Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:323, Did:0, useCase: 3

Autors: Edmunds Novickis

Turpmāk biatlonisti paši būs atbildīgi par došanos distancē

Turpmāk biatlonisti paši būs atbildīgi par došanos distancē
Foto: AFP/Scanpix

Starptautiskā biatlona savienība (IBU) lēmusi, ka Pasaules kausa izcīņā vairs nebūs cilvēku, kas atbildīgi par sportistu startu – tagad biatlonistiem tas būs jākontrolē pašiem.

Jau ierasts, ka biatlona sacensībās distancē sportistus palaiž speciāli tam norīkoti cilvēki. Tomēr olimpiskajās spēlēs Vankūverā bija nepatīkami gadījumi, kad Annu Karinu Olofsoni starta cilvēks kļūdas dēļ palaida par vēlu, savukārt Žanu Filipu Legelleku – par ātru. IBU pieņēmusi lēmumu visu atbildību pārcelt uz sportistu pleciem.

Proti, turpmāk biatlonisti startēs paši bez kāda kontroles. Taču, ja viņi speciāli vai netīšām kļūdīsies (to pārbaudīs ar datorsistēmu palīdzību), sodi būs bargi. Ja sportists startēs ātrāk nekā ļauts robežās līdz trim sekundēm, tad viņa uzrādītajam laikam beigās tiks pierēķināta pusminūte, savukārt, ja tiks startēts trīs vai vairāk sekundes ātrāk nekā paredzēts, tad sportistu vienkārši diskvalificēs.

Nedaudz par citiem jaunumiem biatlona pasaulē. Frūde Andresens paziņojis, ka biatlonā visdrīzāk neatgriezīsies, jo... viņam nav kontaktu Norvēģijas Biatlona federācijā. Slavenākais viņa tautietis Ūle Einārs Bjerndālens izteicis neapmierinātību ar biatlona kalendāru, jo pasaules čempionāts notiks laikā, kad Bjerndālens labprāt pacīnītos par vietu Norvēģijas slēpošanas izlases stafetes komandā pasaules čempionātam... Vēl cits norvēģis, daudzsološais Tarjei Boe, pavēstījis, ka nepaspiedīs roku krievu biatlonistam Dmitrijam Jarošenko, ja nāksies tikties uz goda pjedestāla – kā zināms, diskvalifikācija par dopinga lietošanu decembra sākumā beigsies Jarošenko, Albinai Ahatovai un Jekaterinai Jurjevai, un Boe medijiem pateicis skaidri, ka šādiem sportistiem vispār vairs nebūtu jāļauj piedalīties sacensībās. Bjerndālens šajā sakarā neizteicās tik bargi, taču minēja, ka godīgāks sods būtu četri gadi, nevis divi.


, 2010-10-18 18:23, pirms 13 gadiem
lai tie norvēģu ''astmātiķi'' uz sevi paskatās no sākuma, nevis gudri spriedelē....!
, 2010-10-18 18:45, pirms 13 gadiem
Jūs esat pētījuši sekas ilgstošiem treniņiem augstkalnu apstākļos, esat salīdzinājuši astmatiķu īpatsvaru starp šādu treniņmetožu izmantotājiem citās valstīs un bijuši klāt testos, kur secināts, ka šādu medikamentu lietošana kaut kādā veidā uzlabo sportista iespējas sasniegt labākus rezultātus distancē, lai tagad kritizētu biedru norvēģu sportistus?

Turklāt, kurš te vispār ir teicis, ka Boe lieto jebkāda veida medikamentus?

Uz (krievu?) preses pīlēm nevajag ķerties.
, 2010-10-18 18:55, pirms 13 gadiem
nevaru sagaidīt kad sāksies biatlons.
, 2010-10-18 18:56, pirms 13 gadiem
voldza35 rakstīja: lai tie norvēģu ''astmātiķi'' uz sevi paskatās no sākuma, nevis gudri spriedelē....!
Man patīk tādi "komentētāji" ,kas neko nezina un gudri di.rš ---> ko tu doma viņš kko apēd , ielaiž vēnās un kapā pa 1majām vietām ?! Viņš trenējas 2 ja ne 3,4 reizes dienā jau no padsmit gadiem--> ko dari tu ?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2010-10-18 19:48, pirms 13 gadiem
VAI VAR kādreiz PĀRLASĪT tekstu, pirms to publicē???
Piemēram, izlasot šo teikumu "ja tiks startēs trīs vai vairāk sekundes nekā paredzēts, tad sportistu vienkārši diskvalificēs.", personīgi ES īsti neizprotu to...

