Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:323, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Pārums

D. Dukurs: "Kēnigzē nedrīkstēs kļūdīties"

D. Dukurs: "Kēnigzē nedrīkstēs kļūdīties"
Martins, Tomass un Dainis Dukuri
Foto: Andrejs Terentjevs, f64

Pirms pasaules čempionāta skeletonā, kas ceturtdien sāksies Kēnigzes trasē Vācijā, komentāru sniedza skeletonistu Martina un Tomasa Dukuru tēvs Dainis, kurš atzina, ka liela nozīme būs stabilitātei un prasmei bez kļūdām izbraukt trasi.

"Treniņos, protams, nebraucām uz pilnu slodzi. Trase ir labi sagatavota, ar interesantām vietām... Lai tās izbrauktu, ir jāriskē un jābrauc diezgan precīzi. Ir liela iespēja nokļūdīties kādās trijās vietās. Šī trase, salīdzinot ar citām, nav tā sarežģītākā, taču ir trīs atslēgas vietas, kuras ir ļoti svarīgas, tās puišiem būs jācenšas izbraukt ļoti precīzi."

Jautāts par konkurentiem, Dukurs atzina, ka tādu ir pietiekami: "Visi trīs vācieši ir ļoti labi, tāpat arī krievi un briti. Kopumā ir vismaz kādi desmit sportisti, kas var cīnīties par medaļām. Visi četri braucieni jānobrauc ļoti stabili, nedrīkst nekur kļūdīties. Vācijas skeletonisti savā trasē ir spēcīgi, taču visi ir tikai cilvēki..."

"Domāju, ka visu izšķirs pašu meistarība. Ja nebūs sniegs, tad viss būs pašu rokās. Protams, nedaudz noderētu arī veiksme. Tomass saķēris kaut kādu vīrusu, īsti treniņos nevarēja pabraukt, mokās, taču ceram, ka uz sacensībām viss būs kārtībā," piebilda Dainis Dukurs.

Pasaules čempionāta skeletonā pirmais brauciens notiks ceturtdien plkst. 11:25, otrais plkst. 12:55, trešo braucienu skeletonisti veiks piektdien plkst. 9:55, bet ceturto tai pašā dienā plkst. 11:25. Visus braucienus tiešraidē demonstrēs kanāls "Viasat Sport Baltic".


, 2011-02-23 23:14, pirms 13 gadiem
veiksmi un izturību! Lai labi slīd
, 2011-02-23 23:42, pirms 13 gadiem
Veiksmi!
Jānis Buks. Foto: LOK
10

LOK prezidents vaino Čakšas komandu par politiskā spiediena izdarīšanu

LETA. Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) prezidents Jānis Buks vaino Izglītības un zinātnes ministrei Andai Čakšai pietuvinātas personas par politiska spiediena izdarīšanu, trešdienas vakarā vēstīja Latvijas Televīzija (LTV).
Tomass Nortugs (pirmais no kreisās) un Peters Nortugs (vidū) 2016. gada saensībās. Foto: Ringsaker blad.
1

Slēpotājs Nortugs izcīnījis sudrabu Norvēģijas čempionātā kamanu suņu sportā

Titulētā Petera Nortuga brālis Tomass Nortugs, kuram arī netrūkst panākumu distanču slēpošanā, pagājušajā nedēļas nogalē izcīnījis sudrabu Norvēģijas čempionātā kamanu suņu sportā.
LSFP prezidents Einars Fogelis un LOK ģenerālsekretārs Kārlis Lejnieks. Foto: LOK
6

LOK biedri neatbalsta LOK un LSFP apvienošanās procesa uzsākšanu

Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) biedri šodien Ģenerālās asamblejas sesijā (aizklātā balsojumā) nolēma neatbalstīt kārtību, kādā Latvijas Sporta Federāciju padome (LSFP) tiktu apvienota ar LOK.