Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:323, Did:0, useCase: 3

Autors: Linda Mangale

Kērlinga komandas dodas pārbaudīt spēkus uz ārzemju turnīriem

Kērlinga komandas dodas pārbaudīt spēkus uz ārzemju turnīriem
Latvijas junioru meiteņu izlase

Pēdējos šī gada ārzemju turnīrus no 15. līdz 17.decembrim aizvadīs Latvijas komandas. Pasaules kērlinga tūres (WCT) „Mixed Doubles Curling Challenge” jaukto pāru turnīrā Šveicē, Urdorfā piedalīsies komanda D.Regža/A.Regža, bet Skotijā, Lokerbijā Latvijas junioru meiteņu izlase startēs „Lockerbie Junior International” junioru turnīrā.

Pagājušajā gadā M.Bremanes vadītā komanda no „Lockerbie Junior International” turnīra atgriezās kā uzvarētājas. Šī gada sastāvs atšķiras tikai ar vienu spēlētāju, līdz ar to cerība uz uzvaru ir arī šogad. Komandas treneris A.Bremanis atzīmēja, ka šis nav Eiropas kērlinga tūres posms, līdz ar to pretinieku komandu spēki un konkurence nebūs tik liela. Turklāt turnīrā iegūtās uzvaras meitenēm dos pārliecību pirms starta pasaules čempionātā B divīzijā, kas sāksies 3.janvārī.
Kopumā sacensībās startēs 10 meiteņu un astoņas puišu komandas. Gan meiteņu, gan puišu konkurencē komandas sadalītas divās grupās, kurās sākotnēji tiks aizvadīta apļa turnīra kārta. Divas labākās komandas katrā grupā turpinās cīņas pusfinālos, pēc kuriem tad arī noskaidrosies tās divas meiteņu un divas puišu komandas, kuras sacentīsies turnīra finālā svētdien, 17.decembrī plkst. 17:00 pēc Latvijas laika.

Sadarbībā ar pasaules kērlinga tūri par „Mixed Doubles Curling Challenge” turnīra titulu komandas sacentīsies trešo reizi, turklāt uzvarētājs iegūs 800 Šveices franku lielu naudas balvu. 15 komandu vidū startēs A.Brizgalova/A.Krušeļņickijs no Krievijas, R.Vanga/D.Ba no Ķīnas, K.Skasliene/M.Nedregotens no Norvēģijas un Dž.Pereta/M.Rioss no Šveices. Šīs komandas patlaban attiecīgi ierindojas pasaules tūres ranga pirmajās četrās vietās.
Komandas, sadalītas trijās grupās pa piecām, sākotnēji izspēlēs apļa turnīra kārtu. Pēc šīs kārta komandas tiks sarindotas pēc iegūtajiem rezultātiem, kur sešas labākās cīnīsies izslēgšanas kārtā, no kurām pirmo divu vietu ieguvējas uzreiz kvalificēsies pusfinālam.
Sporta kluba „OB” D.Regžas/A.Regžas komanda no Latvijas ielikta vienā grupā ar pasaules tūres ranga trešo (K.Skasliene/M.Nedregotens) un ceturto labāko komandu (Dž.Pereta/M.Rioss), turklāt šveicieši ir pašreizējie pasaules čempioni. Bez šīm D.Regžas/A.Regžas komandai pretim stāsies spēcīgā igauņu komanda un vēl viena komanda no Šveices, kuru vienīgo no grupā esošajām komandām D.Regža/A.Regža uzvarējuši pasaules kērlinga tūres posmos.

„Mixed Doubles Curling Challenge” turnīra spēļu rezultāti pieejami: Mixed Doubles Curling Challenge
„Lockerbie Junior International” turnīra spēļu rezultāti pieejami: ASHAM UNDER 21 SLAM – LOCKERBIE JUNIOR...

Latvijas junioru meiteņu izlase sastāvs: Madara Bremane (skips), Helma Gerda Bidiņa (viceskips), Evelīna Barone, Zane Ilze Brakovska, Megija Anna Graumane (rezerviste), treneris Andris Bremanis.

M.Bremanes komandas spēļu grafiks:

15.12. (pēc Latvijas laika)
22:30 – K.Findlija (Skotija)
16.12. (pēc Latvijas laika)
13:30 – L.Blēra (Skotija)
20:30 – L.Deivija (Skotija)
17.12. (pēc Latvijas laika)
10:30 – K.Džeksone (Skotija)

D.Regžas/A.Regžas komandas spēļu grafiks:

15.12. (pēc Latvijas laika)
13:45 – K.Skasliene/M.Nedregotens (Norvēģija)
18:30 – D.Rupa/K.Vunderlins (Šveice)
16.12. (pēc Latvijas laika)
11:45 – M.Turmane/H.Lills (Igaunija)
19:00 – Dž.Pereta/M.Rioss (Šveice)


Jānis Buks. Foto: LOK
10

LOK prezidents vaino Čakšas komandu par politiskā spiediena izdarīšanu

LETA. Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) prezidents Jānis Buks vaino Izglītības un zinātnes ministrei Andai Čakšai pietuvinātas personas par politiska spiediena izdarīšanu, trešdienas vakarā vēstīja Latvijas Televīzija (LTV).
Tomass Nortugs (pirmais no kreisās) un Peters Nortugs (vidū) 2016. gada saensībās. Foto: Ringsaker blad.
1

Slēpotājs Nortugs izcīnījis sudrabu Norvēģijas čempionātā kamanu suņu sportā

Titulētā Petera Nortuga brālis Tomass Nortugs, kuram arī netrūkst panākumu distanču slēpošanā, pagājušajā nedēļas nogalē izcīnījis sudrabu Norvēģijas čempionātā kamanu suņu sportā.
LSFP prezidents Einars Fogelis un LOK ģenerālsekretārs Kārlis Lejnieks. Foto: LOK
6

LOK biedri neatbalsta LOK un LSFP apvienošanās procesa uzsākšanu

Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) biedri šodien Ģenerālās asamblejas sesijā (aizklātā balsojumā) nolēma neatbalstīt kārtību, kādā Latvijas Sporta Federāciju padome (LSFP) tiktu apvienota ar LOK.