Saprotu, ja autori par šiem rakstiem NESAŅEMTU naudu, bet, cik saprotu, vismaz autoriem par rakstiem MAKSĀ... Un, ja rakstu rakstīšana ir darbs un sportacentrs.com sevi postulē par NACIONĀLO sporta ziņu portālu, LŪDZU, vismaz PĀRLASIET savus rakstus, pirms tos publicējat!
, 2010-10-18 19:49, pirms 13 gadiem
TomsMVP rakstīja: Man patīk tādi "komentētāji" ,kas neko nezina un gudri di.rš ---> ko tu doma viņš kko apēd , ielaiž vēnās un kapā pa 1majām vietām ?! Viņš trenējas 2 ja ne 3,4 reizes dienā jau no padsmit gadiem--> ko dari tu ?
man atkal patik tādi "komentētāji", kuri gudri dir_ par gudrajiem dirsē_iem
, 2010-10-18 20:50, pirms 13 gadiem
TomsMVP rakstīja: pedējas 30 dienās man ir sakrāti 260km [skrienot] un ,tas ir tikai 1 mēneis buddy
Neticu...
, 2010-10-18 20:52, pirms 13 gadiem
TomsMVP rakstīja: pedējas 30 dienās man ir sakrāti 260km [skrienot] un ,tas ir tikai 1 mēneis buddy
Tas jau ir visai maz, ja tev ir 16 gadi vai mazāk, tad gan normāls treniņapjoms!
, 2010-10-18 22:11, pirms 13 gadiem
sveetais_teevs rakstīja: Tas jau ir visai maz, ja tev ir 16 gadi vai mazāk, tad gan normāls treniņapjoms!
pēc mēneša būs 17
, 2010-10-19 10:16, pirms 13 gadiem
TomsMVP rakstīja: Man patīk tādi "komentētāji" ,kas neko nezina un gudri di.rš ---> ko tu doma viņš kko apēd , ielaiž vēnās un kapā pa 1majām vietām ?! Viņš trenējas 2 ja ne 3,4 reizes dienā jau no padsmit gadiem--> ko dari tu ?
25% no visiem Norvēģijas sportistiem, kas piedalījās Pekinas olimpiskajās spēlēs 2008.gadā, un 50% no tiem, kas piedalījās Vankuveras olimpiskajās spēlēs, ir astmātiķi.
Šādus datus ir paziņojis norvēģu sporta zinātņu profesors Kai-Hèkon Karlsens.
Šie sportisti ar Starptautiskās antidopinga aģentūras atļauju var lietot medikamentus, kas uzlabo elpošanu un ļauj sacensties ar veselajiem sportistiem.
Informācija no skitime.it, tā ka diezgan tuvu taisnībai tas arī ir. Un vai nav dīvaini, ka astmātiķi koncentrējas tieši sporta veidos, kur espošana ir īpaši svarīga?
, 2010-10-19 15:35, pirms 13 gadiem
mjāāāā...?
Latvijā C un D grupas slēpotājas meitenes(10-12gadi) mēnesī savāc virs 300km...
, 2010-10-19 18:38, pirms 13 gadiem
saigars rakstīja: mjāāāā...?
Latvijā C un D grupas slēpotājas meitenes(10-12gadi) mēnesī savāc virs 300km...
Ja skrienot, tad jau nav brīnums, ka rezultāti nekādi, tikai sačakrē veselību!
, 2010-10-20 10:41, pirms 13 gadiem
Es neteicu ka srienot. Man tajā vecumā 260km skrienot bija maijā, lai varētu normāli sākt ar jūniju srtādāt.
Tomass Nortugs (pirmais no kreisās) un Peters Nortugs (vidū) 2016. gada saensībās. Foto: Ringsaker blad.
1

Slēpotājs Nortugs izcīnījis sudrabu Norvēģijas čempionātā kamanu suņu sportā

Titulētā Petera Nortuga brālis Tomass Nortugs, kuram arī netrūkst panākumu distanču slēpošanā, pagājušajā nedēļas nogalē izcīnījis sudrabu Norvēģijas čempionātā kamanu suņu sportā.
LSFP prezidents Einars Fogelis un LOK ģenerālsekretārs Kārlis Lejnieks. Foto: LOK
6

LOK biedri neatbalsta LOK un LSFP apvienošanās procesa uzsākšanu

Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) biedri šodien Ģenerālās asamblejas sesijā (aizklātā balsojumā) nolēma neatbalstīt kārtību, kādā Latvijas Sporta Federāciju padome (LSFP) tiktu apvienota ar LOK.
Sipriens Sarrazēns. Foto: S. Boué/L'Équipe

Nobrauciena vicelīderis Sarrazēns: "Drošības apsvērumu dēļ lēmums atcelt nobraucienu bija pareizs"

Pasaules kausa vicelīderis Sipriens Sarrazēns no Francijas, kurš pēdējā startā varēja mēģināt apsteigt Marko Odermatu un iegūt nobrauciena kopvērtējuma titulu, norādīja, ka saprot FIS lēmumu atcelt nobraucienu Zālbahā un ka drošības apsvērumu dēļ tas bijis pareizs lēmums.