Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:323, Did:0, useCase: 3

Autors: Linda Mangale

PČ Latvijas jauktā kērlinga izlase noslēdz 20.vietā, cīņas par medaļām turpinās

PČ Latvijas jauktā kērlinga izlase noslēdz 20.vietā, cīņas par medaļām turpinās
Dace Spilnere
Latvijas jauktās izlases spēlētāja
Foto: WCF / Jeffrey Au

Ar divām uzvarām un vienu zaudējumu vakardienas un šī rīta agrajā spēlē Latvijas jauktā kērlinga izlase noslēgusi savu dalību pasaules čempionātā Kanādā, ieņemot kopvērtējumā 20.vietu. Toties 12 no dalībniecēm vēl ir iespēja pacīnīties par pasaules čempionu godu.

Vakardienas, 18.oktobra agrajā spēlē Latvijas izlase tikās ar Polijas valstsvienību. Pirmais ends īsti nepadevās, kad tika zaudēti trīs punkti (0:3), bet jau pēc piektā enda mūsu izlase izlīdzina rezultātu (4:4). Spēles beigas veiksmīgāk aizvada mūsu kērlingisti un izšķirošajā endā izcīna uzvaru ar 6:5.

Pēc šīs spēles Jānis Rudzītis atzina, ka labprāt uz B celiņa ar sarkanajiem akmeņiem viņa komanda vairs nevēlas spēlēt, jo tieši neveiksmes šīs spēles sākumā lika pamatu šaubām par komandas tehnisko izpildījumu. Tomēr, pamainot akmeņu izspēles kārtību enda vidū, spēles iniciatīva jau pārgāja Latvijas izlases pārziņā.

“Pretinieks pēc veiksmīgā sākuma izskatījās ļoti pārliecinoši un bravūrīgi, bet šoreiz mums izdevās saglabāt pacietību un tas atmaksājās. Norādījām Polijas kērlingistiem arī uz to, ka ir dažas noteikumu nianses, kas ir jāievēro. Tas viss kopumā ļāva sadeldēt pirmā enda mīnusus un izšķirošajos endos jau diktējām savu spēli.

Sestajā endā pretinieks neņēma vienu punktu, bet saglabāja pēdējo metienu. Savukārt septītajā endā attiecīgi piespiedām ņemt vienu punktu un arī astotajā endā diktējām notikumus laukumā. Galvenais izdevās labi apvienot lēmumus starp agresivitāti (metieniem uz māju) un sargu tīrīšanu. Tas viss rezultējās ar to, ka uzvaru izcīnījām jau pirms pēdējā metiena.”

Pēc šīs spēles Latvijas izlase saglabāja cerības uz iekļūšanu kvalifikācijas kārtā. Nākamais pretinieks grupas favorīte Spānija, kurai spēles beigās Latvijas piekāpās ar 5:6.

“Sāpīgs zaudējums. Pēc miegaina sākuma pirmajos divos endos bijām spiesti glābties no lielākiem mīnusiem, kas arī vairāk vai mazāk izdevās. Sākot ar trešo endu notikumus laukumā jau diktējām mēs. Ļoti labi nostrādāja mūsu skipa taktiskie risinājumi, kas pieredzējušo un saspēlēto pretinieku izsists no komforta zonas, it sevišķi piektajā endā, kad izdevās gan paņemt divus vērtīgus punktus, gan iedot labu turpinājumu sestajā un septītajā endā.

Pēdējā endā pie divu punktu pārsvara bijām labās pozīcijās, bet dažas sīkas kļūdas neļāva nospiest pretinieku līdz galam. Pirms pēdējā Spānijas metiena situācija mājā mums +2. Viņiem jāsit dubultais, bet ir tikai viena vieta (leņķis) kurā drīkst trāpīt. Diemžēl pretiniekam sanāk ļoti precīzs sitiens,” tā spēli pret Spāniju komentē Jānis Rudzītis.

Līdz ar to pēc šī zaudējuma bija skaidrs, ka izredzes uz kvalifikācijas kārtu ir izgaisušas un atliek vien noskaidrot pēdējās spēles uzvarētāju, vietu sadalījumu grupā un pasaules čempionāta kopvērtējumā.

