Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:323, Did:0, useCase: 3

Autors: Linda Mangale

Jaukto pāru kērlinga turnīrā Igaunijā startēs olimpiskie medaļnieki, arī divi pāri no Latvijas

Jaukto pāru kērlinga turnīrā Igaunijā startēs olimpiskie medaļnieki, arī divi pāri no Latvijas
Dž.Pereta/M.Rioss (Šveice)
Phjončhanas olimpiskie vicečempioni

Šajā nedēļas nogalē no 20. līdz 23.septembrim Igaunijas galvaspilsētā Tallinā norisināsies “WCT Tallinn Mixed Doubles International 2018” jaukto pāru turnīra posms, kurā piedalīsies arī Ievas Rudzītes/Arta Zenteļa un Ilutas Lindes/Arņa Veidemaņa komandas no Latvijas. Savukārt te pat Rīgā no 21. līdz 23.septembrim notiks starptautiskais “Riga International Curling Challenge” sieviešu turnīrs.

“WCT Tallinn Mixed Doubles International” jaukto pāru turnīrs otro gadu kā ir iekļauts pasaules kērlinga tūres kalendārā. Šogad tas uzņems 18 komandas no 11 dažādām valstīm – Čehijas, Igaunijas, Krievijas, Latvijas, Norvēģijas, Polijas, Somijas, Spānijas, Šveices, Zviedrijas un tālās Singapūras.

Dalībnieku vidū būs gan Phjončhanas olimpisko spēļu sudraba (Dž.Pereta/M.Rioss – Šveice) un bronzas (K.Skasliena/M.Nedrogotens – Norvēģija) medaļu ieguvēji, gan pagājušā gada turnīra uzvarētāji M.Tūrmane/H.Lills no Igaunijas, gan iepriekšējā Eiropas jaukto pāru posma “Oberstdorf Intermational Mixed Doubles Cup” otrās vietas ieguvēji S.Paulova/T.Pauls no Čehijas.

Uz turnīru dosies arī divas komandas no Latvijas I.Rudzīte/A.Zentelis un I.Linde/A.Veidemanis. Komandas vispirms aizvadīs spēles savās grupās, izspēlējot viena apļa turnīru. Pēc iegūtajiem rezultātiem pamatturnīrā komandas tiks sarindotas no 1. līdz 18.vietai. Labākā komanda nodrošinās sev vietu pusfinālā, savukārt 2. – 7.vietas ieguvēji savā starpā noskaidrot atlikušos pusfinālistus, lai turpinātu cīņu par otrā “WCT Tallinn Mixed Doubles International” turnīra titulu.

Jau ceturto reizi “Riga International Curling Challenge” turnīrs pulcēs sieviešu kērlinga komandas. Tajā startēs četras komandas – pagājušā gada uzvarētājas “Team Paulauskaite” no Lietuvas un trīs Latvijas komandas: NICOLL/Regža, SK OB/Stabulniece un JKK/Barone, kuru starpā divas junioru.

Komandas aizvadīs viena apļa turnīru, pēc kura 1.vietas ieguvēja spēlēs pret 4.vietu, bet otrajā duelī tiksies 2. un 3. vieta. Abu pāru uzvarētājas sacentīsies finālā, bet zaudētājām nāksies sadalīt bronzas medaļas. Šīs divas izšķirošās spēles tiks izspēlētas 23.septembrī plkst. 10:00.

Visi interesenti turnīra spēles klātienē Kērlinga hallē Rīgā, Biķernieku ielā 121H varēs skatīties bez maksas.

Turnīra atbalstītāji Kērlinga halle, Latvijas Kērlinga asociācija, Stenders, Isostar, Live Riga, VENDEN un Ziedu Fabrika.

“WCT Tallinn Mixed Doubles International 2018” turnīra spēļu rezultāti: WCT Tallinn Mixed Doubles International
“Riga International Curling Challenge” turnīra spēļu rezultāti: Results & Live Scores | Riga International...

I.Rudzītes/A.Zenteļa komandas spēļu grafiks:

20.09 (pēc Latvijas laika)
20:00 – M.Szeliga-Frīnija/P.Frīnijs (Polija)
21.09 (pēc Latvijas laika)
12:25 – O.Kauste/A.Kauste (Somija)
18:50 – M.Tūrmane/H.Lills (Igaunija)
22.09 (pēc Latvijas laika)
10:00 – S.Vilda/T.Kūpers (Šveice)
17:00 – K.Skasliena/M.Nedregotens (Norvēģija)

I.Lindes/A.Veidemaņa komandas spēļu grafiks:

21.09 (pēc Latvijas laika)
10:00 – A.Moskaļova/A.Jeremins (Krievija)
17:00 – S.Kai-Huijī/L.Lo-Kiao (Singapūra)
22.09 (pēc Latvijas laika)
08:00 – Dž.Pereta/M.Rioss (Šveice)
14:00 – E.Juhaza/M.Usipavalniemi (Somija)
21:15 – T.Vestmana/R.Ālbergs (Zviedrija)

“Riga International Curling Challenge” turnīra dalībnieku saraksts:

“Team Paulauskaite” (Lietuva)
NICOLL/Regža (Latvija 1)
SK OB/Stabulniece (Latvija 2)
JKK/Barone (Latvija 3)

Kērlinga klubu atšifrējums:

JKK – Jelgavas kērlinga klubs
SK OB – Sporta klubs „OB”


Tomass Nortugs (pirmais no kreisās) un Peters Nortugs (vidū) 2016. gada saensībās. Foto: Ringsaker blad.
1

Slēpotājs Nortugs izcīnījis sudrabu Norvēģijas čempionātā kamanu suņu sportā

Titulētā Petera Nortuga brālis Tomass Nortugs, kuram arī netrūkst panākumu distanču slēpošanā, pagājušajā nedēļas nogalē izcīnījis sudrabu Norvēģijas čempionātā kamanu suņu sportā.
LSFP prezidents Einars Fogelis un LOK ģenerālsekretārs Kārlis Lejnieks. Foto: LOK
6

LOK biedri neatbalsta LOK un LSFP apvienošanās procesa uzsākšanu

Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) biedri šodien Ģenerālās asamblejas sesijā (aizklātā balsojumā) nolēma neatbalstīt kārtību, kādā Latvijas Sporta Federāciju padome (LSFP) tiktu apvienota ar LOK.
Sipriens Sarrazēns. Foto: S. Boué/L'Équipe

Nobrauciena vicelīderis Sarrazēns: "Drošības apsvērumu dēļ lēmums atcelt nobraucienu bija pareizs"

Pasaules kausa vicelīderis Sipriens Sarrazēns no Francijas, kurš pēdējā startā varēja mēģināt apsteigt Marko Odermatu un iegūt nobrauciena kopvērtējuma titulu, norādīja, ka saprot FIS lēmumu atcelt nobraucienu Zālbahā un ka drošības apsvērumu dēļ tas bijis pareizs lēmums.