Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:323, Did:0, useCase: 3

Autors: Reinis Grundspeņķis

Pēc pirmās dienas PČ kērlingā sievietēm vadībā Kanāda

Pēc pirmās dienas PČ kērlingā sievietēm vadībā Kanāda
Foto: http://www.cbc.ca/sports/olympics/winter/curling/world-womens-curling-championship-first-draw-1.4030885

Šodien Ķīnas galvaspilsētā Pekinā iesākās 39. pasaules čempionāts kērlingā sievietēm. Tika aizvadītas pirmās divas kārtas no gaidāmajām 17. Kanādas valstsvienība uzvarēja abus divus šīs dienas mačus un pēc pirmās dienas kopvērtējumā ieņem līdera pozīciju.

Kanādietes (Reičela Homana, Emma Miskjū, Džoanna Kortnija, Liza Vīgla un Šerila Krevjazuka) šīs dienas pirmajā mačā, ļoti viegli, ar 9-3 uzvarēja mājnieces no Ķīnas. Otrajā spēlē viņas ar 6-2 uzvarēja Vācijas kērlingistes. Līdz ar to Kanādas komanda ir vienīgā, kurai ir divas uzvaras divās spēlēs.

Pa vienai uzvarai divās spēlēs guva Zviedrija un ASV. Savukārt vienu uzvaru no vienas iespējamās izcīnīja Skotija, Čehija, Krievija un pēdējo trīs čempionātu uzvarētāja Šveice. Nevienu uzvaru pirmajā dienā nespēja izcīnīt Itālija, Vācija, Ķīna, Dānija un Dienvidkoreja.

Daudzas šī turnīra sportistes ir bijušas arī Rīgā, kad ''Volvo'' sporta centrā notika 2013. gada pasaules čempionāts sievietēm - pirmais pasaules čempionāts kērlingā, kas notika Latvijā. Šogad mūsu komanda šajā čempionātā nepiedalās, jo 2016. gada Eiropas čempionātā startēja B divīzijā un nemaz teorētiski nevarēja šajā turnīrā iekļūt.

Šajā pasaules čempionātā arī tiks noskaidrotas septiņas komandas, kuras piedalīsies 2018. gada Phjončhanas Olimpiskajās spēlēs, ņemot vērā arī pagājušā gada rezultātus. Pārējās trīs komandas kļūs zināmas decembrī, kad Čehijas pilsētā Plzeņā notiks Olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrs. Tajā piedalīsies arī Latvijas izlase.

Nākamās spēles sāksies jau šonakt pulkstens 03:00 pēc Latvijas laika, kad Itālija tiksies ar Skotiju, bet Šveice ar Ķīnu.


Jānis Buks. Foto: LOK
10

LOK prezidents vaino Čakšas komandu par politiskā spiediena izdarīšanu

LETA. Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) prezidents Jānis Buks vaino Izglītības un zinātnes ministrei Andai Čakšai pietuvinātas personas par politiska spiediena izdarīšanu, trešdienas vakarā vēstīja Latvijas Televīzija (LTV).
Tomass Nortugs (pirmais no kreisās) un Peters Nortugs (vidū) 2016. gada saensībās. Foto: Ringsaker blad.
1

Slēpotājs Nortugs izcīnījis sudrabu Norvēģijas čempionātā kamanu suņu sportā

Titulētā Petera Nortuga brālis Tomass Nortugs, kuram arī netrūkst panākumu distanču slēpošanā, pagājušajā nedēļas nogalē izcīnījis sudrabu Norvēģijas čempionātā kamanu suņu sportā.
LSFP prezidents Einars Fogelis un LOK ģenerālsekretārs Kārlis Lejnieks. Foto: LOK
6

LOK biedri neatbalsta LOK un LSFP apvienošanās procesa uzsākšanu

Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) biedri šodien Ģenerālās asamblejas sesijā (aizklātā balsojumā) nolēma neatbalstīt kārtību, kādā Latvijas Sporta Federāciju padome (LSFP) tiktu apvienota ar LOK.