Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:323, Did:0, useCase: 3

Autors: Linda Mangale

Latvijas jaukto pāru kērlinga izlase pasaules čempionāta pirmajā spēlē pārspēj Nīderlandi

Latvijas jaukto pāru kērlinga izlase pasaules čempionāta pirmajā spēlē pārspēj Nīderlandi
Latvijas jaukto pāru kērlinga izlase
WCF / Richard Gray

Šodien, 21.aprīlī Zviedrijā, Esterzundā Latvijas jaukto pāru izlase uzsāka astoņu dienu garo pasaules čempionātu. Spēlē starp Latvijas un Nīderlandes izlasēm pārāka ar 7:4 izrādījās Latvija.

Pasaules čempionāta pirmās spēles pirmais ends iesākās ar daudz kļūdām abu komandu izpildījumā. Pateicoties Ritvara Gulbja precīzajiem metieniem enda vidū, Nīderlande tika tikai pie viena punkta.

Otrajā endā metienu precizitāte neuzlabojas. Enda vidū, pēc pieciem izmestiem abu komandu akmeņiem, Latvijai divi akmeņi tuvāk mājas centram. Tomēr beigās izdodas iegūt tikai vienu punktu (1:1).

Trešā enda sākumā Santai Blumbergai beidzot izdodas pirmais precīzais „draw” metiens uz māju. Pretinieku kļūda otrajā metienā, dod iespēju mūsu izlasei ieņemt centru jau ar diviem akmeņiem. Turpinājumā notiek cīņa par pašu mājas centru - četru pēdu apli. Pirms pēdējiem katras komandas metieniem, Nīderlandei +1. Santa savu pēdējo metienu uzmeta par šauru un tas aizķēra sargu. Līdz ar to nīderlandiešiem rodas iespēja paņemt divus punktus, tomēr pēdējais enda metiens ir par vāju (2:1).

Ceturtais ends iesākas mums labvēlīgi, pēc diviem metieniem +2, kas pēc sešiem izmestiem akmeņiem pārtop +3, jo Nīderlandes izlase pieļauj rupjas kļūdas savos metienos. Toties viņu pēdējais enda metiens izdodas gandrīz perfekts mājas centrā, tikai nedaudz aiz „tee” līnijas. Tas Latvijas izlasei liek veikt samērā sarežģītu metienu un iespējamo piecu punktu vietā paņemti divi (3:2).

Pēc ceturtā enda lielā pārtraukuma abas komandas turpina apmainīties ar neveiksmīgiem metieniem. Līdz beidzot Ritvara Gulbja piektais akmens precīzi no centra izsit pretinieka akmeni. Tomēr mūsu akmens paliek atklāts, kas ļauj nīderlandiešiem to izsist un nonākt pozīcijā +2. Ritvars Gulbis mēģina dubulto „take-out”, bet izsit tikai vienu. Nīderlandes izlases mēģinājums ielikt savu akmeni centrā beidzas ar mūsu akmens iebīdīšanu mājā. Ar Santas Blumbergas enda pēdējo akmeni tiek izsists iepriekš neizsistais Nīderlandes akmens un nu jau Latvijai +2. Pēdējā šī enda metienā Nīderlandes spēlētāja kļūdās, izmetot par šauru un uzkrītot sargam, kas ļauj Latvijas izlasei nozagt divus (5:2).

Sestā enda sākumā metienu precizitāte uzlabojusies, kas dod iespēju cīnīties par mājas centru. Tiesa gan visi akmeņi ir aiz „tee” līnijas. Pēc piektā metiena Ritvaram Gulbim izdodas novietot akmeni vistuvāk centram, bet pagaidām tas dod tikai +1. Pirms komandu pēdējiem metieniem nīderlandiešiem priekšrocība ieņemtajā pozīcijā mājas centrā. Viņiem bija iespēja nospēlēt uz diviem punktiem, tomēr, par vāju uzmestais pēdējais akmens, beigās dod vienu punktu (3:5).

Septīto endu Latvijas izlase uzsāk ar „PowerPlay”* spēli, kad stacionārie akmeņi tiek novietoti kādā no laukuma sāniem. Šāda situācija dod lielākas iespējas, esot vadībā, iegūt vismaz punktu, lai, ejot pēdējā endā, būtu lielāks pārsvars. Latvijas izlasei pēc četriem enda metieniem labvēlīga situācija +2. Turpinājumā, nelielas kļūdas abām komandām, bet situācija mājā nemainās, +2 Latvijai pēc septiņiem metieniem. Nīderlande savā pēdējā metienā kļūdās, kas Latvijas izlasei paver iespēju uz trīs punktu guvumu. Diemžēl pēdējais Santas Blumbergas metiens nedaudz par spēcīgu, līdz ar to +2 un pirms astotā spēles enda panākts 7:3.

