Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:323, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Freimanis

Krievijas Antidopinga aģentūra atkal tuvu tās darbības apturēšanai

Krievijas Antidopinga aģentūra atkal tuvu tās darbības apturēšanai
Foto: AP/Scanpix

Krievijas Antidopinga aģentūra (RUSADA) atkal ir tuvu tam, lai tiktu apturēta tās darbība, jo Pasaules antidopinga aģentūrai (WADA) tikusi liegta pilna pieeja Maskavas Antidopinga laboratorijai.

Septembrī WADA atcēla RUSADA piespriesto trīs gadu diskvalifikāciju, kas tiks piespriesta 2015. gada novembrī pēc valsts atbalstīta dopinga izmantošanas skandāla. Viens no nosacījumiem RUSADA reabilitācijai bija pieejamība Maskavas antidopinga laboratorijas datiem un paraugiem līdz 2018. gada beigām.

"Komanda nespēja pabeigt savu misiju," teikts WADA izplatītajā paziņojumā. "Krievijas varas iestādes norādīja, ka aprīkojumam, ar ko paredzēts iegūt datus, jābūt apstiprinātam Krievijas likumdošanā. Šāds nosacījums netika pieminēts sākotnējā tikšanās reizē 28. novembrī Maskavā, pēc kuras WADA savu ekspertu grupu nosūtīja atpakaļ uz Maskavu datu iegūšanai."

WADA tagad nosūtīs ziņojumu neatkarīgajai Atbilstības pārbaudes komisijai (CRC), kas plāno tikties 14. un 15. janvārī, kad atkal tiks izskatīts RUSADA atbilstības statuss. Pēc tam CRC rekomendācijas izvērtēs WADA izpildkomiteja.

"Kāds gan pārsteigums - vai kāds ir šokēts par to, ka krievi manevrē un shēmo, lai izvairītos no atbildības. Cerēsim, ka WADA šoreiz būs guvusi mācību un atzīs RUSADA par neatbilstošu," izteicies ASV Antidopinga aģentūras vadītājs Treviss Tigerts. Jāpiebilst, ka RUSADA diskvalifikācijas atcelšana izraisīja protestus un tika nodēvēta par "lielāko nodevību pret godīgajiem sportistiem". WADA prezidents sers Kreigs Rīdijs aizstāvēja šo lēmumu, norādot, ka reabilitācija ir pakļauta stingu noteikumu ievērošanai.

Izmantotie resursi:
BBC Sport


, 2018-12-22 12:09, pirms 5 gadiem
WADA sevi ir nostādījusi muļķa pozā. Kas tur nevienam mugurkaula nav?
, 2018-12-22 13:04, pirms 5 gadiem
Bildē blakus Fairy pudelei trūkst sāls paciņas.
Jānis Buks. Foto: LOK
10

LOK prezidents vaino Čakšas komandu par politiskā spiediena izdarīšanu

LETA. Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) prezidents Jānis Buks vaino Izglītības un zinātnes ministrei Andai Čakšai pietuvinātas personas par politiska spiediena izdarīšanu, trešdienas vakarā vēstīja Latvijas Televīzija (LTV).
Tomass Nortugs (pirmais no kreisās) un Peters Nortugs (vidū) 2016. gada saensībās. Foto: Ringsaker blad.
1

Slēpotājs Nortugs izcīnījis sudrabu Norvēģijas čempionātā kamanu suņu sportā

Titulētā Petera Nortuga brālis Tomass Nortugs, kuram arī netrūkst panākumu distanču slēpošanā, pagājušajā nedēļas nogalē izcīnījis sudrabu Norvēģijas čempionātā kamanu suņu sportā.
LSFP prezidents Einars Fogelis un LOK ģenerālsekretārs Kārlis Lejnieks. Foto: LOK
6

LOK biedri neatbalsta LOK un LSFP apvienošanās procesa uzsākšanu

Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) biedri šodien Ģenerālās asamblejas sesijā (aizklātā balsojumā) nolēma neatbalstīt kārtību, kādā Latvijas Sporta Federāciju padome (LSFP) tiktu apvienota ar LOK.