Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:323, Did:0, useCase: 3

D.Dukurs: "Vācu skeletoni ir ātrāki, bet mēs esam labāki braucēji"

Jānis Pārums

D.Dukurs: "Vācu skeletoni ir ātrāki, bet mēs esam labāki braucēji"
Martins, Dainis un Tomass Dukuri
Foto: Romāns Kokšarovs, "Sporta Avīze", f64

Aizvadīti pirmie četri Pasaules kausa izcīņas posmi skeletonā, pēc kuriem kopvērtējumā līderis ir Martins Dukurs, bet viņa brālis Tomass ieņem 12. vietu. Brāļu tēvs un treneris Dainis Dukurs sarunā ar Sportacentrs.com novērtēja dēlu veikumu, kā arī pauda bažas par aizvien pieaugošo spiedienu.

Raksturojot jaunākā dēla Martina atrašanos Pasaules kausa līderpozīcijās, Dainis sacīja: "Martins stabili nobrauca visus četrus posmus, tāpēc arī atrodas tur, kur šobrīd ir. Protams, tās simtdaļas, kas pietrūka, lai uzvarētu divos pēdējos posmos, pirmajā brīdī nav patīkamas, taču mēs zinām savas kļūdas, apzināmies, kā tās labot, tāpēc viss ir kārtībā."

"Tomasam šodien bija otrs lielākais ātrums trasē, taču viņš ne īpaši labi jutās, tāpēc varbūt rezultāts nebija tik labs, kā cerēts. Bet kopumā viss ir labi, nebūtu muļķīgā Kalgari posma (tur Tomass palika pēdējais – aut.), būtu desmitniekā. Tur gan liela daļa atbildības jāuzņemas organizatoriem, kam vajadzēja pienācīgi sagatavot trasi," uzvēra Dainis Dukurs.

"Pirmos Pasaules kausa izcīņas posmus Ziemeļamerikā braucām ar vienu un to pašu slieci. Koncentrējamies uz sezonas galvenajiem startiem, kas notiks Eiropā – Eiropas un pasaules čempionātu. Mums ir vēl trīs slieču komplekti un man ir sajūta, ka jaunais materiāls ir nedaudz labāks, to izmēģināsim pēc jaunā gada," sacīja Dukurs.

"Mums nav ātrākie braucamie, bet mēs esam ātrākie braucēji. Vācu skeletoni ir daudz ātrāki," atzina treneris, paužot sarūgtinājumu par aizvien pieaugošo spiedienu. "Uz mums tiek izdarīts spiediens, godīgi sakot, mūs čakarē. Nezinu, kas aiz visa tā stāv, jo man nav pierādījumu, bet es apmēram nojaušu. Visiem [oponentiem] jau teicu, ka, ja kādam rodas šaubas par mūsu godīgumu, pēc sezonas pilnībā izjaukšu kamanu, lai visi redzētu, ka mēs esam godīgi un visu darām pēc noteikumiem. Mēs esam tīri, atšķirībā no citiem. Šodien bija vairāk nekā stundu gara saruna ar pirmo cilvēku skeletonā, kurā paskaidroju savu pozīciju. FIBT prezidents aicināja, lai Latvijas Bobsleja federācija (tās paspārnē ir arī skeletons – aut.) raksta vēstuli ar lūgumu iekļaut mani tehniskajā komitejā. Šobrīd esmu gatavs tajā darboties, lai beidzas tās runas [par mūsu negodīgumu]. Esmu runājis arī ar tehniskās komitejas vadītāju, šķita, ka viņš kaut ko saprata. "

"Nedrīkstam ļaut sev kāpt uz galvas. Nezinu vai visām šīm sarunā būs rezultāts, bet mēs savu nostāju esam izteikuši. Ar mums nevar rīkoties ar trešās šķiras valsti, lai arī neesam šajā [skeletona] sabiedrībā īpaši gaidīti. Paskatieties – vācieši un amerikāņi šodien nebija uz pjedestāla! Amerikāņi savā trasē... Protams, ka tas viņus kaitina, taču mēs ar savu sniegumu un rezultātu esam apliecinājuši, ka esam labi sportisti," piebilda Dukurs, liekot noprast no kurienes pūš vējš.

"Domāju, ka, ja spiediens turpināsies un no tā neizdosies tikt vaļā, Tomasam būvēšu skeletonu pēc pavisam citas koncepcijas, ar mērķi to izmēģināt un pārbaudīt. Martinam jāmēģina noturēt līderpozīcijas kopvērtējumā, kas zina, varbūt izdosies uzvarēt arī otro gadu pēc kārtas. Mēģināšu izdarīt tā, ka, ja izmaiņas tomēr tiks pieņemtas, mēs būsim jau tām gatavi. Šogad vēl, protams, nekas netika mainīts. Mūs mierina, ka šo sezonu vēl ļaus mums nobraukt, taču mēs neesam pārkāpuši nevienu punktu, lai vispār kaut ko vajadzētu mainīt un situācija, kad uz mums tiek izdarīt spiediens, mūs neapmierina. Vienlaikus mēs esam pārāk mazi, lai diktētu savus noteikumus, jābūt gudrākiem, lai cīnītos pretī. Ja arī pārmaiņas notiks, mums jābūt tām gataviem. Būtu stulbi skriet ar galvu sienā, nezinot vai tiksi tai cauri," atzina Dukurs, paužot cerību, ka valstis, kas līdz šim Latvijas pozīciju ir atbalstījušas, jo izmanto līdzīgus skeletonus kā mūsējie, būs ar latviešiem kopā līdz galam. Šīs valstis ir Krievija, Šveice, Itālija un Japāna.

