Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:323, Did:0, useCase: 3

Latvijas kērlingistes mačā pret Dāniju gūst pirmo uzvaru pasaules čempionātā

Ints Megnis
Ints Megnis

Latvijas kērlingistes mačā pret Dāniju gūst pirmo uzvaru pasaules čempionātā
Latvijas sieviešu kērlinga izlase. Foto: WCF/Richard Gray

Latvijas kērlinga izlase trešdien izcīnīja pirmo uzvaru šī gada pasaules čempionātā, ar rezultātu 11-8 papildus endā apspēlējot sacensību saimnieci Dāniju. Savukārt dienas otrajā mačā pēdējā endā tika piedzīvota neveiksme pret Šveici.

Mačā pret Dāniju no trešā līdz piektajam endam Latvija guva piecus punktus pēc kārtas un izvirzījās vadībā ar 6-2, tomēr pēdējā, desmitajā, endā dānietes panāca izlīdzinājumu 8-8. Līdz ar to sekoja ekstra ends, kurā Latvija droši savāca trīs punktus, svinot panākumu. Dānijas izlase ar šo pašu kapteini Madeleinu Duponu piedalījās arī Phjončhanas olimpiskajās spēlēs, kur samierinājās ar pēdējo, desmito, vietu.

"Šodien gāja daudz labāk. Sākums izdevās tīri labi un nozagām vairākus endus, līdz ar to bija pārliecība, ka varam spēli uzvarēt. Pēc piektā enda pārtraukuma mums nedaudz nepaveicās un mazliet nenokomunicējām savu pēdējo akmeni, bet pēc tam atgriezās mūsu varēšana, spējām saņemties un nospēlējām līdz galam," pēc mača teica Latvijas izlases kapteine Iveta Staša-Šaršūne. "Desmitajā endā dānietei izdevās ielikt mazliet tuvāk un izraut ekstra endu, bet tajā viss bija mierīgi."

Spēles ar Dāniju pēdējais metiens

Pāris stundu vēlāk Latvijai bija spēle pret Šveici - tika aizvadīta vēl viena ļoti līdzīga cīņa un piedzīvota neveiksme ar 5-8. Šoreiz Latvijai veiksmīgs bija otrais, trešais un ceturtais ends, kurā katrā tika nopelnīts pa punktam, tomēr nākamajos trijos pie punktiem tika šveicietes. Devītajā endā Latvija ar diviem punktiem izvirzījās vadībā ar 5-4, tomēr panākumu neizdevās noturēt un noslēdzošajā cīņā mūsu izlase pamanījās pretiniecēm atdot uzreiz četrus punktus.

Latvijas izlase turnīru sāka ar drošiem zaudējumiem Vācijai un Zviedrijai, tomēr šajos mačos mūsu komandai vēl nepalīdzēja Staša-Šaršūne, kura čempionāta norises vietā ieradās ar nokavēšanos. Pēc tam sekoja arī neveiksmes Kanādai, Ķīnai un Skotijai, kas visas bija ar viena punkta deficītu.

Nākamajā mačā trešdien plkst. 15:00 Latvijai būs spēle ar ASV, ko tiešraidē varēs vērot kanālā Sportacentrs.com TV, bet pēc tam būs spēles arī pret Japānu, Somiju, Dienvidkoreju un Krieviju.

Latvijas sieviešu izlase pasaules čempionātā spēlē ceturto reizi vēsturē, iepriekšējās dalības reizēs samierinoties ar 12. vietu. Šī ceļazīme tika izcīnīta ar ļoti cienījamo piekto vietu pagājušā gada Eiropas čempionātā. Latvijas izlasē bez Stašas-Šaršūnes, ir arī Santa Blumberga, Ieva Krusta, 15 gadus vecā Evelīna Barone un Tīna Siliņa.

Pasaules čempionāta kopvērtējums

VValstsSUZ
1.Ķīna761
1.Krievija761
3.Koreja651
3.Zviedrija651
5.Skotija642
6.Vācija633
6.Japāna633
6.Šveice633
9.Kanāda734
9.ASV734
11.Latvija716
12.Dānija606
13.Somija707

  -4 [+] [-]

, 2019-03-19 19:15, pirms 5 gadiem
Kērlingistes pret Denmarkietēm!

  +3 [+] [-]

, 2019-03-19 19:50, pirms 5 gadiem
Apsveicu ar 1.uzvaru! Tā turpināt.

  +1 [+] [-]

, 2019-03-20 04:03, pirms 5 gadiem
Kaut kas šoreiz totāli neiet maču beigās, jau vismaz trešais gar degunu... Veiksmes, meistarības trūkums, pārlieks stress?... Psiholoģija, visticamāk.