Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:323, Did:0, useCase: 3

Latvijas izlases kērlingiste Krusta: "No kanādietēm gaidījām lielāku pretestību"

Ints Megnis
Ints Megnis

Latvijas izlases kērlingiste Krusta: "No kanādietēm gaidījām lielāku pretestību"
Tīna Siliņa un Ieva Krusta. Foto: WCF/Richard Gray

Latvijas sieviešu kērlinga izlase palikusi ļoti apmierināta ar pasaules čempionāta spēli pret Kanādu, kaut svētdienas vakarā nācās piedzīvot zaudējumu pēdējā metienā ar rezultātu 7-8.

"No paša sākuma ļoti labi sakratām kā ledus krīt, uzspiedām kanādietēm savu spēli un tīri labi panesās," intervijā Latvijas Kērlinga asociācijai teica izlases spēlētāja Santa Blumberga.

"Baigi foršā sajūta, beidzot esam oriģinālajā sastāvā un jūtam, ka viss sanāk. Biju gaidījusi lielāku pretestību no kanādietēm, bet likās, ka viņas pašas bija mazliet apjukušas, ka neizdodas tik viegli, kā bija gaidījušas," piebilda cita izlases kērlingiste Ieva Krusta. "Vienā brīdī mazliet sasteidzām, jo mums parādījās laika deficīts, bet beigās piedzinām un viss bija kārtībā. Bijām tuvu un likām viņām iespringt."

Šis Latvijai bija trešais zaudējums trijās čempionāta spēlēs, tomēr daudz tuvāks nekā pirmajos divos mačos. Sestdien Latvijas izlasei vēl nevarēja palīdzēt kapteine Iveta Staša-Šaršūne, pārējām spēlētājām zaudējot Vācijai (5-10) un Zviedrijai (5-8). Tomēr latvietes neko vēl nav zaudējušas, jo turnīrā gaidāmas vēl deviņas spēles.

Latvijas sieviešu izlase pasaules čempionātā spēlē ceturto reizi vēsturē, iepriekšējās dalības reizēs samierinoties ar 12. vietu. Šī ceļazīme tika izcīnīta ar ļoti cienījamo piekto vietu pagājušā gada Eiropas čempionātā. Latvijas izlasē bez Stašas-Šaršūnes, Blumbergas un Krustas ir arī 15 gadus vecā Evelīna Barone un Tīna Siliņa.

Nākamās divas spēles Latvija aizvadīs pirmdien, spēkojoties ar Ķīnu un Skotiju.