Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:323, Did:0, useCase: 3

Autors: Linda Mangale

Latvijas jauktajā kērlinga izlase PČ piekāpjas arī Igaunijai

Latvijas jauktajā kērlinga izlase PČ piekāpjas arī Igaunijai
Jānis Rudzītis
Latvijas jauktās izlase spēlētājs
Foto: WCF / Jeffrey Au

Vienīgo šīs dienas spēli pasaules čempionātā Kanādā Latvijas jauktā kērlinga izlase aizvadīja pret Igauniju. Diemžēl pašā spēles galotnē Igaunija izrāva uzvaru.

Līdzīgi kā pēc spēles ar Čehiju, kad Jānis Rudzītis komentēja, ka par saspringtu spēli diemžēl punktus nedod, var teikt arī par spēli pret Igaunijas izlasi. Atšķirība starp šīm divām spēlēm tā, ka mūsu izlasei pret Igauniju padevās krietni veiksmīgāks spēles sākums. Uzsākot cīņu bez pēdējā akmens tiesībām pirmajā un trešajā endā izdevās nozagt pa punktam (2:0), kamēr igauņi vēl meklēja kā atklāt rezultātu. Pēc “nonullēta” ceturtā enda mūsu kaimiņiem izdodas paņemt trīs punktus un pat izvirzīties vadībā ar 3:2. Latvijas izlase “nonullē” sesto endu, bet septītajā jau Igaunija nospēlē uz nozagtu punktu, panākot 4:2 savā labā. Veiksmīgs astotais ends ļauj rezultātu izlīdzināt (4:4), novedot spēli ekstra endā. Tajā Igaunijas izlase ar savu pēdējo akmeni iegūst punktu (6:5) un uzvar visā spēlē, izcīnot pirmo uzvaru čempionātā, bet Latvijai šis jau bija trešais zaudējums četrās spēlēs.

Vienlaicīgi mūsu grupā norisinājās cīņa starp Franciju un Horvātiju, kur, nospēlējot veiksmīgāk spēles pēdējos endus, ar 8:6 uzvarēja Francija. Zviedrija, uzvarot Poliju ar 8:5, turpina čempionātu bez zaudējumiem un kopā ar Čehiju izvirzās grupas pirmajā vietā. Savukārt nepiekāpīgā Taivāna ar 5:4 nodrošina Spānijai pirmo zaudējumu.

Čempionāta turpinājumā Latvijas izlase rīt, 16.oktobrī plkst. 22:00 pēc Latvijas laika tiksies ar sacensību debitanti Taivānu, kura savā kontā līdz šim iekrājusi divas uzvaras trīs spēlēs.

Spēļu rezultāti: World Championship Live Scores

Latvijas jauktās izlases sastāvs: Jānis Rudzītis, Jeļena Rudzīte (skips), Didzis Pētersons, Dace Spilnere.

Latvijas jauktās izlases spēļu grafiks (pēc Latvijas laika):

Z 3:7 – Zviedrija
U 11:3 – Horvātija
Z 5:6 – Čehija
Z 5:6 – Igaunija
16.10. 22:00 – Taivāna
18.10. 06:00 – Polija
18.10. 22:00 – Spānija
19.10. 06:00 – Francija
/U – uzvara, Z – zaudējums/

Latvijas jauktās izlases galvenie atbalstītāji - LIVE RīGA (www.liveriga.com), Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments (www.iksd.riga.lv), OKS (smērvielas, aerosoli un apkopes materiāli) oficiālais izplatītājs Latvijā (www.okstrade.lv) un SIA “ALD Automotive” (www.aldautomotive.lv); atbalstītāji – SIA “Aquasystems”.


Tomass Nortugs (pirmais no kreisās) un Peters Nortugs (vidū) 2016. gada saensībās. Foto: Ringsaker blad.
1

Slēpotājs Nortugs izcīnījis sudrabu Norvēģijas čempionātā kamanu suņu sportā

Titulētā Petera Nortuga brālis Tomass Nortugs, kuram arī netrūkst panākumu distanču slēpošanā, pagājušajā nedēļas nogalē izcīnījis sudrabu Norvēģijas čempionātā kamanu suņu sportā.
LSFP prezidents Einars Fogelis un LOK ģenerālsekretārs Kārlis Lejnieks. Foto: LOK
6

LOK biedri neatbalsta LOK un LSFP apvienošanās procesa uzsākšanu

Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) biedri šodien Ģenerālās asamblejas sesijā (aizklātā balsojumā) nolēma neatbalstīt kārtību, kādā Latvijas Sporta Federāciju padome (LSFP) tiktu apvienota ar LOK.
Sipriens Sarrazēns. Foto: S. Boué/L'Équipe

Nobrauciena vicelīderis Sarrazēns: "Drošības apsvērumu dēļ lēmums atcelt nobraucienu bija pareizs"

Pasaules kausa vicelīderis Sipriens Sarrazēns no Francijas, kurš pēdējā startā varēja mēģināt apsteigt Marko Odermatu un iegūt nobrauciena kopvērtējuma titulu, norādīja, ka saprot FIS lēmumu atcelt nobraucienu Zālbahā un ka drošības apsvērumu dēļ tas bijis pareizs lēmums.