Spēli pret Francijas izlasi mūsu komanda uzsāk pārliecinoši ar trim punktiem pirmajā endā, tomēr pēc ceturtā enda pretinieki rezultātu izlīdzina (4:4). Kārtējie trīs punkti piektajā endā Latvijas izlasi izvirza vadībā ar 7:4, bet Francijas nozagtie divi septītajā endā atkal panāk spēlē līdzsvaru (7:7). Līdz ar to viss izšķīrās astotajā endā, kad ar pēdējo akmeni mūsu izlase iegūst divus punktus (9:7) un uz pozitīvas nots noslēdz šo pasaules čempionātu, gala rezultātā izcīnot 20.vietu.

Cīņā par uzvaru šajā čempionātā vistuvāk atrodas Krievija, Norvēģija, Skotija un Spānija, kuras kā grupu līderes pa tiešo nokļuva ceturtdaļfinālā. Krievija savu pretinieku uzzinās pēc Dānijas un Turcijas cīņas, Norvēģija pēc Čehijas un Šveices cīņas, Skotija pēc Kanādas un Slovēnijas cīņas, bet Vācijas un Zviedrijas izlašu starpā tiks noskaidrots Spānijas pretinieks.

Ceturtdaļfināli tiks aizvadīti 20.oktobrī plkst. 06:00 pēc Latvijas laika, pusfināli plkst. 20:00 pēc Latvijas laika, bet fināla un bronzas spēle 21.oktobrī plkst. 01:00 pēc Latvijas laika.

Spēļu rezultāti: World Championship Live Scores
Latvijas jauktās izlases sastāvs: Jānis Rudzītis, Jeļena Rudzīte (skips), Didzis Pētersons, Dace Spilnere.

Latvijas jauktās izlases spēļu rezultāti:

Z 3:7 – Zviedrija
U 11:3 – Horvātija
Z 5:6 – Čehija
Z 5:6 – Igaunija
U 8:7 – Taivāna
U 6:5 – Polija
Z 5:6 – Spānija
U 9:7 – Francija
/U – uzvara, Z – zaudējums/

Kopvērtējums C grupā:

VietaValstsSpēlesUzvarasZaudējumi
1.Spānija871
2.Čehija862
3.Zviedrija853
4.Igaunija844
5.Latvija844
6.Francija844
7.Taivāna844
8.Polija826
9.Horvātija808

Latvijas jauktās izlases galvenie atbalstītāji - LIVE RīGA (www.liveriga.com), Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments (www.iksd.riga.lv), OKS (smērvielas, aerosoli un apkopes materiāli) oficiālais izplatītājs Latvijā (www.okstrade.lv) un SIA “ALD Automotive” (www.aldautomotive.lv); atbalstītāji – SIA “Aquasystems”.


Jānis Buks. Foto: LOK
10

LOK prezidents vaino Čakšas komandu par politiskā spiediena izdarīšanu

LETA. Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) prezidents Jānis Buks vaino Izglītības un zinātnes ministrei Andai Čakšai pietuvinātas personas par politiska spiediena izdarīšanu, trešdienas vakarā vēstīja Latvijas Televīzija (LTV).
Tomass Nortugs (pirmais no kreisās) un Peters Nortugs (vidū) 2016. gada saensībās. Foto: Ringsaker blad.
1

Slēpotājs Nortugs izcīnījis sudrabu Norvēģijas čempionātā kamanu suņu sportā

Titulētā Petera Nortuga brālis Tomass Nortugs, kuram arī netrūkst panākumu distanču slēpošanā, pagājušajā nedēļas nogalē izcīnījis sudrabu Norvēģijas čempionātā kamanu suņu sportā.
LSFP prezidents Einars Fogelis un LOK ģenerālsekretārs Kārlis Lejnieks. Foto: LOK
6

LOK biedri neatbalsta LOK un LSFP apvienošanās procesa uzsākšanu

Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) biedri šodien Ģenerālās asamblejas sesijā (aizklātā balsojumā) nolēma neatbalstīt kārtību, kādā Latvijas Sporta Federāciju padome (LSFP) tiktu apvienota ar LOK.