā pasaules čempionāta kvalifikācijas turnīrā.

Spēlē ar angļiem latvieši pēc trīs punktu iegūšanas ceturtajā endā izvirzījās vadībā ar 3-2, bet pēc sestā enda jau bija priekšā ar 5-3. Tomēr septītajā endā pretinieki panāca izlīdzinājumu, bet astotajā paši ieguva trīs punktus - šādu deficītu Latvijai vairs neizdevās atspēlēt.

Līdz ar to Latvija turnīru noslēgusi ar dalītu trešo vietu B divīzijā un 15. vietu Eiropā.

Kā zināms, Latvijas dāmas uzvarēja četrās no deviņām pasaules čempionāta A divīzijas spēlēm un izcīnīja piekto vietu Eiropā, kas ir Latvijas lielākais panākums vēsturē. Tāpat dāmas ceturto reizi kvalificējās pasaules čempionātam, kas pavasarī notiks Dānijā.

Latvijas vīriešu izlases spēles:

Z 2:7 – Čehija
U 10:3 – Ungārija
U 8:4 – Turcija
U 8:5 – Spānija
Z 4:9 – Igaunija
U 6:5 – Francija
U 11:8 – Slovākija
U 11:8 – Baltkrievija
Z 6:9 – Anglija

/U – uzvara, Z – zaudējums/


, 2018-11-23 15:42, pirms 5 gadiem
Kā igauņi pakāsa pēdējā endā..
Tomass Nortugs (pirmais no kreisās) un Peters Nortugs (vidū) 2016. gada saensībās. Foto: Ringsaker blad.
1

Slēpotājs Nortugs izcīnījis sudrabu Norvēģijas čempionātā kamanu suņu sportā

Titulētā Petera Nortuga brālis Tomass Nortugs, kuram arī netrūkst panākumu distanču slēpošanā, pagājušajā nedēļas nogalē izcīnījis sudrabu Norvēģijas čempionātā kamanu suņu sportā.
LSFP prezidents Einars Fogelis un LOK ģenerālsekretārs Kārlis Lejnieks. Foto: LOK
6

LOK biedri neatbalsta LOK un LSFP apvienošanās procesa uzsākšanu

Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) biedri šodien Ģenerālās asamblejas sesijā (aizklātā balsojumā) nolēma neatbalstīt kārtību, kādā Latvijas Sporta Federāciju padome (LSFP) tiktu apvienota ar LOK.
Sipriens Sarrazēns. Foto: S. Boué/L'Équipe

Nobrauciena vicelīderis Sarrazēns: "Drošības apsvērumu dēļ lēmums atcelt nobraucienu bija pareizs"

Pasaules kausa vicelīderis Sipriens Sarrazēns no Francijas, kurš pēdējā startā varēja mēģināt apsteigt Marko Odermatu un iegūt nobrauciena kopvērtējuma titulu, norādīja, ka saprot FIS lēmumu atcelt nobraucienu Zālbahā un ka drošības apsvērumu dēļ tas bijis pareizs lēmums.