Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:323, Did:0, useCase: 3

Autors: Linda Mangale

Latvijas jauktā kērlinga izlase dodas uz turnīru Šveicē

Latvijas jauktā kērlinga izlase dodas uz turnīru Šveicē
Latvijas jauktā kērlinga izlase

Nedēļas nogalē Latvijas jauktā kērlinga izlase piedalīsies „Victoria-Trophy 2017” Bāzelē, Šveicē. Savukārt trīs komandas no Latvijas startēs pasaules kērlinga tūres (WCT) jaukto pāru turnīrā „Tallinn Mixed Doubles International” Igaunijas galvaspilsētā Tallinā.

„Victoria-Trophy 2017” turnīrs norisināsies no 23. līdz 24.septembrim. Šis turnīrs Latvijas izlasei (Jānis Rudzīti /skips/, Jeļena Rudzīte, Ritvars Graumanis, Dace Spilnere-Pūciņa) būs pēdējais pirms viņi uzsāks startu pasaules jaukto kērlinga komandu čempionātā, kurš notiks Šveices kalnu kūrortā Šamperī no 6. – 14.oktobrim.
„Victoria-Trophy 2017” piedalīsies 26 komandas, kuras sākotnēji sadalītas pa divām grupām. Pirmās trīs grupu spēles Latvijas izlase aizvadīs 23.septembrī plkst. 09:15, 12:45 un 16:15 pēc Latvijas laika. Pirmās spēles pretinieks ir „CRB Junioren 2” komanda no Šveices. Nākamo divu grupas spēļu pretinieki būs zināmi pēc pirmās izspēlētās spēles.
Atkarībā no grupas trīs spēļu rezultātiem, visas komandas pēc tam tiks sarindotas no 1. līdz 12.vietai un no 13. līdz 26.vietai. Zemākā ranga komandas cīnīsies par „Victoria Cup” kausu, savukārt labākās 12 komandas sacentīsies par „Victoria-Trophy 2017” titulu.

Pirmo reizi Igaunijas galvaspilsēta Tallina uzņem pasaules kērlinga tūres (WCT) jaukto pāru komandas. Četru dienu garajā turnīrā no 21. līdz 24.septembrim pavisam piedalīsies 20 komandas. Latvijas jaukto pāru komandām: D.Regžai/A.Regžam, I.Bērziņai/J.Rēdliham un I.Lindei/A.Veidemanim būs iespējas sacensties ne tikai ar spēcīgām komandām no Igaunijas, Somijas, Šveices un Francijas, bet arī ar Kanādas un ASV pārstāvjiem.
Visas komandas sadalītas četrās grupās pa piecām komandām katrā. Sākumā komandas izspēlēs apļa turnīru savā grupā, bet pēc tam komandas tiks sarindotas pēc iegūtajiem rezultātiem grupās. Astoņas labākās jaukto pāru komandas turpinās cīņu ceturtdaļfinālā, ar iespēju pacīnīties par pirmo „Tallinn Mixed Doubles International” titulu un naudas balvu. Pusfināla spēles sāksies 24.septembrī plkst. 11:00, bet spēle par 3.vietu un fināls notiks plkst. 14:00 pēc Latvijas laika.
Visu spēļu rezultāti pieejami: World Curling Tour - Powered by CurlingZone

D.Regžas/A.Regžas komandas spēļu grafiks grupas turnīra kārtā:

21.09. (pēc Latvijas laika)
18:00 – Silkoksa/Kīraks (Kanāda)
22.09. (pēc Latvijas laika)
10:30 – Barbecata/Perets (Šveice)
15:30 – Tūrmane/Lills (Igaunija)
23.09. (pēc Latvijas laika)
08:00 – Juhaza/Usipavalniemi (Somija)

I.Bērziņas/J.Rēdliha komandas spēļu grafiks grupas turnīra kārtā:

21.09. (pēc Latvijas laika)
13:00 – Vilda/Gublers (Šveice)
20:30 – Kauste/Rantamaki (Somija)
22.09. (pēc Latvijas laika)
10:30 – Lilla/Lills (Igaunija)
23.09. (pēc Latvijas laika)
10:30 – Tammesa/Vāheso (Igaunija)

I.Lindes/A.Veidemaņa komandas spēļu grafiks grupas turnīra kārtā:

21.09. (pēc Latvijas laika)
13:00 – Mūrsa/Vīlers (ASV)
20:30 – Moranda/Borini (Francija)
22.09. (pēc Latvijas laika)
13:00 – Pēbo/Jakobsons (Igaunija)
20:30 – Pereta/Rioss (Šveice)

Latvijas jauktās izlases galvenie atbalstītāji - LIVE RīGA (www.liveriga.com), Latvijas Nafta (www.latvijasnafta.lv) un OKS (smērvielas, aerosoli un apkopes materiāli) oficiālais izplatītājs Latvijā (www.okstrade.lv); atbalstītāji - SIA "ALD Automotive", SIA "Glazūra AG", SIA "Aquasystems", SIA "MXV".


Jānis Buks. Foto: LOK
10

LOK prezidents vaino Čakšas komandu par politiskā spiediena izdarīšanu

LETA. Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) prezidents Jānis Buks vaino Izglītības un zinātnes ministrei Andai Čakšai pietuvinātas personas par politiska spiediena izdarīšanu, trešdienas vakarā vēstīja Latvijas Televīzija (LTV).
Tomass Nortugs (pirmais no kreisās) un Peters Nortugs (vidū) 2016. gada saensībās. Foto: Ringsaker blad.
1

Slēpotājs Nortugs izcīnījis sudrabu Norvēģijas čempionātā kamanu suņu sportā

Titulētā Petera Nortuga brālis Tomass Nortugs, kuram arī netrūkst panākumu distanču slēpošanā, pagājušajā nedēļas nogalē izcīnījis sudrabu Norvēģijas čempionātā kamanu suņu sportā.
LSFP prezidents Einars Fogelis un LOK ģenerālsekretārs Kārlis Lejnieks. Foto: LOK
6

LOK biedri neatbalsta LOK un LSFP apvienošanās procesa uzsākšanu

Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) biedri šodien Ģenerālās asamblejas sesijā (aizklātā balsojumā) nolēma neatbalstīt kārtību, kādā Latvijas Sporta Federāciju padome (LSFP) tiktu apvienota ar LOK.