Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:323, Did:0, useCase: 3

Ar Ķīnas jauktā pāra uzvaru Rīgā noslēdzies pasaules kērlinga tūres posms

Linda Mangale
Linda Mangale

Ar Ķīnas jauktā pāra uzvaru Rīgā noslēdzies pasaules kērlinga tūres posms
Ji Vei Fu/Deža Zou no Ķīnas
"WCT Latvian Mixed Doubles Curling Cup II" uzvarētāji

Otro nedēļas nogali pēc kārtas šeit pat Rīgā, Kērlinga hallē sacentās jaukto pāru komandas no visas pasaules, lai noskaidrotu “WCT Latvian Mixed Doubles Curling Cup” uzvarētāju. Sacensībās no 11. līdz 14.aprīlim par labāko kļuva Ji Vei Fu/Deža Zou no Ķīnas.

“WCT Latvian Mixed Doubles Curling Cup II” ir šīs sezonas priekšpēdējais "ISS World Mixed Doubles Curling Tour" jaukto pāru sacensību kalendāra posms, kā arī pēdējais pirms jaukto pāru kērlinga čempionāta Stavangerā, Norvēģijā (20. – 24.04). 16 dalībnieku vidū liela daļa bija tieši valstu nacionālās izlases, kuras to izmantoja, lai labāk sagatavotos gada nozīmīgākajām sacensībām.

Šajā turnīrā startēja četri jauktie pāri no Latvijas: Evita Regža/Renārs Freidensons, Sanita Saulgrieze/Jānis Rēdlihs, Ieva Rudzīte/Artis Zentelis un mūsu izlase pasaules čempionātā – Santa Blumberga/Ritvars Gulbis. Salīdzinājumā ar iepriekšējās nedēļas nogales turnīru, šajā divas Latvijas komandas spēja kvalificēties ceturtdaļfinālam.

Vislabāk grupu turnīru aizvadīja I.Rudzītes/A.Zenteļa komanda, kura uzvarēja visās trijās grupas spēlēs. Diemžēl ceturtdaļfinālā viņu veiksmīgo spēli pārtrauca tieši J.V.Fu/D.Zou no Ķīnas (6:9), kuriem izdevās nokļūt sacensību finālā. Gala rezultātā I.Rudzītes/A.Zenteļa komandai kopvērtējumā 6.vieta. Ar divām uzvarām trīs spēlēs pamatturnīrā kā otra ceturtdaļfinālā iekļuva S.Blumbergas/R.Gulbja komanda. Tur viņiem pretim stājās šī turnīra pēc pasaules tūres ranga visspēcīgākā komanda Zuzanna Paulova/Tomašs Pauls no Čehijas (9.vieta). Mūsu izlase kapitulēja čehiem ar 3:7 un likumsakarīgi arī šis jauktais pāris nokļuva sacensību finālā. Latvijas izlase ar trim uzvarām sešās spēlēs noslēdz turnīru 7.vietā.

Abas pārējās Latvijas komandas turpināja cīnīties par 9. – 16.vietu. Papildus vienai uzvarai grupas kārtā E.Regža/R.Freidensons pievienoja vēl vienu uzvaru cīņā par augstāku vietu, beigās noslēdzot turnīru 11.vietā. Savukārt S.Saulgrieze/J.Rēdlihs tikai piektajā sacensību spēlē tika pie uzvaras, kas ļāva viņiem pacīnieties par 13.vietu kopvērtējumā, diemžēl zaudējums pēdējā spēlē viņus ierindoja 14.vietā.

Turnīra galvenajā mačā par titulu tikās Čehijas Z.Paulova/T.Pauls un Ķīnas J.V.Fu/D.Zou. Spēles sākums labāks padevās čehiem, tomēr jau trešajā endā pretinieki rezultātu izlīdzināja (2:2). Turpinājumā norisinājās spraiga cīņa, kad vadību pēc katra enda ieņēma te viena, te otra komanda. Līdz ar to likumsakarīgi, ka spēle nebeidzās pēc astoņiem endiem (5:5). Pateicoties pēdējā akmens tiesībām ekstra endā Ķīnas jauktais pāris izcīnīja trīs punktus (8:5) un, sagādājos Čehijas komandai vienīgo zaudējumu turnīrā, izcīnīja “WCT Latvian Mixed Doubles Curling Cup II” titulu.

Trešā vieta tika sadalīta starp Tāli Džilas/Dīna Hjūita (Austrālija) un Dilsatas Jildizas/Ugurkana Karagoza (Turcija) komandām. Šajā cīņā uzvarētājs jau tika noteikts spēles pirmajā pusē, kad otrajā endā austrālieši ieguva piecus, bet ceturtajā četrus punktus, nonākot vadībā pēc četriem endiem ar 9:3. Pretinieki spēja samazināt rezultātu līdz -4, bet pārņemt iniciatīvu tā arī neizdevās. Ar rezultātu 11:5 kopvērtējuma 3.vieta Austrālijas komandai.

Turnīra mājas lapa: WCT Latvian Mixed Doubles Curling Cup
Visu spēļu rezultāti: Results & Live Scores | WCT Latvian Mixed...
Kopvērtējums: kerlingahalle.lv

Sacensības organizēja Sporta klubs "OB" ar Kērlinga halles, Latvijas Kērlinga asociācijas, Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta finansiālu atbalstu. Turnīra sadarbības partneri Live Riga, Venden, Isostar, RIJA VEF HOTEL.