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +5 [+] [-]

, 2010-12-18 02:22, pirms 13 gadiem
Lai veicas visiem Dukuriem visās frontēs! Ļoti pareizas domas no Dukura vecākā! Bet tie friči man apriebušies ar savu augstprātību jau sen! Pietiek paskatīties uz sieviešu kamaniņām - nav brīnums, ka šie grib visur līdzīgu "orderi" ieviest...

  +4 [+] [-]

, 2010-12-18 05:49, pirms 13 gadiem
reaali ,besiigi dzirdeet salidzinajumus ar kko. ( kaa piem. vacu meesliem)
logiski ja padoma jus esat labaki un viss ,nejau meklee kljuudas citu paaraakumaa jeb aatrumaa.
vnk zbalji ,ja tu esi 1. nr. tad esi,nevis savaa paaraakumaa mekle kluudas !
sunji:*

  +2 [+] [-]

, 2010-12-18 06:32, pirms 13 gadiem
Redzot kā mūsu bobslejisti-Dukurs, Martins, Miņins, Maskalāns brauc bez valsts atbalsta starp labākajiem pasaules braucējiem, tik tiešām žēl iedot tos samērā nelielos līdzekļus šā sporta veida attīstībā, lai viņi tiešām būtu vislabākie, nevis lai viņi domātu par pilsonības maiņu?

  +2 [+] [-]

, 2010-12-18 08:41, pirms 13 gadiem
Biechuu rakstīja: Redzot kā mūsu bobslejisti-Dukurs, Martins, Miņins, Maskalāns brauc bez valsts atbalsta starp labākajiem pasaules braucējiem, tik tiešām žēl iedot tos samērā nelielos līdzekļus šā sporta veida attīstībā, lai viņi tiešām būtu vislabākie, nevis lai viņi domātu par pilsonības maiņu?
Viņi nav vienīgie tādi, bet vienalga respect
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2010-12-18 09:31, pirms 13 gadiem
vaacieshi jau trasee paaraak daudz dukureejas, taapeec arii nav rezultaata
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +5 [+] [-]

, 2010-12-18 10:31, pirms 13 gadiem
neviens goliāts nepieveiks mūsu lāčplēsi!

  +3 [+] [-]

, 2010-12-18 11:44, pirms 13 gadiem
Ja, uzvarēt ar krāpšanos, vāciešiem,amerikāņiem u.c. dod gandarījumu, tad man prieks par viņiem... Mēs letiņi tāpat zinām, ka mūsu čaļi ir meistarīgi, lai vai tur kāds šļūcamais ir zem vēdera vai pakaļas! Vajag parādīt nekauņām, kur un kas ir Latvija! Uz priekšu ar uzvarām un pazemojumiem negodīgajām lielvalstīm.

  +1 [+] [-]

, 2010-12-18 11:58, pirms 13 gadiem
nabaga vācieši u.c. nevar pārdzīvot, ka letiņi māk šļūkt pa reni, un baidās, ka ar labu tehniku mūsējie būs vienkārši neuzvarami

     [+] [-]

, 2010-12-18 12:08, pirms 13 gadiem
, kam vajadzēja pienācīgi sagatavot trasi," uzvēra Dainis Dukurs.

autor, kļūda

     [+] [-]

, 2010-12-18 12:57, pirms 13 gadiem
Tomasam ar jasarauj nevis tikai upureejas uz MArtinu!

  +3 [+] [-]

, 2010-12-18 13:01, pirms 13 gadiem
Visi pārdzīvo, ka no tādas valsts kā Latvija nāk labākie skeletonisti pasaulē. Come on ne tikai kamanas palīdz uzvarēt, vajag arī mācēt braukt, nebrīnos, kādēļ vācieši streso, jo paši braukt nemāk.

Prieks, ka mums ir tādi cilvēki kā Dukuru ģimene. Ir ar ko lepoties.

     [+] [-]

, 2010-12-18 13:51, pirms 13 gadiem
Protams ka labāki.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2010-12-18 17:50, pirms 13 gadiem
vienam ir jaabuut kas izmeeggina tur nu neko nepadariisi taapeec martins ir tur kur ir......labaakais brauc sliktaakais testee...protams ka pienaak olimpiskaas tad abi raada ko maak...