Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:323, Did:0, useCase: 3

Tukumā oktobra beigās spēcīgas sieviešu un vīriešu kērlinga komandas tiksies jaunajā turnīrā „CCT Latvian International Challenger”

Linda Mangale
Linda Mangale

Sākot ar 2017./2018.gada sezonu Latvijas Kērlinga asociācija sadarbībā ar Curling Champions Tour (CCT), piesaistot aktīvākos kērlinga klubus, rīkos ikgadēju starptautisku kērlinga turnīru sieviešu un vīriešu komandām. Par turnīra norises vietu ir izvēlēta Tukuma ledus halle.

Jaunizveidotajā „CCT Latvian International Challenger” turnīrā no 26. līdz 29.oktobrim piedalīsies 15 sieviešu komandas un 15 vīriešu komandas, kurā startēs arī komandas no Latvijas.

„Viena no Latvijas kērlinga ilgtermiņa attīstības prioritātēm ir augstu sasniegumu sports,” uzsver Latvijas Kērlinga asociācijas prezidente Ieva Palma. „Tādēļ man ir liels prieks, ka Latvijas Kērlinga asociācija ir parakstījusi sadarbības līgumu ar starptautiskā kērlinga vidē respektablā CCT organizācijas vadību, lai jau šogad CCT ietvaros mūsu Latvijas labākajām vīriešu un sieviešu komandām būtu izdevība spēlēt ar augstas raudzes kērlinga komandām no citām valstīm tepat uz Latvijas ledus, tādējādi rodot iespēju pilnveidot savu profesionālo līmeni un konkurētspēju arī starptautiskajā arēnā.”

Sieviešu konkurencē, tāpat kā vīriešu konkurencē, visas komandas sacentīsies par CCT ranga punktiem un naudas balvu. Kopējais balvu fonds gan sievietēm, gan vīriešiem ir pa 3000 EUR. Komandas tiks sadalītas trijās grupās, kurās tiks izspēlēts apļa turnīrs, garantējot vismaz četras spēles katrai komandai. Pēc grupu turnīra noskaidrosies astoņas labākās komandas, kas cīnīsies ceturtdaļfinālā, pēc kura četras labākās dosies uz pusfinālu. Bez finālspēles tiks izspēlēta arī spēle par 3.vietu.

2017./2018.gada kērlinga sezonā Latvijā „CCT Latvian International Challenger” turnīrs būs vienīgais CCT rīkotais turnīrs sieviešu un vīriešu komandām. Līdz ar to: „Šis ir unikāls notikums Latvijas kērlinga vēsturē, jo pirmo reizi Latvijas ledus arēnā varēsim satikt un mēroties spēkiem ar 30 augsta līmeņa vīriešu un sieviešu komandām no Eiropas, Ziemeļamerikas un Āzijas,” piebilst Ieva Palma.

Ārpus Rīgas šāda līmeņa kērlinga turnīrs notiks pirmo reizi. Tāpēc Latvijas Kērlinga asociācijas prezidente atzinīgi vērtē Tukuma ledus halles un Tukuma novada domes iesaistīšanos: „Vēlos pateikt īpašu paldies Tukuma ledus hallei un Tukuma novada domei par pretimnākšanu šī vērienīgā pasākuma organizēšanā, un ļoti ceru, ka ar šo turnīru mums izdosies popularizēt kērlingu kā atraktīvu un potenciālu sporta veidu arī ārpus galvaspilsētas. Lai izdodas!”

Komentāru par iesaistīšanos „CCT Latvian International Challenger” kērlinga turnīra rīkošanā sniedza arī CCT izpilddirektors Armīns Hārders: „CCT priecājas sadarboties ar Latvijas Kērlinga asociāciju jauna turnīra izveidošanā. „CCT Latvian International Challenger” turnīrs uz Latviju atvedīs vienas no labākajām kērlinga komandām. Rīkojot labāko sieviešu un vīriešu komandu turnīrus katru gadu, tie būs ļoti nozīmīgi ilgstošai šī sporta un konkurētspējīgu komandu attīstībai šajā reģionā. Turnīra norise ledus hallē Tukumā komandām radīs līdzīgus spēles apstākļus, kādus komandas sagaida pēc pāris nedēļām pārstāvot savu valsti Eiropas čempionātā. CCT novēl jaunajiem organizatoriem veiksmi un uz tikšanos oktobrī Latvijā!”

„CCT Latvian International Challenger”:

Norises laiks: 26.-29.10.2017.
Norises vieta: Tukuma ledus halle (Tukums, Latvija)
Komandas: 15 vīriešu + 15 sieviešu
Izspēles kārtība: apļa turnīrs (3+3 grupas, 5 komandas grupā) + izslēgšanas kārtā iekļūs 8 labākās komandas
Naudas balva: 3000 EUR + 3000 EUR
Dalības maksa: 450 EUR
Pieteikumu iesniegšanas termiņš: 15.08.2017.
E-pasta adrese: cct@curling.lv