Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:323, Did:0, useCase: 3

Autors: Linda Mangale

Skotijas kērlinga turnīrā juniores izcīna 3.vietu

Skotijas kērlinga turnīrā juniores izcīna 3.vietu
Latvijas junioru meiteņu izlase

Latvijas junioru meiteņu izlase no 15. līdz 17.decembrim startēja „Lockerbie Junior International” kērlinga turnīrā, kas norisinājās Skotijā, Lokerbijā, izcīnot 3.vietu. Šajā pašā laikā Sporta kluba „OB” komanda D.Regža/A.Regža no Latvijas piedalījās Šveicē, Urdorfā notiekošajā „Mixed Doubles Curling Challenge” jaukto pāru turnīrā.

„Lockerbie Junior International” kērlinga turnīrā piedalījās 10 meiteņu un astoņas puišu komandas. Meiteņu konkurencē dalībnieču vidū bija arī Latvijas junioru izlase, kura aizvadīja savu pēdējo sagatavošanās turnīru pirms janvāra sākumā gaidāmā pasaules junioru čempionāta B divīzijā.
Meiteņu izlase turnīru uzsāka ar divām uzvarām, pirmajā gūstot pārliecinošu uzvaru ar 9:2, savukārt otrajā, pateicoties labākai spēlei spēles beigās, tika izcīnīta uzvara ar 6:5. Trešajā spēlē spēles sākums padevās veiksmīgs, tomēr pretiniecēm izdevās atspēlēties un uzvarēt ar 6:5. Pēdējā grupas spēlē pirmajā endā gūtie trīs punkti spēles gaitā tika papildināti, bet pretiniecēm tā arī neizdevās atspēlēties. Līdz ar to uzvara ar 6:2 nodrošināja Latvijas junioru meiteņu izlasei trešo uzvaru, kas viņas grupā ierindoja otrajā vietā un garantēja nokļūšanu pusfinālā.
Pusfināla spēlē pretim stājās Dānijas izlase. Līdz ceturtajam endam šajā spēlē pārāka bija mūsu meiteņu komanda, kura, ejot piektajā endā, atradās vadībā ar 4:2. Tomēr piektajā endā dānietēm izdevās iegūt piecus punktus, kurus turpmākajos spēles endos neizdevās atspēlēt. Galarezultātā zaudējums ar 4:7 atmeta Latvijas izlasi uz spēli par „Lockerbie Junior International” turnīra 3.vietu.
Spēlē par 3.vietu jau piekto reizi Latvijas juniorēm pretim stājās komanda no Skotijas, šoreiz tā bija E.Brīsas komanda. Šajā duelī mūsu juniores neatstāja nekādas izredzes pretiniecēm pacīnīties par uzvaru, līdz ar to spēle tika pabeigta pie rezultāta 6:1 mūsu komandas labā, neizspēlējot visus astoņus endus.
Meiteņu finālspēlē tikās L.Deivijas komanda no Skotijas ar G.Kvistas komandu no Dānijas. Šī spēle līdz pat pašām beigām noritēja ļoti līdzīgi, kur tikai pēdējā endā skotietēm izdevās izraut uzvaru ar 6:5.
Puišu konkurencē par turnīra uzvarētāju kļuva K.Kineira komanda no Skotijas, kuri finālspēlē ar 6:3 pārspēja Dānijas puišu junioru izlasi. Par 3.vietu cīnījās divas Skotijas komandas, kur ar 5:1 D.Beirds uzvarēja Dž.Kreika komandu.

