Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:323, Did:0, useCase: 3

Pirmo „Arctic Curling Cup 2017” titulu iegūst mājinieku komanda

Linda Mangale
Linda Mangale

Šodien noslēdzās pirmais jebkad rīkotais kērlinga turnīrs aiz polārā loka. Tajā par uzvarētāju kļuva sieviešu komanda no Krievijas ar A.Sidorovu priekšgalā.

Kērlinga turnīru rīkotājs Curling Champion Tour (CCT) 2017./2018.gada sezonu noslēdza ar vēl nebijušu turnīru „Arctic Curling Cup 2017”, kas norisinājās Dudinkā, Krievijā. Kopā ar Krievijas kērlinga federāciju tika sarīkots turnīrs astoņām sieviešu komandām no valstīm, kuras atrodas uz ziemeļu polārā loka, izņemto komandu no Šveices, kas uz šo turnīru ieguva īpašu sponsoru uzaicinājumu. Komandas tika sadalītas divās grupās, aizvadot apļa turnīru. Pēc grupu turnīra kārtas Dž.Džonsas komanda no Kanādas un A.Sidorovas komanda no Krievijas bija izcīnījušas uzvaras visās trijās spēlēs, līdz ar to nokļūstot pusfinālā, kur tām pievienojās A.Petcas komanda no Šveices un V.Moisevas komanda no Krievijas. Pusfinālā Šveices un Kanādas komandu duelī dominēja Soču Olimpisko spēļu uzvarētāja Dž.Džonsa, gūstot uzvaru ar 6:1. Savukārt mājinieču duelī pārāka ar 5:2 izrādījās A.Sidorovas komanda. Finālā tikās Dž.Džonsas un A.Sidorovas komandas, kuras līdz tam nebija zaudējušas. Spēles gaita noritēja līdzīgi un tikai ar nelielu pārsvaru 5:3 A.Sidorovas komandai izdevās sev nodrošināt uzvaru un iegūt galveno naudas balvu 32000 ASV dolāru, kurai tiek piesummēti arī 6000 ASV dolāru (par katru uzvarēto spēli apļa turnīra kārtā komandas nopelnīja 2000 ASV dolāru). Savukārt 2.vietas ieguvēja Dž.Džonsas komanda ieguva 20000 + 6000 ASV dolāru. Par 3.vietu cīņa izvērtās spraigāka, jo bija nepieciešams ektra ends, lai noskaidrotu uzvarētāju. Lai gan A.Petcas komandai šajā endā bija pēdējā akmens tiesības, kas dotu priekšrocību, lai uzvarētu spēli, tomēr V.Moisevas komanda spēja nozagt pretiniecēm punktu, kas ļāva izcīnīt uzvaru un iegūt savā īpašumā 16000 + 4000 ASV dolāru, bet 4.vietas ieguvēja A.Petcas komanda mājās devās ar 8000 + 4000 ASV dolāru. Pa 2000 ASV dolāru ieguva gan M.Sigfridsones komanda no Zviedrijas, gan O.Kaustes komanda no Somijas. A.Venevtsevas komandai no Krievijas un N.Rotas komandai no ASV nācās samierināties ar iegūtu jaunu pieredzi, piedaloties pirmajā kērlinga turnīrā arktiskajā apgabalā. „Arctic Curling Cup 2017” turnīrs bija pēdējais šajā sezonā, bet komandu nopelnītie CCT ranga punkti būs pirmie punkti nākamajai 2017./2018.gada CCT sezonai.

Visi spēļu rezultāti pieejami: Curling Champions Tour