Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:323, Did:0, useCase: 3

SK OB/Regža un RKK/Rudzītis iekļūst Latvijas jaukto komandu kērlinga čempionāta finālturnīrā

Linda Mangale
Linda Mangale

Aizvadītajā nedēļas nogalē tika izspēlētas divu apļu turnīra spēles Latvijas čempionātā jauktajām kērlinga komandām. Četru komandu starpā noskaidrojās divas labākās, kuras šajā nedēļas nogalē cīnīsies par Latvijas čempiona titulu.

Vakar, 14.maijā visas komandas aizvadīja otrā apļa turnīra pēdējās divas spēles. Pēc pirmajām divām dienām uz finālturnīru pretendēja vairs tikai trīs komandas: SK OB/Regža (pagājušā čempionāta uzvarētāji), JKK/Rēdlihs un RKK/Rudzītis, jo KKR/Vondas komanda, ar četriem zaudējumiem pirms vakardienas spēlēm, pat teorētiski vairs nevarēja cīnīties par vietu finālturnīrā. Lai gan KKR/Vondas komandai pēdējās divas spēles neko vairs neizšķīra, viņi izrādīja lielu pretestību abās no tām. Gan pirmajā, gan otrajā spēlē tikai ar vienu punktu piekāpjoties SK OB/Regžas komandai (4:5) un RKK/Rudzīša komandai (6:7). Savukārt trīs līderu savstarpējos mačos ar 6:3 pārāki par RKK/Rudzīša komandu izrādījās JKK/Rēdliha komanda, kura dienas otrajā mačā ar 2:5 piekāpās SK OB/Regžas komandai.

Kopvērtējums pēc divām apļa turnīra kārtām:

VietaKomandas nosaukumsSpēlesUzvarasZaudējumiVidējais LSD
1.SK OB/Regža (MIX)64266.1
2.JKK/Rēdlihs (MIX)64271.9
3.RKK/Rudzītis (MIX)64292.4
4.KKR/Vonda (MIX)60694.0

Pēc divām apļa turnīra kārtām trīs komandas noslēdza to ar vienādu uzvaru un zaudējumu skaitu. Pateicoties labākam vidējam LSD metienam, komanda SK OB/Regža kā pirmā nodrošināja sev vietu finālturnīrā. Savukārt, lai noskaidrotu komandu, kura viņiem stāsies pretim finālā, bija nepieciešama pārspēle starp RKK/Rudzīša un JKK/Rēdliha komandām. Spēle, punktu ziņā, izvērtās ļoti līdzīga. Vēl pirms pēdējā enda rezultāts bija neizšķirts – 5:5. Tajā, pateicoties pēdējā akmens tiesībām, RKK/Rudzīša komanda ieguva vajadzīgo punktu, lai uzvarētu spēli ar 6:5 un iekļūtu cīņā par čempiona titulu. Līdz ar to 3.vietu Latvijas čempionātā kērlingā jauktajām komandām ieguva JKK/Rēdlihs (Jānis Rēdlihs – skips, Dace Zīle, Evija Linuža-Dompalma, Edgars Linužs, bet 4.vietu – KKR/Vonda (Jānis Vonda – skips, Zanda Priste-Vonda, Sanita Saulgrieze, Jurijs Kovešņikovs).
Finālturnīrs starp pagājušā čempionāta uzvarētājiem SK OB/Regžas un RKK/Rudzīša komandām tiks izspēlēts līdz divām uzvarām. Spēles paredzētas 19.maijā un 20.maijā, ja būs nepieciešams trešā – izšķirošā spēle. Komanda, kura uzvarēs Latvijas čempionātā, iegūs tiesības pārstāvēt Latviju pasaules čempionātā jauktajām kērlinga komandām, kurš šogad no 6. – 14.oktobrim norisināsies Šveices pilsētā Šamperī.

SK OB/Regža sastāvs: Ansis Regža(skips), Dace Regža(vice skips), Aivars Gavars (2.spēlētājs), Antra Zvane(1.spēlētājs)
RKK/Rudzītis sastāvs: Jānis Rudzītis(skips), Jeļena Rudzīte, Ritvars Graumanis, Dace Spilnere

Spēļu grafiks un rezultāti pieejami: Curling.Lv
Sacensību finālturnīrs tiks izspēlēts Kērlinga hallē, Biķernieku iela 121H, ieeja uz visām spēlēm ir bez maksas.

Latvijas jaukto komandu čempionātā komandas piedalās ar Latvijas Republikas Izglītības un zinātnes ministrijas un Latvijas Kērlinga asociācijas atbalstu.