Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:323, Did:0, useCase: 3

Autors: Ints Megnis

Kalnu slēpotājam Gedram 39. vieta pasaules čempionāta milzu slalomā

Kalnu slēpotājam Gedram 39. vieta pasaules čempionāta milzu slalomā
Žaks Gedra. Foto: Latvian Alpine

Latvijas kalnu slēpotājs Žaks Gedra piektdien Zviedrijā guva 39. vietu pasaules čempionāta milzu slaloma sacensībās, kamēr par čempionu kļuva norvēģis Henriks Kristofešens, kurš apsteidza titulēto austrieti Marcelu Hiršeru.

Gedra sacensību pirmajā braucienā uzrādīja 53. rezultātu, bet otrajā sasniedza 39. laiku un uz šo vietu pakāpās arī summā. Finišu abos braucienos sasniedza 46 kalnu slēpotāji.

Vadībā pēc pirmā brauciena bija Aleksis Pinturo, kuram sekoja Hiršers un Kristofešens. Tomēr otrajā trasē labākais bija norvēģis, summā par 0,20 sekundēm sekoja Hiršers, bet francūzis piekāpās par 0,42 sekundēm.

"Bija laiks tikt pie medaļas," Kristofešens pauda pēc savas pirmās godalgas pasaules čempionātos, sakot, ka milzu slaloma sacensībās nebija uzvarējis kopš 2015. gada. "Tuvu esmu bijis tik daudz reižu."

Gedra divu braucienu summā čempionam piekāpās par 13,52 sekundēm. Ceturtdien Gedra piedalījās kvalifikācijā, kur izcīnīja sesto vietu, turklāt otrajā braucienā bija pats ātrākais. Tikmēr Elvim Opmanim, Mikam Zvejniekam un Danielam Losam neizdevās pārvarēt kvalifikāciju.

Čempionāta ievadā notikušajās ātruma disciplīnās Latviju pārstāvēja vienīgi Opmanis, pie augstiem rezultātiem netiekot. Viņš guva 44. vietu starp 49 finišējušajiem sportistiem supergigantā, 56. vietu starp 57 finišējušajiem nobraucienā, kā arī samierinājās ar pēdējo, 43. pozīciju Alpu kombinācijā. Savukārt ceturtdien Lelde Gasūna guva 45. vietu milzu slalomā dāmām, kamēr viņas jaunākā māsa Evelīna palika 51. pozīcijā.

Pasaules čempionāts noslēgsies nedēļas nogalē ar slalomu. Sestdien gaidāma kvalifikācija vīriem, kā arī pamatsacensības dāmām, bet svētdien par pasaules godalgām cīnīsies vīri.


Tomass Nortugs (pirmais no kreisās) un Peters Nortugs (vidū) 2016. gada saensībās. Foto: Ringsaker blad.
1

Slēpotājs Nortugs izcīnījis sudrabu Norvēģijas čempionātā kamanu suņu sportā

Titulētā Petera Nortuga brālis Tomass Nortugs, kuram arī netrūkst panākumu distanču slēpošanā, pagājušajā nedēļas nogalē izcīnījis sudrabu Norvēģijas čempionātā kamanu suņu sportā.
LSFP prezidents Einars Fogelis un LOK ģenerālsekretārs Kārlis Lejnieks. Foto: LOK
6

LOK biedri neatbalsta LOK un LSFP apvienošanās procesa uzsākšanu

Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) biedri šodien Ģenerālās asamblejas sesijā (aizklātā balsojumā) nolēma neatbalstīt kārtību, kādā Latvijas Sporta Federāciju padome (LSFP) tiktu apvienota ar LOK.
Sipriens Sarrazēns. Foto: S. Boué/L'Équipe

Nobrauciena vicelīderis Sarrazēns: "Drošības apsvērumu dēļ lēmums atcelt nobraucienu bija pareizs"

Pasaules kausa vicelīderis Sipriens Sarrazēns no Francijas, kurš pēdējā startā varēja mēģināt apsteigt Marko Odermatu un iegūt nobrauciena kopvērtējuma titulu, norādīja, ka saprot FIS lēmumu atcelt nobraucienu Zālbahā un ka drošības apsvērumu dēļ tas bijis pareizs lēmums.