Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:323, Did:0, useCase: 3

Pekinā sieviešu kērlinga komandas cīnīsies par pasaules čempiona titulu

Linda Mangale
Linda Mangale

Pekinā sieviešu kērlinga komandas cīnīsies par pasaules čempiona titulu
B.Feltčeres komanda
2016.gada pasaules čempionāta uzvarētāja

Ceturtdien ar diviem CCT(Curling Champions Tour) turnīriem iesāksies šī kērlinga nedēļas nogale, kura sestdien turpināsies ar vienu no svarīgākajiem gada notikumiem pasaules čempionātu kērlingā sieviešu konkurencē.

Šogad pasaules čempionāts kērlingā sievietēm norisināsies Ķīnas pilsētā Pekinā, kur 12 pasaules stiprākās komandas no ASV, Čehijas, Dānijas, Itālijas, Kanādas, Ķīnas, Korejas, Krievijas, Skotijas, Šveices, Vācijas un Zviedrijas sacentīsies nedēļas garumā, lai noskaidrotu uzvarētāju. Par pārsteigumu parūpējusies Japānas izlase, kura pagājušajā pasaules čempionātā izcīnot sudraba godalgas, šogad nespēja kvalificēties šim nozīmīgajam turnīram. Šajā pasaules čempionātā piedalīsies iepriekšējo pasaules čempionātu uzvarētājkomandu skipi no Ķīnas (B.Vanga), Skotijas (E.Murheda) un Šveices (A.Petca). D.Gaspari kā Itālijas izlases skips startēs jau 10 reizi, savukārt Korejas E.Kimas un Zviedrijas A.Haselborgas vadītās komandas pirmo reizi piedalīsies šāda līmeņa sacensībās. Šis čempionāts visām komandām būs kā pēdējais, kurā varēs iegūt Olimpisko spēļu kvalifikācijas punktus, lai iekļūtu to komandu vidū, kuras piedalīsies 2018.gada Olimpiskajās spēlēs Korejā.
Spēles no šī čempionāta ar komentāriem angļu valodā būs iespējams skatīties Pasaules Kērlinga Federācijas YouTube kanālā: https://www.youtube.com/WorldCurlingTV
Tiešraižu saraksts atrodams: CPT World Women's Curling Championship 2017...

Līdz kērlinga sezonas beigām vairs nav tālu un arī CCT rīkotajos turnīros notiek izšķirošās cīņas par ranga punktu iegūšanu, lai noskaidrotu sezonas labākās komandas. Atlikuši vairs tikai pieci jaukto pāru turnīri, „Hungarian Mixed Double Curling Cup” sāksies jau rīt Budapeštā, Ungārijā. Trīs TOP 5 CCT ranga komandas ir atrodamas starp dalībniecēm, to starpā pasaules čempioni un pagājušā gada turnīra uzvarētāji A.Brizgalova/A.Krušeļņickijs, kuri nesen kā izcīnīja tiesības pārstāvēt Krieviju jaukto pāru čempionātā Letbridžā, Kanādā (22. – 29.aprīlis). Arī mūsu izlases komanda S.Blumberga/A.Bremanis, kuri dosies uz pasaules čempionātu, piedalīsies šajā turnīrā, uzkrājot spēļu praksi un turpinot sagatavošanās posmu līdz pasaules čempionātam. S.Blumbergas/A.Bremaņa spēli plkst. 13:30 (pēc Latvijas laika) pret A.Valczakas/K.Knebloka komandu no Polijas varēs skatīties tiešraidē.
Šī turnīra spēles būs iespējams vērot CCT YouTube kanālā: https://www.youtube.com/user/curlin...

„Aberdeen International Curling Championship” tiks izspēlēts Aberdīnā, Skotijā un tas ir pēdējais šīs sezonas CCT posms vīriešu konkurencē pirms lielā CCT fināla 19.aprīlī, kurā tikai labākās šīs sezonas CCT turnīru komandas sacentīsies par uzvarētāja titulu. Daudzām no komandām šis turnīrs būs kā pēdējās sacensības pirms pasaules čempionāta, kas no 1. – 9.aprīlim norisināsies Edmontonā, Kanādā. Šajā turnīrā piedalīsies Ķīnas, Vācijas, Itālijas, Nīderlandes, Krievijas, Skotijas un ASV nacionālās izlases, kuras varēs izlūkot savus konkurentus un labāk sagatavoties pasaules čempionātam. Līdz šim visos piecos turnīros ir uzvarējusi komanda no Skotijas, redzēsim vai mājinieki dominēs arī šogad. Neviena komanda no Latvijas šajā turnīrā nepiedalīsies.

World Women`s Championship (World Curling Federation)

Datums: 18.-26.marts
Komandu skaits: 12
Pagājušā gada uzvarētājs: B.Feltčere(Šveice)
Mājas lapa: CPT World Women's Curling Championship 2017

Hungarian Mixed Doubles Curling Cup (Curling Champions Tour)

Datums: 16.-19.marts
Komandu skaits: 20
Latvijas komandas: S.Blumberga/A.Bremanis
Pagājušā gada uzvarētājs: A.Brizgalova/A.Krušeļņickijs (Krievija)
Naudas balva: 3100 EUR
Mājas lapa: Curling Champions Tour http://www.hmdcc.hu/

Aberdeen International Curling Championship (Curling Champions Tour)

Datums: 16.-19.marts
Komandu skaits: 28
Pagājušā gada uzvarētājs: D.Mērdohs(Skotija)
Naudas balva: 13900£
Mājas lapa: Curling Champions Tour http://aberdeeninternationalcurling.blogspot.ch/