Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:323, Did:0, useCase: 3

Kanādieši savās mājās izcīna savu pirmo jaukto kērlinga komandu pasaules čempionu titulu

Linda Mangale
Linda Mangale

Kanādieši savās mājās izcīna savu pirmo jaukto kērlinga komandu pasaules čempionu titulu
Kanādas izlase
Pasaules čempioni jauktajām kērlinga komandām 2018
Foto: WCF / Jeffrey Au

Šajā naktī, 21.okotbrī Kanādas pilsētā Kelovnā tika noskaidroti 2018.gada pasaules čempioni jauktajām kērlinga komandām. Par tiem 35 komandu konkurencē kļuva Kanādas izlase, bet Latvijas izlase ierindojās 20.vietā.

Trīs ceturtdaļfināla spēlēs notika ļoti sīva cīņa par vietu pusfinālā. Spānija, paņemot trīs punktus pēdējā endā, izrāva uzvaru pret Vāciju 6:4, Norvēģija spēles beigās neļāva Šveices izlasei atspēlēties un izcīnīja uzvaru ar 6:4, bet tikai ekstra endā noskaidrojās pusfinālists starp Skotijas un Kanādas izlasēm, kur uzvaru ar 8:5 ieguva mājinieki. Savukārt duelī starp Krievijas un Turcijas komandām spēle noslēdzās jau pēc sešiem endiem, uzvarot Krievijai ar 11:2.

Vienā no pusfināla pāriem tikās Spānija ar Krieviju, kur spāņi dominēja jau no paša spēles sākuma, pēc četriem endiem atrodoties vadībā ar 5:1. Krievijas izlasei tā arī neizdevās atspēlēties, līdz ar to Spānijas uzvara ar 6:2 ieveda viņus čempionāta finālā. Tajā viņi tikās ar Kanādas izlasi, kura, nozogot divus punktus septītajā endā, nodrošināja sev uzvaru pret Norvēģiju ar 7:3.

Finālspēli kanādieši uzsāka ar trim punktiem pirmajos divos endos. Spānijai izdevās gūt tikai vienu punktu trešajā endā (1:3). Turpinājumā Kanādas izlase rādīja teicamu sniegumu, neļaujot spāņiem veidot savu spēli, kas atspoguļojās arī rezultātā. Pēc septiņiem endiem uz tablo 6:2, kad arī tika paspiestas rokas un Kanādas izlase varēja svinēt savu vēsturē pirmo zelta medaļu pasaules jaukto komandu čempionātā. Savukārt Spānijai šī ir visaugstāk izcīnītā vieta jebkurā no pasaules čempionātiem.

Bronzas mačs norisinājās starp Krievijas un Norvēģijas izlasēm, kas izvērtās krietni vien sīvāks. Norvēģiem pirmo endu izdodas nozagt, bet turpmākajos Krievijas izlase atguvās un pēc pus spēles – četriem endiem jau bija vadībā ar 4:3. Tomēr viņu prieks bija īss, jo jau piektajā endā Norvēģijas izlasei izdodas nospēlēt uz trim punktiem, kurus sestajā endā papildina ar vēl vienu nozagtu, panākot 7:4. Likās jau, ka norvēģiem bronzas medaļas ir kaklā, bet Krievijas izlase nepadevās. Septītajā endā viņi rezultātu izlīdzina (7:7), bet pēdējā endā, veiksmīgi nospēlējot, tika nozagts uzvaras punkts (8:7) un bronzas medaļas.

Šogad pasaules jaukto kērlinga komandu čempionāts, kas norisinājās no 13. līdz 20.oktobrim, pirmo reizi viesojās citā kontinentā. Kanādieši vienmēr izcēlušies ar viesmīlību, kas neizpalika arī šoreiz.

To atzina arī mūsu izlases spēlētājs Jānis Rudzītis: “Šī iespēja spēlēt kērlingu Kanādā mums nāca negaidīti un varam jebkuram kērlingistam novēlēt piedzīvot ko tādu. Kopējā turnīra atmosfēra un viss ap to apkārt ir vienkārši fantastika. Tā ir pieredze un emocijas kas vēl ilgi paliks atmiņā!”

Latvijas izlase čempionātu noslēdza pēc grupu turnīra kārtas ierindojoties 5.vietā, kas kopvērtējumā deva 20.vietu. Lai gan komanda nekvalificējās izslēgšanas spēlēm, tomēr uzvara pēdējā spēlē deva pozitīvas emocijas.

Pēc aizvadītā turnīra Jānis Rudzītis sniedza nelielu vērtējumu: “Raksturojot turnīru kopumā – sajūtas dažādas. Protams bija iespējas izkļūt no grupas, bet objektīvi jāatzīst, ka bija par daudz tā saucamo nepiespiesto kļūdu, lai cerētu uz ko vairāk,” beigās piebilstot: “Milzīgs paldies mūsu atbalstītājiem un visiem, kuri mums sekoja līdzi. Kā solījām, cīnījāmies līdz galam un nevienai komandai nebijām viegls pretinieks!”

Visu spēļu rezultāti atrodami: World Championship Live Scores

Latvijas jauktās izlases sastāvs: Jānis Rudzītis, Jeļena Rudzīte (skips), Didzis Pētersons, Dace Spilnere.

Ceturtdaļfināla spēļu rezultāti:

8:5 Kanāda – Skotija
6:4 Norvēģija – Šveice
6:4 Spānija – Vācija
11:2 Krievija – Turcija

Pusfināla spēļu rezultāti:

7:3 Kanāda – Norvēģija
6:2 Spānija – Krievija

Fināla un bronzas spēļu rezultāti:

6:2 Kanāda – Spānija
8:7 Krievija – Norvēģija

Kopvērtējuma TOP 4:

1.vieta – Kanāda
2.vieta – Spānija
3.vieta – Krievija
4.vieta – Norvēģija

Latvijas jauktās izlases galvenie atbalstītāji - LIVE RīGA (www.liveriga.com), Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments (www.iksd.riga.lv), OKS (smērvielas, aerosoli un apkopes materiāli) oficiālais izplatītājs Latvijā (www.okstrade.lv) un SIA “ALD Automotive” (www.aldautomotive.lv); atbalstītāji – SIA “Aquasystems”.