Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:323, Did:0, useCase: 3

Autors: H.E.N.R.Y.

Norvēģija pārliecinoši triumfē komandu sacensībās lidojumos uz slēpēm

Šodien Badmmitendorfā ar komandu sacensībām noslēdzās 2016.gada pasaules čempionāts lidojumos uz slēpēm.

Komandu pasaules čempionāts lidojumos uz slēpēm tika aizvadīts tikai 6.reizi, debitējot 2004.gadā. Līdz šim šajās sacensībās bija triumfējušas tikai 2 valstis - Norvēģija un Austrija. Austrieši arī bija pašreizējie pasaules čempioni.
Sacensibās piedalījās 8 komandas. Šoreiz iztika bez spēcīgās Japānas komandas līdzdalības. Pirms sa censibām par galvenajām favorītēm tika uzskatītas Norvēģijas un Slovēnijas komandas, tāpat labas izredzes iekļūt labāko trijniekā tika paredzētas mājiniecei Austrijai un Vācijai.
Par pārliecinošām pastarītēm jau no paša sacensību sākuma kļuva Somijas un Krievijas komandas, kuru sastāvā neviens tramplīnlēcējs neaizlidoja pat liidz 190 metru atzīmei. Tālākais lidojums padevās somam Villem , kurš sasniedza 180,5 m atzīmi. Vissliktākie lidojumi padevās somam Klingam, kurš aizlidoja attiecīgi 118 un 115 metrus tālu. Krievijas sastāvā tālākais lidojums padevās Ilmiram Hazetdinovam - 162,5 metri. Beigu tabulā somi ieņēma 7.vietu, par 14,1 punktu apsteidzot krievus, tachu no 6.vietas atpaliekot gandrīz 300 punktus...
Pirmajā lidojumu sērijā Austrijas komandas līderis Štefans Krafts aizlidoja 225,5 m tālu un izvirzīja austriešus vadībā. 2.vietā ierindojās Norvēģija, bet individuālo sacensību lielākais neveiksminieks Kamils Štohs izvirzīja poļus 3.vietā. Vieni no favorītiem - vācieši ieņēma tikai 6.vietu. Pēc otrās lidojumu sērijas notika līderu maiņa, jo norvēģis Johanns Andre Forfangs sasniedza 218,5 metru atzīmi. Viņu tuvākie sekotāji bija austrieši, kamēr vācieši turpināja neveiksmīgi, paliekot 6.vietā. Pēc pirmās sacensību daļas, kurā katrs no komandas sportistiem veica pa vienam lidojumam, diezgan pārliecinošās līderpozīcijās bija iekārtojušies norvēgi, no kuriem par 33,2 punktiem atpalika austrieši, kurus pievīla Manuels Fetners, kurš aizlidoja tikai 180,5 m tālu. 3.vietā jau bija izvirzījusies Vācija, kuru līderu grupā ievilka viņu līderu Fraitāga un Froinda lidojumi 213,5 un 219 m tālumā. Tikai 4.vietā atradās Slovēnija, kuras sastāvā ļoti neveiksmīgi nostartēja Jurijs Tepešs, kā arī krietni zem savām spējām aizlidojušais jaunais Anže Lanišeks. Slovēņi no vāciešiem atpalika tikai par 2,6 punktiem.
Sestajā lidojumu sērijā austriešiem sava līdera Krafta personā (230 m) izdevās pietuvoties līderiem norvēģiem līdz 25 punktiem un likās, ka varbūt vēl būs intriga cīņā par zeltu, taču nekā - norvēģi turpināja stabili lidot pāri 200 m atzīmei (vienīgā komandas, kas visos 8 lidojumos sasniedza vismaz 200 m) un turpmāk tikai palielināja savu pārsvaru pār tuvākajiem sekotājiem. Sudraba medaļas izcīnīja Vācija, kas 6.lidojumu sērijā apsteidza Austriju (mājiniekus atkal iegāza Fetners - 156,5 m). Bronzas medaļas saņēma mājinieki austrieši, kuri pārliecinoši noturēja sev aizmugurē slovēņus, kuriem bija stipri par maz ar 2 atlētu Kranjeca un Petera Prevca lidojumiem pāri 209 m. Peteram Prevcam šo sacensību tālākais lidojums - 238 m. 5.vietā palika Polijas komanda, kas ļoti pārliecinoši apsteidza šodien neveiksmīgi nostartējušos čehus, kuru sastāvā tikai Tomašs Vancura pārsniedza 200 m atzīmi, bet čehu līderis Romāns Kudelka vispār izgāzās - 156,5 un 154,5 m. °

Rezultāti:

1. Norvēģija (Fannemels, Forfangs, Tande, Gangness) 1467,7
2. Vācija (Velingers, Leije, Fraitāgs, Froinds) 1357,3
3. Austrija (Krafts, Popingers, Fetners, Haibeks) 1310,4
4. Slovēnija (Kranjecs, Tepešs, Lanišeks, P.Prevcs) 1272,7
5. Polija (Štohs, Muranka, Kubackis, Hula) 1211,9
6. Čehija (Vancura, Matura, L.Hlava, Kudelka) 1018,4
7. Somija (Olli, Klinga, Asikainens, Larinto) 721,6
8. Krievija (Boijarincevs, Maksimočkins, Hazetdinovs, Korņilovs) 707,5


, 2016-01-18 08:43, pirms 8 gadiem
Paldies par aprakstu.
Marsels Hiršers. Foto: Reuters / Scanpix
1

Titulētais kalnu slēpotājs Hiršers plāno atgriezties un pārstāvēt Nīderlandi

LETA--AP. Titulētais Austrijas kalnu slēpotājs Marsels Hiršers plāno atgriezties sacensību apritē un pārstāvēt savu mātes dzimteni Nīderlandi.
Jānis Buks. Foto: LOK
10

LOK prezidents vaino Čakšas komandu par politiskā spiediena izdarīšanu

LETA. Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) prezidents Jānis Buks vaino Izglītības un zinātnes ministrei Andai Čakšai pietuvinātas personas par politiska spiediena izdarīšanu, trešdienas vakarā vēstīja Latvijas Televīzija (LTV).
Tomass Nortugs (pirmais no kreisās) un Peters Nortugs (vidū) 2016. gada saensībās. Foto: Ringsaker blad.
1

Slēpotājs Nortugs izcīnījis sudrabu Norvēģijas čempionātā kamanu suņu sportā

Titulētā Petera Nortuga brālis Tomass Nortugs, kuram arī netrūkst panākumu distanču slēpošanā, pagājušajā nedēļas nogalē izcīnījis sudrabu Norvēģijas čempionātā kamanu suņu sportā.