Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:323, Did:0, useCase: 3

Aizvadīta vēsturē ilgākā kērlinga spēle

Ints Megnis
Ints Megnis

Aizvadīta vēsturē ilgākā kērlinga spēle
Pasaulē ilgākās kērlinga spēles dalībnieki

Kanādā sasniegts vēsturē ilgākās kērlinga spēles rekords, kas ilga 105 stundas. Šie sportisti pie rekorda centās tikt jau trešo reizi.

Spēlē, kas notika pērn septembrī un oktobrī, tika aizvadīti 392 endi un izmesti 6272 akmeņi, duelim noslēdzoties ar rezultātu 450-237. Spēle ilga 105 stundas, 6 minūtes un 51 sekundi, tajā piedalījās desmit kērlingisti no Ontario. Pēc gadu ilgas gaidīšanas pagājušās nedēļas beigās saņemts oficiāls apstiprinājums, ka rezultāts reģistrēts kā Ginesa rekords.

"Paldies Dievam, tas beidzot ir noslēdzies. Pagājis gads kopš sasniedzām rekordu, patīkami dzirdēt par tā atzīšanu," izteikusies viena no spēles dalībniecēm Britānija Pīrsa. Spēli Britānijas tēvs Bils noorganizēja pēc tam, kad kļuva zināms, ka desmit kērlingisti no Šveices pārspējuši iepriekšējo rekordu, kas arī piederēja kanādiešiem - Britānija un Bils šādu rekordu centušies uzrādīt jau trešo reizi.

"Pirmajā reizē, kad to stādījām, rekords bija aptuveni 54 stundas un mēs nospēlējām 60 stundas, tomēr nesaņēmām Ginesa rekordu grāmatas atzīšanu," atceras Britānija. "Tad 2014. gada oktobrī rekords bija ap 72 stundām un piederēja skotiem - mēs to pārspējām, sasniedzot 79 stundas. Pēc tam šveicieši mūs pārspēja ar 100 stundām un mēs līdz ar to nospēlējām 105 stundas."

Noteikumi nosaka, ka spēlē drīkst piedalīties desmit spēlētājus. Katru stundu kērlingisti drīkst ņemt piecu minūšu pārtraukumu, bet Ontario sportisti parasti spēlēja divas stundas, lai varētu izmantot desmit minūšu pārtraukumu spēlētāju maiņas laikā.

"Ik pēc divām stundām veicām spēlētāju maiņu. Katram nācās spēlēt aptuveni deviņas stundas un tad divas stundas varēji darīt, ko vēlies," stāsta Britānija, kura atzinusi, ka bijušas daudzas reizes, kad spēlētāji vēlējušies padoties. "Pirmā krīze mūs skāra pēc 18 stundām. Tāpat smagi bija agrie rīti, kad nebija neviens apkārt, bet tikai mēs. Tas ir smagi. Tomēr viens otru uzmundrinājām."

Tāpat kērlingisti spēles laikā vāca naudu labdarībai, 105 stundās tiekot pie aptuveni 4000 dolāriem.

"Esam diezgan pārliecinoši, ka neviens šo rekordu necentīsies pārspēt. Esam diezgan droši, ka paši to vairs nekad nedarīsim, tomēr tu nekad nezini," piebilst Britānija.

Izmantotie resursi:
https://www.cbc.ca/sports/olympics/...