Pasaules kērlinga tūres (WCT) „Mixed Doubles Curling Challenge” jaukto pāru kērlinga turnīrā sacentās 15 komandas, no kurām finālā tikās pasaules tūres ranga pirmajā vietā esošā A.Brizgalovas/A.Krušeļņickija komanda no Krievijas ar pasaules tūres rangā trešajā vietā esošo K.Skaslienes/M.Nedregotena no Norvēģijas.
Finālspēli labāk iesāka Norvēģijas pāris, kuri pēc četriem endiem izvirzījās vadībā ar 5:1. Turpmākajos endos viņi neļāva komandai no Krievijas paņemt vairāk par punktu endā, kas atnesa uzvaru „Mixed Doubles Curling Challenge” turnīrā ar 7:3.
Sporta kluba „OB” jauktā pāra komanda D.Regža/A.Regža aizvadīja savu ceturto pasaules kērlinga tūres (WCT) posmu šajā sezonā. Kā pirmie uz ledus viņiem pretim stājās šī turnīra uzvarētāji K.Skaslienes/M.Nedregotena komanda. Spēli D.Regžas/A.Regžas komanda uzsāka ar pēdējā akmens tiesībām, tomēr pirmajos divos endos tika zaudēti trīs punkti. Nākamajos endos starpība tika samazināta līdz minimumam, bet pretinieku nozagtie trīs punkti septītajā pielika punktu šai spēlei, zaudējot to ar 3:8.
Otrajā grupas spēlē mūsu jaukto pāru komanda tikās ar D.Rupas/K.Vunderlina komandu no Šveices, kurus iepriekšējos posmos divas reizes jau bija uzvarējuši. Arī šajā spēlē tika izcīnīta uzvara ar 7:4, jo D.Regžas/A.Regžas komandai izdevās veiksmīgs ceturtais un septītais ends, kuros tika iegūti katrā pa trim punktiem.
Turnīra trešā spēle pret M.Turmanes/H.Lilla komandu no Igaunijas tika uzsākta neveiksmīgi, jo pirmajā endā igauņi spēja paņemt piecus punktus. Turpinājumā viņi nedeva iespēju Latvijas komandai ieg;ut vairāk par punktu endā, kas noveda D.Regžas/A.Regžas komandu pie otrā zaudējuma turnīrā ar 2:10.
Pašreizējie pasaules čempioni Dž.Pereta/M.Rioss no Šveices tā pat kā igauņi jau pirmajā endā ielika sev pamatu uzvarai, iegūstot četru punktus. Lai gan piektajā endā izcīnītie trīs punkti D.Regžas/A.Regžas komandu pietauvoja rezultātā līdz -2, tomēr jau nākamajā endā šos trīs punktus šveicieši atguva. Zaudēto spēles beigās vairs neizdevās atspēlēt, kas noveda pie trešā zaudējuma ar 5:9 un izstāšanos no cīņas par „Mixed Doubles Curling Challenge” turnīra titulu.

Latvijas junioru meiteņu izlase sastāvs: Madara Bremane (skips), Helma Gerda Bidiņa (viceskips), Evelīna Barone, Zane Ilze Brakovska, Megija Anna Graumane (rezerviste), treneris Andris Bremanis.

„Lockerbie Junior International” visu spēļu rezultāti pieejami: ASHAM UNDER 21 SLAM – LOCKERBIE JUNIOR...

„Mixed Doubles Curling Challenge” visu spēļu rezultāti pieejami: Mixed Doubles Curling Challenge

M.Bremanes komandas spēļu rezultāti:

U 9:2 – K.Findlija (Skotija)
U 6:5 – L.Blēra (Skotija)
Z 5:6 – L.Deivija (Skotija)
U 6:2 – K.Džeksone (Skotija)
Z 4:7 – G.Kvista (Dānija) – pusfināls
U 6:1 – E.Brīsa (Skotija) – spēle par 3.vietu

D.Regžas/A.Regžas komandas rezultāti:

Z 3:8 – K.Skasliene/M.Nedregotens (Norvēģija)
U 7:4 – D.Rupa/K.Vunderlins (Šveice)
Z 2:10 – M.Turmane/H.Lills (Igaunija)
Z 5:9 – Dž.Pereta/M.Rioss (Šveice)

/U – uzvara, Z – zaudējums/


Tomass Nortugs (pirmais no kreisās) un Peters Nortugs (vidū) 2016. gada saensībās. Foto: Ringsaker blad.
1

Slēpotājs Nortugs izcīnījis sudrabu Norvēģijas čempionātā kamanu suņu sportā

Titulētā Petera Nortuga brālis Tomass Nortugs, kuram arī netrūkst panākumu distanču slēpošanā, pagājušajā nedēļas nogalē izcīnījis sudrabu Norvēģijas čempionātā kamanu suņu sportā.
LSFP prezidents Einars Fogelis un LOK ģenerālsekretārs Kārlis Lejnieks. Foto: LOK
6

LOK biedri neatbalsta LOK un LSFP apvienošanās procesa uzsākšanu

Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) biedri šodien Ģenerālās asamblejas sesijā (aizklātā balsojumā) nolēma neatbalstīt kārtību, kādā Latvijas Sporta Federāciju padome (LSFP) tiktu apvienota ar LOK.
Sipriens Sarrazēns. Foto: S. Boué/L'Équipe

Nobrauciena vicelīderis Sarrazēns: "Drošības apsvērumu dēļ lēmums atcelt nobraucienu bija pareizs"

Pasaules kausa vicelīderis Sipriens Sarrazēns no Francijas, kurš pēdējā startā varēja mēģināt apsteigt Marko Odermatu un iegūt nobrauciena kopvērtējuma titulu, norādīja, ka saprot FIS lēmumu atcelt nobraucienu Zālbahā un ka drošības apsvērumu dēļ tas bijis pareizs lēmums.