Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:323, Did:0, useCase: 3

Latvijas ratiņkērlinga izlase iekļūst PČ B divīzijas pusfinālā

Linda Mangale
Linda Mangale

Latvijas ratiņkērlinga izlase iekļūst PČ B divīzijas pusfinālā
Spēle Latvija:Polija
Pasaules ratiņkērlinga čempionāts B-divīzija

Pasaules ratiņkērlinga čempionātā B divīzijā Lohjā, Somijā šodien, 14.novembrī tika noskaidrotas atlikušās komandas, kuras turpinās cīņas par medaļām. Latvijas izlase, grupas pēdējā spēlē uzvarot Poliju, pa tiešo iekļuva sacensību pusfinālā.

Pēc vakardienas zaudējuma Somijai, bija zināms, ka mūsu izlase ir kvalificējās izslēgšanas spēlēm. Tik vien kā šodien atlika noskaidrot, vai komanda uzreiz tiks pusfinālā, vai tomēr nāksies spēlēt kvalifikācijas spēlē par vietu tajā.

Pēdējā apakšgrupas spēlē pret Poliju tika pamainīta spēlētāju rotācija un skipa Poļinas Rožkovas vietā stājās Ojārs Briedis. Komanda spēli uzsāka veiksmīgi, nozogot divus pirmos endus (3:0). Lai gan pretiniekam pēc trešā enda izdodas pietuvoties līdz -1 (2:3), tomēr jau ceturtajā endā mūsu izlase atspēlē zaudēto (5:2). Poļiem nevedas ar atspēlēšanos, turklāt Latvijas izlasei padodas labs sestais ends, kurā izcīnīti trīs punkti (8:3). Cīņa beidzas septiņos endos ar uzvaru 8:4, kas dod vietu pusfinālā.

Izlases trenera Arņa Veidemaņa komentārs par aizvadītos spēli pret Poliju:
“Spēli pret Poliju spēlējām maksimāli tīri. Tas arī izdevās un deva mums vēlamo rezultātu.”

Savukārt A apakšgrupā, izcīnot uzvaras visās spēlēs, pirmo vietu un vietu pusfinālā sev nodrošināja Slovākijas izlase. Tas nozīmē, ka Latvijas un Slovākijas pretiniekus uzzināsim jau šovakar. Vienā no kvalifikācijas spēles dueļiem tiksies Čehija ar Somiju, bet otrā sacentīsies Zviedrija ar Igauniju, spēles sākums plkst. 17:30.

Pusfināla spēles norisināsies rīt, 15.novembrī plkst. 09:30, bet fināla spēle un spēle par bronzas medaļām notiks plkst. 14:30.

Latvijas izlases sastāvs: Poļina Rožkova, Sergejs Djačenko, Agris Lasmans, Ojārs Briedis, treneris – Arnis Veidemanis, fizioterapeite – Signe Rinkule.
Spēļu rezultāti: World Wheelchair-B Curling Championship 2018...

Latvijas ratiņkērlinga izlases spēļu grafiks (pēc Latvijas laika):

U 10:8 – Japāna
U 7:4 – Dānija
U 8:5 – Zviedrija
U 7:5 – Lietuva
Z 7:8 – Somija
U 8:4 – Polija
15.11. 09:30 – pusfināls
/U – uzvara, Z – zaudējums/

Kopvērtējums B apakšgrupā:

VietaValstsSpēlesUzvarasZaudējumi
1.Latvija*651
2.Zviedrija*651
3.Somija*642
3.Lietuva633
5.Dānija624
6.Polija615
7.Japāna615

/*Kvalificējusies izslēgšanas kārtai/

Latvijas ratiņkērlinga izlase pasaules čempionātā startē ar Latvijas Paralimpiskā komitejas, Valmieras pilsētas pašvaldības, Stopiņu novada pašvaldības un Latvijas Kērlinga asociācija atbalstu.

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja