Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:323, Did:0, useCase: 3

Latvijas sieviešu kērlinga izlase pēc vēl vienas uzvaras izvirzās Eiropas čempionāta B divīzijas vadībā

Rolands Eliņš

Latvijas sieviešu kērlinga izlase pēc vēl vienas uzvaras izvirzās Eiropas čempionāta B divīzijas vadībā
Latvijas sieviešu kērlinga izlase
© WCF / Richard Gray

LETA. Latvijas sieviešu kērlinga izlase otrdien uzvarēja arī Šveicē notiekošā Eiropas čempionāta B divīzijas turnīra līderu spēlē, izvirzoties kopvērtējuma vienvadībā.

Latvijas izlase pieredzējušā skipa Ivetas Stašas-Šaršūnes vadībā savā piektajā cīņā ar 6-4 apspēlēja Igauniju. Pēc septiņiem endiem rezultāts bija neizšķirts 3-3, bet nākamajā Latvijas izlase ieguva divus punktus un turpinājumā noturēja panākumu.

Līdz ar to dāmu turnīrā tagad Latvijai ir pieci panākumi piecos mačos, bet ar četrām uzvarām seko Igaunija, Somija un Norvēģija.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka sestdien turnīra pirmajā mačā Latvija ar 6-5 pārspēja Angliju, svētdien ar 6-5 apspēlēja Spāniju un 10-1 sagrāva Lietuvu, bet pirmdienas rītā ar 11-4 pārspēja arī Nīderlandi.

Otrdien Latvijas izlase tiksies ar Baltkrieviju un Somiju, bet trešdien spēkosies ar Polijas un Norvēģijas valstsvienībām.

Dāmām četras labākās komandas iekļūs pusfinālā.

Latvijas vīriešu kērlinga komanda ar skipu Kārli Smilgu priekšgalā savā trešajā turnīra mačā pirmdien ar 7-6 ekstra endā uzvarēja Igauniju, svinot trešo panākumu trijās cīņās.

Vēl pēc septiņiem endiem latvieši bija iedzinējos ar 2-4, tomēr nākamajā ieguva trīs punktus, pārņemot vadību, bet devītajā endā pievienoja vēl vienu punktu. Kaut desmitajā endā igauņi ar diviem punktiem vēl panāca izlīdzinājumu, papildus endā Latvija tomēr izrāva panākumu.

Pirms tam sestdien Latvija ar 12-2 sagrāva Beļģiju, bet svētdien ar 9-6 uzvarēja Ungārija.

Turpinājumā Latvijas vīriem iecerētas cīņas arī ar Spāniju, Somiju, Izraēlu un Angliju.

Pēc trim kārtām vīru turnīra B divīzijas A apakšgrupā bez zaudējumiem cīnās vienīgi Latvija un Spānija.

Grupas uzvarētāji uzreiz iekļūs pusfinālā, bet nākamo divu vietu ieguvējas startēs ceturtdaļfinālā.

Latvijas vīru izlasē kopā ar Smilgu startē arī Artis Zentelis, Jānis Klīve, Didzis Pētersons un Aivars Avotiņš, bet dāmām bez Stašas-Saršūnes piedalās arī Ieva Krusta, Santa Blumberga, Evelīna Barone un Madara Bremande.

Smilga kā skips iepriekšējo reizi Eiropas čempionātā piedalījās pirms 11 gadiem, savukārt Staša-Šaršūne jau piedalījusies astoņos Eiropas čempionātos.

Eiropas čempionātā kērlingā tiek dalītas ceļazīmes uz pasaules čempionātu, pie kurām tiks astoņas labākās komandas. Dāmām pasaules čempionāts martā notiks Kanādā, bet vīri aprīlī sacentīsies ASV.

B divīzijas uzvarētāji sieviešu un vīriešu konkurencē sacentīsies ar A divīzijas astotās vietas ieguvēju par ceļazīmi uz šiem pasaules čempionātiem, cīnoties sērijā līdz divām uzvarām.

Latvijas dāmu izlasei decembrī gaidāms arī starts nākamā gada Phjončhanas olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrā, kurā arī piedalīsies Stašas-Šaršūnes vadītā komanda. Latvija kvalifikācijā varēs piedalīties, jo tā 2014.gadā piedalījās pasaules čempionātā. Kvalifikācijā Latvija par divām ceļazīmēm cīnīsies ar Ķīnu, Čehiju, Dāniju, Somiju, Vāciju, Itāliju un Norvēģiju.

Izmantotie resursi:
LETA