Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:323, Did:0, useCase: 3

Senioru izlases apņēmības pilnas iekļūt pasaules čempionāta izslēgšanas spēlēs

Linda Mangale
Linda Mangale

Senioru izlases apņēmības pilnas iekļūt pasaules čempionāta izslēgšanas spēlēs
Foto: WCF

Pavasarī lielākais kērlingistu pieplūdums vērojams kādā no pasaules pilsētām, kur vienlaicīgi norisinās senioru un jaukto pāru pasaules čempionāti. Šogad šīs sacensības no 20. līdz 27.aprīlim notiks Norvēģijas pilsētā Stavangerā. Latviju senioru čempionātā pārstāvēs gan sieviešu, gan vīriešu izlase.

Jau 18. gadu pēc kārtas senioru sieviešu un vīriešu izlases sacentīsies par pasaules čempionu titulu. Šajā čempionātā, kur dalībnieku vecumam ir jāpārsniedz 50 gadu atzīme, startēs 16 sieviešu un 27 vīriešu komandas.

Senioru sieviešu komandu sadalījums grupās:
A grupa: ASV, Austrālija, Honkonga, Kanāda, Krievija, Lietuva, Somija, Zviedrija
B grupa: Anglija, Dānija, Itālija, Japāna, Jaunzēlande, Latvija, Skotija, Šveice

Senioru vīriešu komandu sadalījums grupās:
A grupa: Austrālija, Čehija, Francija, Honkonga, Jaunzēlande, Turcija, Zviedrija
B grupa: Kanāda, Itālija, Kazahstāna, Krievija, Nīderlande, Norvēģija, Vācija
C grupa: Anglija, Īrija, Japāna, Polija, Skotija, Slovākija, Šveice
D grupa: ASV, Beļģija, Dānija, Latvija, Somija, Velsa

No pagājušā gada sastāva Latvijas senioru sieviešu izlasē spēlēs trīs spēlētājas, kuras tad izcīnīja 9.vietu. Šogad mūsu grupā ir pērnā gada bronzas medaļniece Šveice, kā arī Skotijas, Anglijas un Japānas izlases, kuras finišēja virs mums. Tiesa gan Šveices izlasi šogad pārstāvēs cita komanda.

Latvijas senioru sieviešu izlases skipa Elēnas Kāpostiņas komentārs pirms dalības čempionātā:
“Komanda gatavojas trešajam startam pasaules čempionātā. Tajā ir nelielas izmaiņas, jo pievienojusies Inga Apmane. Tā nebūs pirmā reize, kad spēlējam kopā, tāpēc komandā Inga iejutusies uzreiz, bez jebkādas iesildīšanās.

Kopā uzspēlējām Amatieru līgas posmus, kā arī piedalījāmies turnīrā “Riga Senior Curling Cup”. Uz Stavangeru dodamies pacīnīties par iekļūšanu izslēgšanas spēlēs, tas nozīmē, ka apakšgrupā jāiekļūst trijniekā.

Lai gan daudzās izlasēs manāmas sastāva izmaiņas, tomēr to līmenis mums ir zināms. Sīvākā cīņa, protams, būs ar Šveices un Skotijas komandām, tā pat kā ar Anglijas dāmām, ar kurām mūsu komandai izveidojušās sirsnīgas un draudzīgas attiecības arī ārpus laukuma. Itālija, Jaunzēlande, Japāna jau ir zināmas komandas, bet vienīgā nezināmā ir no Dānijas, jo pēdējos septiņus gadus dānietes nav spēlējušas senioru līmenī.

Paldies mūsu asociācijai par organizatorisko un finansiālo atbalstu.”

Arī senioru vīriešu izlases sastāvā tikai viena spēlētāja izmaiņas salīdzinājumā ar pagājušo gadu. Viņi noteikti vēlēsies reabilitēties par izcīnīto 18.vietu. Mūsu izlasei grupā būs jātiekas ar ASV, kura pagājušā gadā izcīnīja bronzu. Tā pat kā Šveices dāmu izlasei, arī viņiem šogad cits sastāvs. Grupā vajadzēja būt vēl Horvātijai, bet pēdējā brīdī tā atcēlusi savu dalību.

Latvijas senioru vīriešu izlases skipa Anša Regžas komentārs pirms dalības čempionātā:
“Iespēju robežās komanda gatavojās, aizvadot virkni spēļu dažādos turnīros. Tāpat individuāli visi centāmies pilnveidot savu nerūsējošo meistarību.

Dodamies uz pasaules čempionātu ar pietiekamu pieredzes bagāžu, lai satiktos un spēlētu gan pret jau iepazītiem, gan nezināmiem pretiniekiem. Noskaņojums komandā kaujiniecisks un ceram neapstāties pēc grupu spēlēm. Redzēsim kā sanāks.

Paldies Latvijas Kērlinga asociācijai par atbalstu, turiet īkšķus un domājiet labas domas. Palīdz!”

Visas izlases vispirms aizvadīs apļa turnīra kārtu savā grupā. Pēc tās sieviešu konkurencē grupu uzvarētājas uzreiz nokļūs pusfinālā, bet otro un trešo vietu ieguvējas cīnīsies par atlikušajām vietām pusfinālā. Savukārt vīriešu konkurencē grupu uzvarētāji nokļūs ceturtdaļfinālā, bet otro un trešo vietu ieguvēji sacentīsies kvalifikācijas spēlēs par pārējām vietām ceturtdaļfinālā. Galvenā cīņa par zeltu norisināsies sestdien, 27.aprīlī plkst. 15:00. Vai Kanādas izlasēm izdosies atkārtoti izcīnīt dubultuzvaru, to uzzināsim jau nākamajā nedēļas nogalē.

Latvijas senioru sieviešu izlases sastāvs: Elēna Kāpostiņa, Inga Apmane, Dace Zīle, Maija Prozoroviča.
Latvijas senioru vīriešu izlases sastāvs: Ansis Regža, Jānis Rēdlihs, Aivars Purmalis, Aivars Gulbis, trenere Dace Regža.

Spēļu rezultāti: World Senior Curling Championships 2019

Latvijas senioru sieviešu izlases spēļu grafiks (pēc Latvijas laika):

20.04. 09:00 – Dānija
21.04. 21:00 – Šveice
22.04. 13:00 – Jaunzēlande
23.04. 09:00 – Anglija
23.04. 17:00 – Skotija
24.04. 09:00 – Itālija
25.04. 21:00 – Japāna

Latvijas senioru vīriešu izlases spēļu grafiks (pēc Latvijas laika):

21.04. 13:00 – Velsa
22.04. 21:00 – Beļģija
23.04. 13:00 – Dānija
24.04. 21:00 – ASV
25.04. 13:00 – Somija

Latvijas senioru izlašu startu pasaules čempionātā atbalsta Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments,Ventspils pilsētas domes Sporta pārvalde, Izglītības un zinātnes ministrija un Latvijas Komandu sporta spēļu asociācija.