Nīderlandes izlasei jāmēģina izlīdzināt rezultātu, ko viņi cerēja izdarīt ar „Power Play”* palīdzību astotajā endā. Jau pirmajos divos metienos viņu izpildījumā kļūdas, kas samazina izredzes atspēlēties. Problēmas metienos nīderlandiešus piemeklē arī turpmākajos metienos, kas beigās viņiem ļauj paņemt tikai vienu punktu. Līdz ar to pie rezultāta 7:4 Latvijas izlasei kļūdām bagātā spēlē izdodas uzvarēt pirmo spēli pasaules čempionātā.

Latvijas izlases trenera Aivara Avotiņa pēcspēles komentārs:
„Spēles galvenais izaicinājums bija pašiem sajust ledu un akmeņus, jo ledus salīdzinoši lēns un akmeņi ļoti griezīgi. Mums bija pirmā iesildīšanās, kad ledus vēl bija ļoti lēns, tāpēc spēles iesākums bija līdzīgs. Toties sākot ar ceturto endu mūsu komanda pārņēma iniciatīvu un noveda spēli līdz labvēlīgam iznākumam.”

Power play: Komandām ir tiesības izmantot „Power Play” iespēju vienu reizi katrā spēlē, endā, kurā tai ir pēdējā akmens tiesības. Kad tiek izmantots „Power Play”, tad spēles sākumā izvietotie akmeņi tiek pārcelti no centra līnijas uz laukuma labo vai kreiso malu, kas kalpo kā sānu sargs un akmens aiz šī sarga, kurš tiek novietots virs „tee” līnijas, tai pieskaroties. Šo iespēju nevar izmantot papildus (ekstra) endā.

Spēļu tiešraides meklē Pasaules kērlinga federācijas YouTube kanālā: https://www.youtube.com/user/WorldC... Neviena no Latvijas izlases grupu turnīra spēlēm tiešraidē nav paredzēta.
Rezultātiem var sekot līdzi turnīra mājas lapā: World Mixed Doubles Curling Championship 2018

Latvijas jaukto pāru izlase: Santa Blumberga, Ritvars Gulbis, treneris Aivars Avotiņš.

Jauktā pāra izlases spēļu grafiks (pēc Latvijas laika):

U 7:4 Latvija – Nīderlande
22.04. 12:15 Latvija – Luksemburga
22.04. 18:45 Latvija – Slovēnija
23.04. 09:00 Latvija – Austrālija
24.04. 12:15 Latvija – ASV
25.04. 09:00 Latvija – Itālija
26.04. 17:00 Latvija – Šveice

/U – uzvara, Z – zaudējums/

Latvijas izlases startu pasaules čempionātā atbalsta Ventspils pilsētas domes Sporta pārvalde, Izglītības un zinātnes ministrija, Latvijas Komandu sporta spēļu asociācija, Latvijas Kērlinga asociācija.


Tomass Nortugs (pirmais no kreisās) un Peters Nortugs (vidū) 2016. gada saensībās. Foto: Ringsaker blad.
1

Slēpotājs Nortugs izcīnījis sudrabu Norvēģijas čempionātā kamanu suņu sportā

Titulētā Petera Nortuga brālis Tomass Nortugs, kuram arī netrūkst panākumu distanču slēpošanā, pagājušajā nedēļas nogalē izcīnījis sudrabu Norvēģijas čempionātā kamanu suņu sportā.
LSFP prezidents Einars Fogelis un LOK ģenerālsekretārs Kārlis Lejnieks. Foto: LOK
6

LOK biedri neatbalsta LOK un LSFP apvienošanās procesa uzsākšanu

Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) biedri šodien Ģenerālās asamblejas sesijā (aizklātā balsojumā) nolēma neatbalstīt kārtību, kādā Latvijas Sporta Federāciju padome (LSFP) tiktu apvienota ar LOK.
Sipriens Sarrazēns. Foto: S. Boué/L'Équipe

Nobrauciena vicelīderis Sarrazēns: "Drošības apsvērumu dēļ lēmums atcelt nobraucienu bija pareizs"

Pasaules kausa vicelīderis Sipriens Sarrazēns no Francijas, kurš pēdējā startā varēja mēģināt apsteigt Marko Odermatu un iegūt nobrauciena kopvērtējuma titulu, norādīja, ka saprot FIS lēmumu atcelt nobraucienu Zālbahā un ka drošības apsvērumu dēļ tas bijis pareizs lēmums.