Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:323, Did:0, useCase: 3

Siguldas sporta skolas pārstāvji labākie SSS sacensību 2.posmā

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Siguldas sporta skolas pārstāvji labākie SSS sacensību 2.posmā
Foto: SK "Pantera".

Ļoti veiksmīgi svētdien Siguldā Pilsētas trasē notikušajās Siguldas Sporta skolas sacensībās kalnu slēpošanā, ko rīkoja SK „Pantera” nostartēja Siguldas Sporta skolas audzēkņi. Superslaloma disciplīnā jauniešu un bērnu grupās, kurās piedalījās simtu astoņi kalnu slēpotāji bērnu un jauniešu vecumā, veicot divus braucienus, no astoņām grupām piecās uzvaras svinēja Siguldas Sporta skolas audzēkņi, izcīnot arī lielāko daļu godalgoto vietu, par kurām organizatori dāvāja sarūpētās vērtīgās balvas. Sacensības dalībnieku skaits bija kupls un sasniedza gandrīz 140, jo Pilsētas trasē sacentās 137 kalnu slēpotāji, kuru vidū bija arī daži lietuvieši.

Visjaunākajā U10 grupā meitenēm, kurā bija arī viskuplākais dalībnieču skaits – 24 kalnu slēpotājas, ietverot ne tikai 2008. un 2009.gadā dzimušās, bet arī 2010.gadā un vēlāk dzimušās, visu goda pjedestālu aizņēma Siguldas Sporta skolas (SSS) audzēknes. Cīņa par uzvaru atšķirībā no sestdienas vairs īsti neizvērtās starp Elzu Zelču un Heidiju Ciaguni, jo Elza šoreiz bija pārākā ar vairāk nekā pusotras sekundes pārsvaru, kamēr Heidijai ar grūtībām nācās nosargāt otro vietu, jo pavisam tuvu atradās Estere Jansone, kura pirmajā posmā pirms nedēļas bija līdere pēc pirmā brauciena, bet toreiz trijniekā neļāva iekļūt kļūda otrajā braucienā. Tikmēr otro pozīciju pēc pirmā brauciena nenosargāja un beigās uzreiz aiz trijnieka palika Nata Eriņa (SSS), kura uzvarēja dienu iepriekš “Fischer kausa” 2008.dzimšanas gadu grupā. Puišiem 18 dalībnieku vidū ar otro laiku otrajā braucienā uz trešo vietu no piektās pakāpās Arno Pušņins (SSS/Pantera).

Arī U12 grupā (2006./2007.g.) meitenēm uzvarētājas ailītē varējām ieraudzīt vārdu Elza, jo par neveiksmi sestdien revanšējās un abos braucienos labāko laiku 20 dalībnieču konkurencē uzrādīja Elza Saļņikova (SSS/Pantera), izcīnot salīdzinoši stabilu uzvaru pār savām sīvajām konkurentēm. Tikmēr Elzas māsa Frīda Saļņikova ļoti sīvi cīkstējās ar Lauru Ciaguni (abas SSS/Pantera) par otro vietu. Katrai no viņām pa reizei izdevās būt otrajai un trešajai kādā no abiem braucieniem, bet divu braucienu summā Frīda tomēr apsteidza Lauru par 0,1 sekundi, nodrošinot māsām dubultuzvaru. Līdzīgi kā puišiem U10 grupā arī šeit trijniekā izdevās iekļūt un arī trešajā vietā ierindoties vienam SSS pārstāvim, un tas bija neviens cits kā U10 grupas trešās vietas ieguvēja Arno Pušņina vecākais brālis Lūkass, kas ļoti līdzīgi cīnījās par otro vietu ar Ralfu Bergmani un arī no uzvarētāja divu braucienu summā atpalika maz – zem pussekundes.

U14 grupā (2004./2005.g.) stabilitāti beidzot parādīja Diāna Daukšte (SSS/Pantera), esot ātrākajai abos braucienos un līdz ar to izcīnot uzvaru. SSS/Panterai dubultuzvaru nodrošināja pagājušās sezonas U12 grupas līdere Patrīcija Ansonska, kura bija otrā. SSS/Panterai pavisam nedaudz pietrūka līdz U12 meiteņu grupas lieliskā panākuma – viss goda pjedestāls – atkārtojumam, jo ceturto vietu ieguva Samanta Līcīte, kurai līdz trijniekam pietrūka ceturtdaļsekunde. Puišiem labākais no SSS pārstāvjiem bija Artemijs Terlanovs, kurš no sestās vietas otrajā braucienā gandrīz aizsniedzās līdz 4.vietai, līdz kurai pietrūka nieka 0,04 sekundes, finišējot 5.vietā. Tikmēr no “panteriešiem” 19 dalībnieku vidū labāko desmitnieku noslēdza Aksels Vītums.

Vecākajā U16 grupā (2002./2003.g.) Paula Vītuma (SSS/Pantera) otrajā braucienā pakāpās uz 2.vietu, bet pēc pirmā brauciena trešajā vietā esošā komandas biedrene Zane Egle kļūdījās otrajā braucienā un noslīdēja uz 6.vietu. Puišu grupā SSS pārstāvjiem beigās nācās palikt bez godalgas, kaut arī ļoti tuvu bija uzvara, bet diemžēl līderis pēc pirmā brauciena Emīls Ģērmanis (SSS/Pantera) otrajā pieļāva kļūdu un izstājās. Tikmēr 11 dalībnieku vidū līdz sestajai vietai pēc otrā brauciena pakāpās Marks Truhins (SSS/Pantera).