Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:323, Did:0, useCase: 3

Vīru kērlingisti paliek uzvaras attālumā no atgriešanās EČ A divīzijā

Ints Megnis
Ints Megnis

Vīru kērlingisti paliek uzvaras attālumā no atgriešanās EČ A divīzijā
Latvijas kērlingisti Eiropas čempionātā. Organizatoru foto

Latvijas vīru kērlinga izlase piektdien pārvarēja Eiropas čempionāta B divīzijas "play-off" turnīra pirmo kārtu, tomēr divīzijas pusfinālā cieta neveiksmi, paliekot bez iespējas atgriezties A divīzijā un iekļūšanas pasaules čempionāta kvalifikācijas turnīrā.

Ja dāmas šogad atgriezās Eiropas čempionāta A divīzijā, kurā turklāt tika pie lielākā panākuma vēsturē, vīri atkal sacentās B divīzijā, tomēr darīja to veiksmīgi - pamatsacensībās piecas uzvaras septiņās spēlēs deva trešo vietu apakšgrupā. Līdz ar to tika sasniegts izslēgšanas turnīrs, kurā piektdienas rītā Latvija ar 7-5 pieveica otrā apakšgrupā otro vietu guvušajai Baltkrievijai.

Šajā mačā komandas vairākkārt apmainījās punktu guvumiem. Pēc septītā enda Baltkrievija izvirzījās priekšā ar 5-4, tomēr nākamajā Latvija ar diviem punktiem atguva vadību un noslēdzošajos divos endos to noturēja.

Pāris stundu vēlāk sekoja pusfināls, tomēr tajā Latvija ar 6-9 zaudēja Anglijai. Abas B divīzijas finālistes gan garantēs vietu A divīzijā, gan arī janvārī Jaunzēlandē piedalīsies vēsturē pirmajā pasaules čempionāta kvalifikācijas turnīrā.

Spēlē ar angļiem latvieši pēc trīs punktu iegūšanas ceturtajā endā izvirzījās vadībā ar 3-2, bet pēc sestā enda jau bija priekšā ar 5-3. Tomēr septītajā endā pretinieki panāca izlīdzinājumu, bet astotajā paši ieguva trīs punktus - šādu deficītu Latvijai vairs neizdevās atspēlēt.

Līdz ar to Latvija turnīru noslēgusi ar dalītu trešo vietu B divīzijā un 15. vietu Eiropā.

Kā zināms, Latvijas dāmas uzvarēja četrās no deviņām pasaules čempionāta A divīzijas spēlēm un izcīnīja piekto vietu Eiropā, kas ir Latvijas lielākais panākums vēsturē. Tāpat dāmas ceturto reizi kvalificējās pasaules čempionātam, kas pavasarī notiks Dānijā.

Latvijas vīriešu izlases spēles:

Z 2:7 – Čehija
U 10:3 – Ungārija
U 8:4 – Turcija
U 8:5 – Spānija
Z 4:9 – Igaunija
U 6:5 – Francija
U 11:8 – Slovākija
U 11:8 – Baltkrievija
Z 6:9 – Anglija

/U – uzvara, Z – zaudējums/

     [+] [-]

, 2018-11-23 15:42, pirms 5 gadiem
Kā igauņi pakāsa pēdējā endā..