Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:323, Did:0, useCase: 3

Autors: Gundega Zande

Vai Siguldā būs bobslejs?

Vai Siguldā būs bobslejs?
Siguldas kamaniņu un skeletona trase

Strauji tuvojoties ziemas sporta veidu sezonai eSports.lv piedāvā nelielu ieskatu par Siguldas kamaniņu un skeletona trases pašreizējo darbību un attīstību, kā arī centās noskaidrot vai tuvākajā laikā tiks veikta trases pārbūve.

Sporta vēsture stāsta, ka Latvijas teritorijā darbojušās kopumā trīs kamaniņu trases – Siguldas, Cīrulīšu un Murjāņu sporta skolas trases. Savulaik Latvijā sacensības notika arī netālu no Cēsīm esošajā Cīrulīšu kamaniņu trasē, no kuras mūsdienās palicis pāri betonētais trases veidols, kas apaudzis ar sūnām un krūmājiem - pēc Siguldas uznāciena vēsturiski pirmā kamaniņu trase Padomju Savienībā vairs nespēja konkurēt un tika pamesta. Sava trase ir arī Murjāņiem pie Lojas upes - celta no koka dēļiem, un, starp citu, joprojām interesentiem pieejama (to apliecina arī interneta vidē pieejams jauniešu filmēts videomateriāls no izklaides šajā trasē).

Toties Siguldas kamaniņu un skeletona trasē, kā jau sporta cienītājiem zināms, notiek aktīva darbība – treniņi, sacensības un darbs trases pie trases labiekārtošanas, kā arī drīz sāksies starta estakādes celtniecība. Tieši pateicoties Siguldas trasei mums ir olimpisko spēļu bronzas medaļas īpašnieks kamaniņu sportā Mārtiņš Rubenis, Eiropas čempions bobslejā Jānis Miņins ar savu komandu, brāļi Dukuri skeletonā, tāpat daudzi citi sportisti, kuri sasnieguši teicamus rezultātus pasaules elites mērogā.

Katru ziemu, it īpaši pēc labiem startiem Pasaules kausa posmos, aktuāls kļūst jautājums par iespējamo Siguldas trases pārbūvi, lai to piemērotu bobsleja vajadzībām un nezaudētu bobsleja tradīcijas Latvijā, jo kvalitatīvi trenēties ar četrinieku bobu Siguldā pašlaik nav iespējams, nemaz nerunājot par augsta līmeņa sacensību rīkošanu. Šī problēma ir jārisina, taču - risinājumam jābūt tādam, lai tas neapdraudētu veselību trasē startējošajiem kamaniņbraucējiem. Ziema atkal klauvē pie durvīm, tāpēc eSports.lv centās skaidrot šā brīža situāciju, par iespējamajiem risinājumiem iztaujājot Siguldas trases direktoru Daini Dukuru un aktīvo Latvijas bobsleja lietu bīdītāju Zinti Ekmani.


, 2008-11-17 11:35, pirms 15 gadiem
Un kur tad izlasāms šis iztaujājums?
, 2008-11-17 11:35, pirms 15 gadiem
butu forsi ja butu bobsleja sacensibas pasaules kausa
, 2008-11-17 11:35, pirms 15 gadiem
paldies, atradu pats.
, 2008-11-17 11:43, pirms 15 gadiem
Sava trase ir arī Murjāņiem pie Lojas upes - celta no koka dēļiem, un, starp citu, joprojām interesentiem pieejama (to apliecina arī interneta vidē pieejams jauniešu filmēts videomateriāls no izklaides šajā trasē).

Kur var apskatiities to video?
, 2008-11-17 12:59, pirms 15 gadiem
LV birokrātiskā mašīna rullē!
IZM tālāk par solijumiem kā netiek,tā netiek! Ja trases rekonstrukcija būtu sākta laikā,tad tas salīdzinoši būtu izmaksājis kapeikas,bet tagad nepieciešamā summa ir dubultojusies,ja ne pat trīskāršojusies!
Žē,bet ja turpināsies šis cirks ap trases pārbūvi,tad LV bobsleja līdzjutējiem tuvākā laikā PK posmus bobslejā LV neredzēt!
, 2008-11-17 13:03, pirms 15 gadiem
Valstī taču krīze, kāda vēl pārbūve? Ja nu nepietiek ministru algu palielināšanai?
, 2008-11-17 13:07, pirms 15 gadiem
teicu un teiksu atkal...
jo ilgak vilks garumaa, jo dargak un ta talak buus
, 2008-11-17 13:20, pirms 15 gadiem
liecieties mierā,sen skaidrs ka tas nevienam neinteresē (:
, 2008-11-17 13:22, pirms 15 gadiem
ja nu tā trase sāks locīties kā D tilts?
, 2008-11-17 13:22, pirms 15 gadiem
Jācer, ka būs, atkal varēs aiziet apskatīties.
, 2008-11-17 14:00, pirms 15 gadiem
, 2008-11-17 14:00, pirms 15 gadiem
Labak uzcelt bobslejistiem jaunu trasi !!!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Jānis Buks. Foto: LOK
10

LOK prezidents vaino Čakšas komandu par politiskā spiediena izdarīšanu

LETA. Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) prezidents Jānis Buks vaino Izglītības un zinātnes ministrei Andai Čakšai pietuvinātas personas par politiska spiediena izdarīšanu, trešdienas vakarā vēstīja Latvijas Televīzija (LTV).
Tomass Nortugs (pirmais no kreisās) un Peters Nortugs (vidū) 2016. gada saensībās. Foto: Ringsaker blad.
1

Slēpotājs Nortugs izcīnījis sudrabu Norvēģijas čempionātā kamanu suņu sportā

Titulētā Petera Nortuga brālis Tomass Nortugs, kuram arī netrūkst panākumu distanču slēpošanā, pagājušajā nedēļas nogalē izcīnījis sudrabu Norvēģijas čempionātā kamanu suņu sportā.
LSFP prezidents Einars Fogelis un LOK ģenerālsekretārs Kārlis Lejnieks. Foto: LOK
6

LOK biedri neatbalsta LOK un LSFP apvienošanās procesa uzsākšanu

Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) biedri šodien Ģenerālās asamblejas sesijā (aizklātā balsojumā) nolēma neatbalstīt kārtību, kādā Latvijas Sporta Federāciju padome (LSFP) tiktu apvienota ar LOK.