Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:323, Did:0, useCase: 3

Autors: Linda Mangale

Vīriešu kērlinga turnīrā Skotijā sesto reizi pēc kārtas uzvar mājinieki

Vīriešu kērlinga turnīrā Skotijā sesto reizi pēc kārtas uzvar mājinieki
G.Hārdijs
„Aberdeen International Curling Championship” 2017 uzvarētājs

Aizvadītajā nedēļas nogalē norisinājās divi CCT (Curling Champions Tour) turnīri, savukārt pasaules čempionāts sieviešu komandām, kas iesākās sestdien Pekinā, Ķīnā, turpināsies vēl visu šo nedēļu ar aizraujošām spēlēm tiešraidē.

„Aberdeen International Curling Championship” vīriešu turnīrs tika izspēlēts Aberdīnā, Skotijā. Sadarbībā ar CCT šis turnīrs notika jau sesto reizi un arī sestajā turnīrā par uzvarētājiem kļuva komanda no Skotijas. G.Hārdija vadītā komanda finālā tika galā ar R.Liu komandu no Ķīnas, pārspējot to ar 5:2. Šajā turnīrā piedalījās septiņas nacionālās izlases, kuras gatavojās pasaules čempionātam, kas no 1. – 9.aprīlim norisināsies Edmontonā, Kanādā. Kā redzams turnīra līmenis ir ļoti augsts, jo tikai divas no nacionālo valstu izlasēm iekļuva sacensību ceturtdaļfinālā. Viena no šīm izlasēm ir Ķīnas izlase, kura aizkļuva līdz pat finālam, bet otra Skotijas izlase ar D.Mērdohu priekšgalā, kurai turnīrs beidzās ceturtdaļfinālā. Neviena komanda no Latvijas šajā turnīrā nepiedalījās.

Jaukto pāru turnīrs „Hungarian Mixed Doubles Curling Cup” norisinājās Budapeštā, Ungārijā no 16.-19.martam. Par šī turnīra uzvarētājiem kļuva komanda no Krievijas M.Komarova/D.Gorjačevs, kuri finālā ar 10:7 pārspēja divkārtējos pasaules čempionus no Ungārijas D.Palancsas/Z.Kiss komandu. Savukārt spēlē par trešo vietu cīnījās Dž.Aitkenas/B.Mauta komanda no Skotijas pret I.Šekerezas/G.Nagi komandu no Ungārijas. Arī šajā spēlē komandai no Ungārijas nācās atzīt pretinieku pārākumu, Dž.Aitkenas/B.Mauta komandai svinot uzvaru ar 7:3. Jaukto pāru turnīrā „Hungarian Mixed Doubles Curling Cup” piedalījās arī komanda no Latvijas S.Blumberga/A.Bremanis. Viņi spēja kvalificēties ceturtdaļfinālam, jo ar trim uzvarām un vienu zaudējumu savā grupā ieņēma pirmo vietu. Uzvarēto komandu vidū divkārtējie pasaules čempioni no Ungārijas D.Palancsa/Z.Kiss. Diemžēl jauktā pāra komanda no Latvijas neiekļuva sacensību pusfinālā, ceturtdaļfinālā piekāpjoties šī turnīra uzvarētājiem M.Komarovas/D.Gorjačeva komandai ar 4:7.

Spēļu ieraksti no „Hungarian Mixed Doubles Curling Cup” turnīra atrodami: https://www.youtube.com/user/curlin...
Vīriešu turnīra un jaukto pāru turnīra visu spēļu rezultāti atrodami: Curling Champions Tour

Šogad pasaules čempionāts kērlingā sievietēm no 18.-26.martam norisinās Ķīnas pilsētā Pekinā, kur 12 pasaules stiprākās komandas no ASV, Čehijas, Dānijas, Itālijas, Kanādas, Ķīnas, Korejas, Krievijas, Skotijas, Šveices, Vācijas un Zviedrijas nedēļas garumā sacenšas, lai noskaidrotu jauno čempionu. Pagaidām bez zaudējumiem turnīru iesākušas Kanādas un Šveices komandas. Savukārt nepārliecinošs sniegums vērojams Krievijas un mājinieces Ķīnas izlasei. Šis čempionāts visām komandām būs kā pēdējais, kurā varēs iegūt Olimpisko spēļu kvalifikācijas punktus, lai iekļūtu to komandu vidū, kuras piedalīsies 2018.gada Olimpiskajās spēlēs Korejā.

Spēles no šī čempionāta ar komentāriem angļu valodā iespējams skatīties Pasaules Kērlinga Federācijas YouTube kanālā: https://www.youtube.com/WorldCurlingTV
Tiešraižu saraksts atrodams: CPT World Women's Curling Championship 2017...

VietaKomandaSpēlesUzvarasZaudējumi
1.Kanāda440
2.Šveice440
3.Skotija431
3.Zviedrija431
5.Čehija532
6.Itālija422
7.Koreja523
7.Krievija523
9.Ķīna413
9.Vācija413
9.ASV413
12.Dānija505

Marsels Hiršers. Foto: Reuters / Scanpix
1

Titulētais kalnu slēpotājs Hiršers plāno atgriezties un pārstāvēt Nīderlandi

LETA--AP. Titulētais Austrijas kalnu slēpotājs Marsels Hiršers plāno atgriezties sacensību apritē un pārstāvēt savu mātes dzimteni Nīderlandi.
Jānis Buks. Foto: LOK
10

LOK prezidents vaino Čakšas komandu par politiskā spiediena izdarīšanu

LETA. Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) prezidents Jānis Buks vaino Izglītības un zinātnes ministrei Andai Čakšai pietuvinātas personas par politiska spiediena izdarīšanu, trešdienas vakarā vēstīja Latvijas Televīzija (LTV).
Tomass Nortugs (pirmais no kreisās) un Peters Nortugs (vidū) 2016. gada saensībās. Foto: Ringsaker blad.
1

Slēpotājs Nortugs izcīnījis sudrabu Norvēģijas čempionātā kamanu suņu sportā

Titulētā Petera Nortuga brālis Tomass Nortugs, kuram arī netrūkst panākumu distanču slēpošanā, pagājušajā nedēļas nogalē izcīnījis sudrabu Norvēģijas čempionātā kamanu suņu sportā.