Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:323, Did:0, useCase: 3

Fogelis nav vienīgais latvietis pasaules kamaniņu sporta vadībā

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Fogelis nav vienīgais latvietis pasaules kamaniņu sporta vadībā
LOV valdes priekšsēdētājs Einars Fogelis
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, F64

Latvijas sporta funkcionārs Einars Fogelis šogad jau sesto reiz pēc kārtas tika ievēlēts par Starptautiskās Kamaniņu sporta federācijas (FIL) viceprezidentu tehniskajos jautājumos. Sarunā ar žurnālu "Sports" viņš atklāj, ka Tehniskajā komisijā ievēlēts Latvijas izlases galvenais treneris Kaspars Dumpis, Sporta komisijā jau trešo sasaukumu aizvada mūsu federācijas prezidents Atis Strenga, un tas vēl nav viss. FIL dalībvalstu pulkam šobrīd pievienojas arī Lietuva.

Jaunā valde uz pirmo sēdi sanāca rudens sākumā. Kamaniņu sportā nākamais gads mums būs zīmīgs, jo februārī Siguldā risināsies pasaules čempionāts.

"Pirms diviem gadiem FIL Rīgas kongress laboja statūtus, kas diezgan radikāli mainīja federācijas struktūru. Valde no trīspadsmit cilvēkiem tika samazināta līdz astoņiem. Kā smējās prezidents [vācietis Jozefs Fents] - beidzot mēs visi varam apsēsties pie viena ēdamgalda," situāciju ieskicē Einars Fogelis, kurš nav vienīgais Latvijas pārstāvis pasaules kamaniņu sporta vadības korpusā. "Tuvākajā laikā valde varētu papildināties ar vienu atlētu pārstāvi, kuru ievēl paši sportisti. Kandidāti jāizvirza līdz pirmajam Pasaules kausa izcīņas posmam, atlētu vēlēšanas notiks pasaules čempionāta laikā Siguldā. FIL Tehniskajā komisijā pirms četriem gadiem skarbā konkurencē ar amerikāņiem, vāciešiem starptautiskā saime ievēlēja Andri Šicu (arī Latvijas federācijas valdē ir atlētu pārstāvis, un tas ir Juris Šics). FIL Tehniskajā komisijā ievēlēts Latvijas izlases galvenais treneris Kaspars Dumpis kopā ar trīskārtējo olimpisko čempionu vācieti Georgu Haklu un olimpisko čempionu Norbertu Hūberu no Itālijas. Sporta komisijā jau trešo sasaukumu pēc kārtas ievēlēts mūsu federācijas prezidents Atis Strenga, Jaunatnes komisijā strādā Aivars Kalniņš, bet Medicīnas komisijā - Zane Krūze."

FIL ir 53 dalībvalstis, un tagad pievienojas arī Lietuva. "Tieši šajā valdes sēdē par provizorisko biedru tika uzņemta mūsu dienvidu kaimiņvalsts Lietuva. Lai kļūtu par īstenu biedru, nākamsezon vismaz vienam viņu atlētam sacensību apritē jāparādās. Esam gatavi sniegt palīdzīgu roku. Arī no Latvijas federācijas puses. Pirmās pārrunas jau ir notikušas," informē funkcionārs.

Izmantotie resursi:
Žurnāls "Sports"