Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:323, Did:0, useCase: 3

Autors: Linda Mangale

Olimpiskais čempions parāda savu meistarību un sagādā Latvijas kērlingistiem pirmo zaudējumu PČ

Olimpiskais čempions parāda savu meistarību un sagādā Latvijas kērlingistiem pirmo zaudējumu PČ
Santa Blumberga/Ritvars Gulbis
Latvijas jauktā pāra izlase
Foto: WCF/Richard Gray

Šodien, 21.aprīlī tikai aizvadīta otrā spēļu diena pasaules jaukto pāru kērlinga čempionātā Stavangerā, Norvēģijā. Latvijas izlase kļūdu pilnā spēlē atzina ASV pārākumu ar 9:3.

Mūsu izlase otrajā pasaules čempionāta spēlē tikās ar ASV. Šo spēli varēja vērot tiešraidē Pasaules kērlinga federācijas YouTube kontā. Diemžēl pats spēles sākums izvērtās mums nelabvēlīgs, jo tika pielaistas pārāk daudz kļūdas. Tas pretiniekiem deva iespēju pirmajā endā ar pēdējā akmens tiesībām izcīnīt trīs punktus, kurus viņi otrajā endā papildināja ar trim nozagtiem, panākot jau 6:0. Atspēlēties Santai Blumbergai/Ritvaram Gulbim bija sarežģīti, jo pretinieku spēlētāja – olimpiskā čempiona Džona Šustera metienu precizitāte bija tuvu nevainojamai. Pēc pus nospēlētas spēles izdevās pietuvoties līdz -4 (2:6), tomēr spēles otrajā daļā amerikāņi atguva zaudēto un noturēja spēles sākumā iegūto sešu punktu pārsvaru līdz pat spēles beigām. Līdz ar to mūsu izlase piedzīvo zaudējumu ar 3:9.

Rīt, 22.aprīlī plkst. 09:00 viņiem pretim stāsies Krievija, kura ir viena no mūsu apakšgrupas favorītēm un tā pat kā ASV un Spānija iekrājusi divas uzvaras divās spēlēs, dalot pirmo vietu.

Latvijas jauktā pāra izlase: Santa Blumberga, Ritvars Gulbis, treneris Roberts Krusts.

Spēļu rezultāti: World Mixed Doubles Curling Championship 2019...
Spēļu tiešraides: https://www.youtube.com/user/WorldC...

Latvijas jauktā pāra izlases spēļu grafiks (pēc Latvijas laika):

U 8:6 – Slovēnija
Z 3:9 – ASV /spēle pieejama atkārtojumā/
22.04. 09:00 – Krievija
23.04. 12:15 – Spānija
23.04. 22:00 – Kosova
24.04. 18:45 – Polija
25.04. 20:30 – Grieķija
/U – uzvara, Z – zaudējums/

Latvijas izlases startu pasaules čempionātā atbalsta Ventspils pilsētas domes Sporta pārvalde, Izglītības un zinātnes ministrija un Latvijas Komandu sporta spēļu asociācija.


Tomass Nortugs (pirmais no kreisās) un Peters Nortugs (vidū) 2016. gada saensībās. Foto: Ringsaker blad.
1

Slēpotājs Nortugs izcīnījis sudrabu Norvēģijas čempionātā kamanu suņu sportā

Titulētā Petera Nortuga brālis Tomass Nortugs, kuram arī netrūkst panākumu distanču slēpošanā, pagājušajā nedēļas nogalē izcīnījis sudrabu Norvēģijas čempionātā kamanu suņu sportā.
LSFP prezidents Einars Fogelis un LOK ģenerālsekretārs Kārlis Lejnieks. Foto: LOK
6

LOK biedri neatbalsta LOK un LSFP apvienošanās procesa uzsākšanu

Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) biedri šodien Ģenerālās asamblejas sesijā (aizklātā balsojumā) nolēma neatbalstīt kārtību, kādā Latvijas Sporta Federāciju padome (LSFP) tiktu apvienota ar LOK.
Sipriens Sarrazēns. Foto: S. Boué/L'Équipe

Nobrauciena vicelīderis Sarrazēns: "Drošības apsvērumu dēļ lēmums atcelt nobraucienu bija pareizs"

Pasaules kausa vicelīderis Sipriens Sarrazēns no Francijas, kurš pēdējā startā varēja mēģināt apsteigt Marko Odermatu un iegūt nobrauciena kopvērtējuma titulu, norādīja, ka saprot FIS lēmumu atcelt nobraucienu Zālbahā un ka drošības apsvērumu dēļ tas bijis pareizs lēmums.