Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:323, Did:0, useCase: 3

Autors: Ivars Bācis

Pasaules kausā slalomā uzvar T.Maze, L.Gasūnai 55.rezultāts 1.braucienā

Pasaules kausā slalomā uzvar T.Maze, L.Gasūnai 55.rezultāts 1.braucienā
L.Gasūna. Foto: Infoski.lv, Jānis Markvarts.

Šodien Somijā Levi notikušajā pasaules kausa posmā kalnu slēpošanā slaloma disciplīnā sievietēm uzvaru svinēja Olimpiskā čempione milzu slalomā un nobraucienā Tīna Maze no Slovēnijas, bet 65 dalībnieču vidū Latvijas pārstāve Lelde Gasūna pirmajā braucienā uzrādīja 55.rezultātu, no uzvarētājas atpaliekot 5 sekundes.

Šajā nedēļas nogalē pēc trīs nedēļu pārtraukuma ar otro posmu turpinās Pasaules kausa 2014./2015.gada sezona kalnu slēpošanā. Tāpat kā pērn šajā ziemeļu Somijas ciematā aiz polārā loka arī šoreiz Latvija kalnu slēpošanā visaugstākajā līmenī ir pārstāvēta gan sieviešu, gan vīriešu konkurencē. Šis Latvijas izlases dalībniecei Leldei Gasūnai bija ceturtais starts Pasaules kausa posmos, trešais no tiem tieši Levi, kur viņa visaugstākajā līmenī debitēja 2010.gadā. Pērn Levi Leldei neizdevās labi nostartēt, jo pēc otrā starpfiniša, kur viņai bija priekšpēdējais laiks, beigu daļā mūsu kalnu slēpotāja diemžēl izstājās. Šogad Lelde Gasūna bija kaujinieciskā noskaņojumā, un par pagājušā gada neveiksmi bija aizmirsusi. No 65 dalībniecēm mūsu sportiste ar 31,94 FIS punktu reitingu bija 62, ar tādu numuru arī startējot. Priekšā esošajām tuvākajām konkurentēm jau bija daudz labāks reitings, jo, piemēram, ar 60.numuru startējošajai čehietei ir jau par desmit punktiem mazāk – 22,14 FIS punkti (taču tas nenozīmē, ka viņas būtu krietni labākas, jo 31 FIS punkts nav Leldes pašreizējo spēju reālais atspoguļojums, un, cerams, Lelde sezonas laikā ar saviem rezultātiem to apliecinās, pietuvojoties 20 robežai vai pat uzlabojot – aut.piez.).

Pirmā brauciena trasē bija 67 vārti un 65 pagriezieni, bet vertikālais kritums 180 metri. Lelde Gasūna otrajā kontrolatzīmē, kad bija veikta viena trešdaļa distances, uzrādīja 59.rezultātu, no līderes šajā kontrolatzīmē slovākietes V.Zuzulovas atpaliekot 1,22 sekundes. Trešajā kontrolatzīmē, kas bija pēc veiktām divām trešdaļām distances, Lelde no līderes T.Mazes atpalika jau 3,57 sekundes un uzrādīja 57.rezultātu. Pēdējā daļā Leldei izdevās pakāpties par divām vietām augšup un uzrādīt 55.rezultātu – 1:03,13, par 5,01 sekundi atpaliekot no līderes T.Mazes. Līdz trīsdesmitniekam pietrūka 2,63 sekundes. Šis līdz ar to ir Leldes labākais panākums Pasaules kausos pirmajā braucienā, jo tikai labākās trīsdesmit tiek uz otro braucienu.

Otrajā braucienā vadošo slēpotāju vidū nekādas lielās izmaiņas nenotika. Tīna Maze nosargāja līderpozīcijas un, uzrādot divu braucienu summā laiku 1:55;15, izcīnīja 24 uzvaru karjerā pasaules kausa posmos, bet tieši slalomā tā bija ceturtā uzvara. Otro vietu saglabāja slaloma speciāliste no Zviedrijas Frīda Hansdotera, kura otrajā braucienā pietuvojās tikai par 0,05 sekundēm un no uzvarētājas beigās atpalika 0,34 sekundes, 11 reizi karjerā iekļūstot trijniekā. Līdzīgajā cīņā par trešo vietu 2009.gada pasaules čempione un šā gada bronzas medaļas ieguvēja Sočos slalomā Katrīna Cetele no Austrijas tomēr spēja par 0,07 sekundēm apsteigt zviedrieti Mariju Pitelē-Holmneri, 46 reizi kāpjot uz goda pjedestāla. Pagājušās sezonas pārliecinošā uzvarētāja slaloma kopvērtējumā amerikāniete Mikaela Šifrina palika tikai 11.vietā (+2,07 sekundes).

Neskatoties uz 11.vietu Levi, Šifrina ar 124 punktiem saglabā līderpozīcijas pasaules kausa absolūtajā kopvērtējumā, paar 14 punktiem apsteidzot Katrīnu Ceteli, bet šīsdienas uzvara trijniekā palīdzējusi iekļūt Tīnai Mazei, kuras kontā 109 punkti.

Rīt Levi sacensības Pasaules kausā slalomā uzsāks vīri, kur 81 dalībnieka konkurencē ar 74.numuru startēs mūsu Kristaps Zvejnieks.

Detalizētāki rezultāti: FIS World Cup - Ladies' Slalom 15.11.2014


, 2014-11-15 21:10, pirms 9 gadiem
Ir zināms progress. Pirekš Latvijas tas ir labi Lai rīt veicas Kristapam.
, 2014-11-15 22:05, pirms 9 gadiem
Nu 5 sekundes pa lielam jau nav tik traki, savulaik jau bija 10 un uz augšu. Kā tur ir, eirosports rāda visus kas startē, vai pirmos 40-50 numurus?
, 2014-11-15 22:06, pirms 9 gadiem
Patīkami jau tas , ka Latvijas kalnu slēpotāji piedalās PK posmos.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Jānis Buks. Foto: LOK
10

LOK prezidents vaino Čakšas komandu par politiskā spiediena izdarīšanu

LETA. Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) prezidents Jānis Buks vaino Izglītības un zinātnes ministrei Andai Čakšai pietuvinātas personas par politiska spiediena izdarīšanu, trešdienas vakarā vēstīja Latvijas Televīzija (LTV).
Tomass Nortugs (pirmais no kreisās) un Peters Nortugs (vidū) 2016. gada saensībās. Foto: Ringsaker blad.
1

Slēpotājs Nortugs izcīnījis sudrabu Norvēģijas čempionātā kamanu suņu sportā

Titulētā Petera Nortuga brālis Tomass Nortugs, kuram arī netrūkst panākumu distanču slēpošanā, pagājušajā nedēļas nogalē izcīnījis sudrabu Norvēģijas čempionātā kamanu suņu sportā.
LSFP prezidents Einars Fogelis un LOK ģenerālsekretārs Kārlis Lejnieks. Foto: LOK
6

LOK biedri neatbalsta LOK un LSFP apvienošanās procesa uzsākšanu

Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) biedri šodien Ģenerālās asamblejas sesijā (aizklātā balsojumā) nolēma neatbalstīt kārtību, kādā Latvijas Sporta Federāciju padome (LSFP) tiktu apvienota ar LOK.