Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:323, Did:0, useCase: 3

Nedēļas nogalē tiks noskaidrots “Riga Open 2020” uzvarētājs

Linda Mangale
Linda Mangale

Nedēļas nogalē tiks noskaidrots “Riga Open 2020” uzvarētājs
No kreisās: Evelīna Barone, Santa Blumberga
Foto: Ansis Ventiņš

Tradicionāli “Riga Open” ir pirmās starptautiskās kērlinga sacensības Rīgā. Šosezon tās norisināsies divas nedēļas vēlāk kā ierasts – no 18. līdz 20.septembrim, piedaloties 12 komandām.

Lai arī šis ir starptautisks turnīrs, šogad tajā startēs vien divas ārzemju komandas no Lietuvas. Par to parūpējies Covid-19, kas ietekmējis ne vienu vien kērlinga turnīru Eiropā. Tomēr par pašmāju komandu entuziasmu doties uz Rīgas ledus pēc pus gada pārtraukuma nevar sūdzēties.

Pagājušajā gadā Krievijas vīriešu komanda pārtrauca Latvijas komandu piecus gadus pēc kārtas uzvarēto turnīru sēriju. Šajā reizē mūsējiem ir krietni vien lielākas izredzes atgūt turnīra uzvarētāju statusu.

Par “Riga Open 2020” titulu šogad cīnīsies gan junioru, gan pieaugušo, gan senioru, gan jauktā, gan arī ratiņkērlinga komanda. Sākotnēji norisināsies grupu turnīra kārta, kurā, komandas sadalītas trijās grupās pa četrām, aizvadīs savstarpējās spēles.

Pēc grupu turnīra visas komandas tiks sarindotas no 1. līdz 12.vietai, ņemot vērā izspēlēto spēļu rezultātus. Labākās četras, izspēlējot vēl divas spēles, noskaidros titula ieguvēju, savukārt pārējās komandas cīnīsies par iespējami augstāku vietu kopvērtējumā.

Fināla spēle un spēle par bronzas medaļām notiks 20.septembrī plkst. 14:00.

Spēļu rezultātiem varēs sekot līdzi Latvijas Kērlinga asociācijas mājas lapā, savukārt interesenti spēles klātienē Kērlinga hallē, Biķernieku ielā 121H var nākt skatīties bez maksas.

Spēļu grafiks un rezultāti: Curling.Lv
Spēļu tiešraides Latvijas Kērlinga asociācijas YouTube kanālā: https://www.youtube.com/channel/UC5...

Dalībnieku saraksts:

SK OB/Regža (Latvija)
SK OB/Stabulniece (Latvija)
KKR/Vonda (Latvija)
LTeam (Lietuva)
Nicoll/Regža (Latvija)
JKK/Staša-Šaršūne (Latvija)
Team Vaicekonyte (Lietuva)
JKK/Smilga (Latvija)
OPA! (Latvija)
CC Riga (Latvija)
A41/Gulbis (Latvija)
JKK/Barone (Latvija)

Turnīru organizē Latvijas Kērlinga asociācija ar Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta atbalstu.