Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:323, Did:0, useCase: 3

Autors: Ulvis Brože

Turīna izstājas no Itālijas trīs pilsētu 2026. gada olimpisko spēļu kandidatūras

Turīna izstājas no Itālijas trīs pilsētu 2026. gada olimpisko spēļu kandidatūras
Mārtiņš Rubenis 2006. gadā Turīnā izcīnīja olimpisko bronzu. Foto: Romāns Kokšarovs, f64

LETA--AP. Turīna izstājusies no Itālijas trīs pilsētu apvienotās kandidatūras 2026. gada ziemas olimpisko spēļu rīkošanai, cīņu par olimpiādi turpinot Milānai un Kortīnai d'Ampeco.

Augusta sākumā Itālijas Olimpiskā komiteja (CONI) 2026. gada ziemas olimpisko spēļu rīkošanai virzīja apvienoto Kortīnas d'Ampeco, Milānas un Turīnas kandidatūru. Tiesa, Milānas mēram Džuzepem Salam un viņa kolēģei no Turīnas Kjārai Apendino radās domstarpības par to, kura no pilsētām būs kandidatūras līdere.

Otrdien Itālijas ministru padomes valsts sekretārs Džankarlo Džordžeti paziņoja, ka trīs pilsētu kandidatūra ir "mirusi". Līdz ar to trešdien uz tikšanos ar Starptautisko olimpisko komiteju dosies Milānas un Kortīnas d'Ampeco kandidatūras pārstāvji. "Kandidatūra ir jāsaglabā, tādējādi mēs dodamies uz priekšu," teikts Veneto reģiona prezidenta Luka Zajas un Lombardijas reģiona prezidenta Atilio Fontanas apvienotajā paziņojumā.

2006. gadā Turīnā jau norisinājās ziemas olimpiskās spēles. 2026. gada kandidatūrā bija iecerēts piedāvāt Turīnas hokeja un ātrslidošanas halles, bet tagad tām vieta būs jārod Milānā.

Līdz ar to kandidatūras sākuma fāzē, kas ilgs līdz oktobrim, virzītas Kalgari (Kanāda), Milāna un Kortīna d’Ampeco (Itālija), Erzuruma (Turcija) un Stokholma (Zviedrija).

Kā vēstīts, pirmdien no kandidatūras izstājās zemestrīces skartā Japānas pilsēta Saporo. Savukārt jūnija sākumā Šveices kantona Valē iedzīvotāji referendumā neatbalstīja Sjonas pilsētas kandidēšanu uz 2026. gada ziemas olimpisko spēļu rīkošanu, bet mēnesi vēlāk no cīņas par olimpiādi izstājās Austrijas pilsētu Grācas un Šlādmingas apvienotā kandidatūra.

Stokholmas kandidēšana īpaši aktuāla ir Latvijai, jo tā sacensības kamaniņu sportā, bobslejā un skeletonā vēlas aizvadīt Siguldas trasē.

Oktobrī Starptautiskās Olimpiskās komitejas sesijā Buenosairesā notiks balsošana par kandidātēm iekļūšanai nākamajā vēlēšanu cīņas posmā, bet mājvieta 2026. gada olimpiskajām spēlēm tiks nosaukta 2019. gada septembrī.

Izmantotie resursi:
LETA


Tomass Nortugs (pirmais no kreisās) un Peters Nortugs (vidū) 2016. gada saensībās. Foto: Ringsaker blad.
1

Slēpotājs Nortugs izcīnījis sudrabu Norvēģijas čempionātā kamanu suņu sportā

Titulētā Petera Nortuga brālis Tomass Nortugs, kuram arī netrūkst panākumu distanču slēpošanā, pagājušajā nedēļas nogalē izcīnījis sudrabu Norvēģijas čempionātā kamanu suņu sportā.
LSFP prezidents Einars Fogelis un LOK ģenerālsekretārs Kārlis Lejnieks. Foto: LOK
6

LOK biedri neatbalsta LOK un LSFP apvienošanās procesa uzsākšanu

Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) biedri šodien Ģenerālās asamblejas sesijā (aizklātā balsojumā) nolēma neatbalstīt kārtību, kādā Latvijas Sporta Federāciju padome (LSFP) tiktu apvienota ar LOK.
Sipriens Sarrazēns. Foto: S. Boué/L'Équipe

Nobrauciena vicelīderis Sarrazēns: "Drošības apsvērumu dēļ lēmums atcelt nobraucienu bija pareizs"

Pasaules kausa vicelīderis Sipriens Sarrazēns no Francijas, kurš pēdējā startā varēja mēģināt apsteigt Marko Odermatu un iegūt nobrauciena kopvērtējuma titulu, norādīja, ka saprot FIS lēmumu atcelt nobraucienu Zālbahā un ka drošības apsvērumu dēļ tas bijis pareizs lēmums.