Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:323, Did:0, useCase: 3

Titulētais Stohs izcīna uzvaru Pasaules kausa priekšpēdējās individuālajās sacensībās

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Titulētais Stohs izcīna uzvaru Pasaules kausa priekšpēdējās individuālajās sacensībās
Kamils Stohs
Foto: EPA/Scanpix

LETA--DPA. Titulētais Polijas tramplīnlēcējs Kamils Stohs, kurš jau ir nodrošinājis uzvaru šīs sezonas Pasaules kausa kopvērtējumā, piektdien Slovēnijā triumfēja šīs sezonas pirmspēdējās individuālajās sacensībās.

Sacensībās Planicā, kur dalībnieki allaž veic ļoti tālus lēcienus no lielā tramplīna, Stohs aizlēca 245,0 un 234,0 metrus tālu, kas viņam deva 455,9 punktus. Poļu sportists izcīnīja astoto uzvaru šajā sezonā un 30.karjerā.

Otro vietu izcīnīja norvēģis Andrē Forfangs, kurš sakrāja 452,2 punktus par 242,0 un 234,5 metrus tāliem lēcieniem, kamēr trešais bija Austrijas sportists Stefans Krafts, kurš ieguva 443,0 punktus, lēcienos esot 238,0 un 234,5 metrus tāls.

Kopvērtējumā Stohs, kurš olimpiskajās spēlēs Phjončhonā triumfēja lēcienos no lielā tramplīna, nosargājot pirms četriem gadiem Sočos gūto titulu, nopelnījis 1343 punktus, kamēr otrajā vietā esošajam vācietim Rihardam Freitagam ir 1030 punkti, kas viņam garantē otro vietu kopvērtējumā. Savukārt trešo vietu ar 925 punktiem ieņem Norvēģijas tramplīnlēcējs Daniels Andre Tande.

Freitags piektdien palika sestais, bet Tande nepārvarēja kvalifikāciju un pamatsacensībās nestartēja. Kvalifikāciju nepārvarēja arī olimpiskais čempions no mazā tramplīna vācietis Andreass Velingers.

Stohs pagājušajā nedēļā Norvēģijā otro reizi karjerā triumfēja Pasaules kausa kopvērtējumā, savā īpašumā iegūstot Lielo kristāla globusu.

Poļu sportists gan tobrīd nekļuva par sacensību uzvarētāju un pat nekāpa uz goda pjedestāla, bet ar sesto vietu bija pietiekami, lai nodrošinātu uzvaru sezonas kopvērtējumā.

Sestdien Planicā notiks komandu sacensības, bet sezona noslēgsies svētdien ar vēl vienām individuālajām sacensībām no lielā tramplīna.

Izmantotie resursi:
LETA