Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:323, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Pārums

Strenga: "Ceram uz vismaz vienu medaļu"

Strenga: "Ceram uz vismaz vienu medaļu"
Atis Strenga
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Pirms nedēļas nogalē gaidāmā Pasaules kausa izcīņas pēdējā posma, kas notiks Siguldā, komentāru portālam Sportacentrs.com sniedza Kamaniņu sporta federācijas prezidents Atis Strenga.

Treniņbraucienus, kuros mūsējie bija starp labākajiem Strenga komentēja piesardzīgi: "Treniņi ir treniņi, tur katrai grupai ledus stāvoklis ir savādāks. Esam jau redzējuši, ka piemēram, vācieši brauc pieticīgi, bet sacensībās uzliek kaujas slieces un ir trīs vai pat četras desmitdaļas ātrāki. Protams, ka atsevišķi braucieni mūsējiem ir labi. Par Šiciem kā favorītiem grūti teikt, jo šodien treniņos Gudramovičs/Kalniņš bija par gandrīz pussekundi ātrāki. Vairāk skatāmies, kā sevi parādīs jaunie, teiksim, Kristens Rozītis, Ulla Zirne un citi. Grūti teikt vai tiks pamatsacensībās, taču pieredzi noteikti gūs."

Zināms, ka Siguldā gribējusi startēt arī bijušā kamaniņu braucēja un bobslejiste Aiva Aparjode, taču viņai atteikts, jo viņa it kā par vēlu pieteikusies. Par šo tēmu federācijas prezidents runāja nelabprāt, taču skaidrojumu tomēr sniedza: "Cilvēks nav trenējies un pēkšņi grib startēt Pasaules kausā! Man nav komentāru... Ja jāizvēlas starp jauno Ullu Zirni (šogad izcīnīja otro vietu Pasaules kausa jauniešiem kopvērtējumā – aut.), kura gatavojas jaunatnes olimpiādei 2012. gadā un Aparjodi, tad izvēlamies Zirni, pat, ja Aparjode būtu ātrāka. Jaunie gatavojas ar nākotnes mērķiem nevis ar domu tikai nobraukt Siguldā... "

"Pasaules čempionātā stafetes disciplīnā neizcīnītās medaļas Siguldā netiks izspēlētas, taču sacensības vēros Starptautiskās Olimpiskās komitejas prezidents Žaks Roge, kurš ieradies vizītē Latvijā. Cerams, ka vismaz viena medaļa mums būs. Ja Mārtiņš Rubenis un Inārs Kivlenieks iebrauks sešiniekā būs labi, tāpat, ja tur tiks divi divnieki. Parasti uzstādām mērķus par pirmo desmitnieku, bet šī tomēr ir mūsu trase. Ceram, ka jaunie sportisti spēs kvalificēties pamatsacensībām," piebilda Strenga.


Slēpts komentārs: minkadairis
, 2011-02-17 17:18, pirms 13 gadiem
vai gribi teikt, ka viņa ir pirmais vai vienīgais fizkultūrietis Latvijas kamaniņu sporta vēsturē?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2011-02-17 20:46, pirms 13 gadiem
Protams , ka nav saprotams tavs naids pret kamaniņu sportu un nav zināms,kas tu esi LIELS ĀZIS,vai MAZS KAZLĒNS,bet ļoti interesanta ir tava attieksme pret šo sportaveidu,jo vienā brīdī tu Strengas k-gam saki ka Dievs viņu sodīs...,bet otrajā pasmejies par Aparjodes sportiskajām aktivitātēm,iespējams ,ka tu neesi pilnveidojis sevi šajā sporta veidā un tagad tev vajadzētu aiziet pie psihologa,kuš iespējams tev pagaidām vēl spētu palīdzētu palīdzēt turpmākajai sevis pilnveidošanai,bet,ja nē tad dari vienkāršāk- paskraidi pa mežu,kā to dara Aiva,jo jebkura sportiskā aktivitāte palīdz veselībai.
P.S.Ā,man tomēr šķiet,ka tu tomēr esi Ēzelis...............netaisi tik plašus smaidus,tur šis tas trūkst ja vēlies varam sarakstīties turpmāk
, 2011-02-17 20:47, pirms 13 gadiem
minkadairis rakstīja: Aparjode?!?!?! pasaules kausaa braukt grib?!
Laikam sakapis galva,kad par treneri saaka strādāt..doma ka visu vareena tagad ir!!
TO vinja aiziet pa visam prom,to vinja bobsleja tagad brauks,tad apnika,pa mežu paskraidit sagribējās,tad izdomāja ka vajadzētu pamācīties nahaļavu,tagad vinja sadomāja ka buus baigaa trenere un pēc tā visa grib vēl tā tīri nobraukt pasaules kausā,lai draugos galerijā varētu "jaukus bilžukus" ielikt!?!?

A - I - T - A !
Tas bija tev..............
, 2011-02-18 12:55, pirms 13 gadiem
Kalniņš/Gudramovičs buus medālis....
Davai Bici sado MELLU ibio....... RR būs Siguldā, tā kā uz visiem 100% kapā...
, 2011-02-18 12:57, pirms 13 gadiem
he hehehehee LABS veciiit koments....he heheheeh
minkadairis rakstīja: Aparjode?!?!?! pasaules kausaa braukt grib?!
Laikam sakapis galva,kad par treneri saaka strādāt..doma ka visu vareena tagad ir!!
TO vinja aiziet pa visam prom,to vinja bobsleja tagad brauks,tad apnika,pa mežu paskraidit sagribējās,tad izdomāja ka vajadzētu pamācīties nahaļavu,tagad vinja sadomāja ka buus baigaa trenere un pēc tā visa grib vēl tā tīri nobraukt pasaules kausā,lai draugos galerijā varētu "jaukus bilžukus" ielikt!?!?

A - I - T - A !
Tomass Nortugs (pirmais no kreisās) un Peters Nortugs (vidū) 2016. gada saensībās. Foto: Ringsaker blad.
1

Slēpotājs Nortugs izcīnījis sudrabu Norvēģijas čempionātā kamanu suņu sportā

Titulētā Petera Nortuga brālis Tomass Nortugs, kuram arī netrūkst panākumu distanču slēpošanā, pagājušajā nedēļas nogalē izcīnījis sudrabu Norvēģijas čempionātā kamanu suņu sportā.
LSFP prezidents Einars Fogelis un LOK ģenerālsekretārs Kārlis Lejnieks. Foto: LOK
6

LOK biedri neatbalsta LOK un LSFP apvienošanās procesa uzsākšanu

Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) biedri šodien Ģenerālās asamblejas sesijā (aizklātā balsojumā) nolēma neatbalstīt kārtību, kādā Latvijas Sporta Federāciju padome (LSFP) tiktu apvienota ar LOK.
Sipriens Sarrazēns. Foto: S. Boué/L'Équipe

Nobrauciena vicelīderis Sarrazēns: "Drošības apsvērumu dēļ lēmums atcelt nobraucienu bija pareizs"

Pasaules kausa vicelīderis Sipriens Sarrazēns no Francijas, kurš pēdējā startā varēja mēģināt apsteigt Marko Odermatu un iegūt nobrauciena kopvērtējuma titulu, norādīja, ka saprot FIS lēmumu atcelt nobraucienu Zālbahā un ka drošības apsvērumu dēļ tas bijis pareizs lēmums.