Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:323, Did:0, useCase: 3

Autors: Ints Megnis

Stokholmā turpinās politiķu pārliecināšana cīnīties par olimpiskajām spēlēm

Stokholmā turpinās politiķu pārliecināšana cīnīties par olimpiskajām spēlēm
Matss Erje. Foto: TT Nyhetsbryan

Zviedrijas Olimpiskās komitejas prezidents Matss Erje atteicies padoties cīņā par Stokholmas kandidatūras saglabāšanu 2026. gada Ziemas olimpisko spēļu rīkošanā, kaut pilsētas domes jaunizveidotā koalīcija pavēstījusi, ka neuzņems prestižo pasākumu.

Preses konferencē Stokholmā Erje izklāstīja kandidatūras finansiālos aspektus un uzsvēra, ka olimpisko spēļu rīkošana būtu unikāla iespēja pilsētai. Vien pirms dažām dienām Zaļā partija vienojās par Stokholmas domes vadīšanu kopā ar centriski labējo partiju apvienību "Alliance" un šīs koalīcijas viens no diviem uzstādījumiem ir nerīkot 2026. gada olimpiskās spēles. Tomēr līdzšinējie kandidatūras virzītāji nolēmuši turpināt cīņu.

"Starptautiskā Olimpiskā komiteja (SOK) ar reformām ievērojami mainījusi apstākļus kandidēšanai," stāstīja Erje. "Šodien daudz tiek domāts par ekonomiku, sociālo un galvenokārt vides ilgtspējību. Uzskatām, ka šādi nosacījumi piestāv Zviedrijai. Savukārt, kad runa nokļūst līdz finansēm, ir ļoti svarīgi vēlreiz uzsvērt, ka mēs neprasām nodokļu naudu vai jebkādas finansiālās garantijas no Stokholmas vai citām pašvaldībām, kas apsver olimpisko spēļu laikā uzņemt pasākumus."

Erje uzsvēra, ka vienīgās finansiālās garantijas nepieciešamas drošības nodrošināšanai. "Tomēr arī šīs izmaksas būs sabalansētas ar ienākumiem PVN veidā un citi nodokļu ieņēmumiem, tādēļ pastāv liela iespēja, ka ieņēmumi ievērojami atsvērs izmaksas."

Ja Zviedrijai būs iespēja uzņemt 2026. gada olimpiskās spēles, tā pasākumu rīkos kopā ar Latviju, jo bobsleja, skeletona un kamaniņu sporta sacensības tiks aizvadītas Siguldā.

"Mēs jūtam, ka šī ir unikāla iespēja Zviedrijai - būt pirmajai valstij, kas izmanto jaunās iespējas, kad ir atļauta spēļu izplešana," Erje pauda par sadarbību ar Latviju. "Mēs gan sacentīsimies mūsu valstī, gan izmantosim citas valsts sporta objektu. Mūsu mērķis skan nedaudz ekstrēms, tomēr vēlamies, lai mūsu modelis kļūst par piemēru nākotnes olimpiskajām spēlēm. Varbūt pēc gadiem cilvēki runās par "Stokholmas modeli" vai "Zviedrijas modeli".

Tāpat preses konferencē tika skaidrots, ka 90% no objektiem, kur tiks rīkotas olimpiskās spēles, jau eksistē, tāpēc no jauna nepieciešams uzbūvēt pavisam maz.

"Siguldā ir bobsleja, kamaniņu sporta un skeletona trase, kas tiks renovēta. Viņi katru gadu rīko Pasaules kausu un vēlas iegūt vēl vairāk. Tā ir valsts, kas nevar viena sarīkot olimpiskās spēles, mums ar viņiem ir ļoti laba sadarbība jau daudzus gadus," paudis Pēters Reinebo, kurš Zviedrijas Olimpiskajā komitejā vada projektu.

Pavisam neilgi pirms Stokholmas jaunās vadības lēmuma Starptautiskā Olimpiskā komiteja (SOK) savā sesijā Buenosairesā lēma, ka saīsinātajā sarakstā uz 2026. gada olimpisko spēļu rīkošanu paliek Stokholma, Kalgari, kā arī Milānas un Kortīnas d'Ampeco apvienotā kandidatūra. Spēļu rīkotāji tiks noteikti nākamā gada jūnijā.

Zviedrijā pirms mēneša notika parlamenta vēlēšanas un politiķi joprojām nespēj vienoties par jaunu valdību - Kreisā partija vēlēšanās ieguva 144 deputātu vietas, bet četru partiju apvienība "Alliance" - 143.

Izmantotie resursi:
https://www.insidethegames.biz/arti...


, 2018-10-18 17:06, pirms 6 gadiem
Rīkosim visas spēles Siguldā?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Jānis Buks. Foto: LOK
10

LOK prezidents vaino Čakšas komandu par politiskā spiediena izdarīšanu

LETA. Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) prezidents Jānis Buks vaino Izglītības un zinātnes ministrei Andai Čakšai pietuvinātas personas par politiska spiediena izdarīšanu, trešdienas vakarā vēstīja Latvijas Televīzija (LTV).
Tomass Nortugs (pirmais no kreisās) un Peters Nortugs (vidū) 2016. gada saensībās. Foto: Ringsaker blad.
1

Slēpotājs Nortugs izcīnījis sudrabu Norvēģijas čempionātā kamanu suņu sportā

Titulētā Petera Nortuga brālis Tomass Nortugs, kuram arī netrūkst panākumu distanču slēpošanā, pagājušajā nedēļas nogalē izcīnījis sudrabu Norvēģijas čempionātā kamanu suņu sportā.
LSFP prezidents Einars Fogelis un LOK ģenerālsekretārs Kārlis Lejnieks. Foto: LOK
6

LOK biedri neatbalsta LOK un LSFP apvienošanās procesa uzsākšanu

Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) biedri šodien Ģenerālās asamblejas sesijā (aizklātā balsojumā) nolēma neatbalstīt kārtību, kādā Latvijas Sporta Federāciju padome (LSFP) tiktu apvienota ar LOK.