Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:323, Did:0, useCase: 3

Autors: Ivars Bācis

Latvijas jaunais sportists profesionāli sācis apgūt ziemeļu divcīņu Norvēģijā

No septembra sākuma Siguldas SK „Lidojošais slēpotājs” divcīņnieks Markuss Vinogradovs, kurš pēc piedalīšanās pasaules čempionātā Zēfeldā šā gada sākumā šobrīd ar savas ģimenes atbalstu atrodas Norvēģijas ziemeļu pilsētā Trondheimā, kurā 1997.gadā notika pasaules čempionāts slēpošanā, tramplīnlēkšanā ar slēpēm un ziemeļu divcīņā.

Zinot to, ka treniņiem piemērotu tramplīnu trūkuma dēļ Latvijā viņam šo sporta veidu tālāk pilnveidot profesionālā līmenī nebūs iespējams, 17 gadus vecais Markuss nenobijās no izaicinājuma un tagad augsti kvalificētu treneru vadībā apgūst savu mīļoto sporta veidu Norvēģijā, kā arī mācās vispārizglītojošā skolā. Jau februāra beigās, būdams jaunākais pasaules čempionāta dalībnieks, bez cīņas pieredzes un kā amatieris jau spēja apsteigt dažus konkurentus (uz starta izgāja 61 dalībnieks, bet no 58 finišējušajiem M.Vinogradovs ieņēma 56.vietu – aut.piez.).

Sižets par pasaules čempionātu Zēfeldē jaunāko (tobrīd vēl 16 gadi) dalībnieku M.Vinogradovu (Latvija) un 20 gadus par viņu vecāko četru Olimpisko spēļu un septiņu pasaules čempionāta medaļu ieguvēju Bernhardu Gruberu (Austrija)

Atrodoties Trondheimā un trenējoties kopā ar Norvēģijas labākajiem divcīņniekiem, Markuss ir spējis strauji uzlabot savu lēkšanas stilu, reizē arī veicot tālus un stabilus lēcienus. Markuss ir ļoti optimistiski noskaņots, jo ļoti labi izstrādātā treniņu metodika un ar treniņu partneriem savstarpējā konkurence, kuras viņam pašlaik nav Latvijā, rada centību līdzināties labākajiem. Pirms pāris dienām Markuss treniņu nolūkos izdarīja 5 lēcienus no 120 m tramplīna un pats sev par brīnumu sasniedza projektēto tramplīna attālumu 120m. Analizējot lēciena attālumu un lidojuma tehniku pa posmiem, var secināt, ka ir veikts liels progress, arī lidojumā uz lielākas jaudas tramplīniem.

Markusa Vinogradova lēciens no Trondheimas tramplīna.

Tālivaldis Pāvuliņš izteica cerību, ka varbūt arī citiem SK “Lidojošais slēpotājs” pārstāvjiem nākotnē radīsies iespēja tikt trenēties uz Norvēģiju, tādējādi veicinot mūsu sportistu izaugsmi, kas liktu par viņiem dzirdēt lielākajās sacensībās. "Domāju ,ka tas nebūs tikai jauns tramplīnlēkšanas pagrieziens Latvijā , bet jau treniņu rezultāti sezonas sākumā liecina par daudz ko vairāk," izteicās T.Pāvuliņš.

Informāciju palīdzēja sagatavot Tālis Pāvuliņš,
bijušais PSRS izlases kandidāts tramplīnlēkšanā,
PSRS sporta meistars

Kādus rezultātus nākotnē varētu sasniegt M.Vinogradovs PK posmos, OS vai PČ?

  • 11

  • 9

  • 29

  • 19



, 2019-09-20 22:54, pirms 5 gadiem
Lai nu izdodas, vēlu sasniegt pašus augstākos mērķus!
Tomass Nortugs (pirmais no kreisās) un Peters Nortugs (vidū) 2016. gada saensībās. Foto: Ringsaker blad.
1

Slēpotājs Nortugs izcīnījis sudrabu Norvēģijas čempionātā kamanu suņu sportā

Titulētā Petera Nortuga brālis Tomass Nortugs, kuram arī netrūkst panākumu distanču slēpošanā, pagājušajā nedēļas nogalē izcīnījis sudrabu Norvēģijas čempionātā kamanu suņu sportā.
LSFP prezidents Einars Fogelis un LOK ģenerālsekretārs Kārlis Lejnieks. Foto: LOK
6

LOK biedri neatbalsta LOK un LSFP apvienošanās procesa uzsākšanu

Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) biedri šodien Ģenerālās asamblejas sesijā (aizklātā balsojumā) nolēma neatbalstīt kārtību, kādā Latvijas Sporta Federāciju padome (LSFP) tiktu apvienota ar LOK.
Sipriens Sarrazēns. Foto: S. Boué/L'Équipe

Nobrauciena vicelīderis Sarrazēns: "Drošības apsvērumu dēļ lēmums atcelt nobraucienu bija pareizs"

Pasaules kausa vicelīderis Sipriens Sarrazēns no Francijas, kurš pēdējā startā varēja mēģināt apsteigt Marko Odermatu un iegūt nobrauciena kopvērtējuma titulu, norādīja, ka saprot FIS lēmumu atcelt nobraucienu Zālbahā un ka drošības apsvērumu dēļ tas bijis pareizs lēmums.