Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:323, Did:0, useCase: 3

Ar mainīgām sekmēm Latvijas jauktā kērlinga izlase aizvada PČ otro dienu

Linda Mangale
Linda Mangale

Ar mainīgām sekmēm Latvijas jauktā kērlinga izlase aizvada PČ otro dienu
Didzis Pētersons, Dace Spilnere
Latvijas jauktās kērlinga izlases spēlētāji
Foto: WCF / Jeffrey Au

Naktī uz svētdienu, 14 oktobri Latvijas izlasei pasaules jaukto kērlinga komandu čempionātā Kanādā izdodas pārliecinoši uzvarēt Horvātijas izlasi, bet šīs dienas vakarpusē līdzīgā spēlē nācās atzīt Čehijas pārākumu.

Pēc zaudējuma pret Zviedrijas izlasi, Latvija savu otro spēli pasaules čempionātā aizvadīja jau pēc sešām stundām. Tajā viņi tikās ar Horvātiju. Izcīnītās tiesības uz pēdējo akmeni pirmajā endā deva iespēju sākt ar pozitīvu rezultātu. Tā arī notika, kad enda beigās tika iegūti četri punkti (4:0). Nākamajā endā horvāti nespēj realizēt metienu, lai izcīnītu punktu, kas ļauj mums nozagt un papildināt rezultātu līdz 5:0. Ja pēc piektā enda Horvātijas izlasei izdodas rezultātu starpību samazināt līdz -4 (3:7), tad Latvijas izlases nozagtie trīs punkti septītajā endā sagrauj jebkādas cerības viņiem atspēlēties. Līdz ar to mūsu izlasei pirmā uzvara (11:3) pasaules jaukto kērlinga komandu čempionātā.

Spēlē pret Zviedriju tika pieļautas daudz nepiespiestas kļūdas, tā atzina viens no izlases spēlētājiem Jānis Rudzītis, turklāt agresīvais – krītošais ledus šādas kļūdas nepiedod. Arī spēlē pret Horvātiju ledus bija liels izaicinājums, tomēr Jānis Rudzītis piebilst: “Izdarījām to kas bija jāizdara. Objektīvi ņemot, šis pretinieks vēl meklē savu spēli gan tehniski, gan taktiski. Mums izdevās salīdzinoši labi LSD metieni un pirmā enda noslēgums, kas attiecīgi deva pārsvaru, kuru nebija sarežģīti noturēt.”

Cīņa ar Čehijas izlasi izrādījās ļoti līdzīga. Šo spēli Latvijas izlase uzsāka bez pēdējā akmens pirmajā endā, pretiniekiem atdodot tikai vienu punktu. Toties otrajā endā pēdējā akmens priekšrocības nespējam realizēt, kas ļauj čehiem vienu nozagt, panākot 2:0. Jau nākamajā endā viss zaudētais tiek atgūt (2:2) un var mesties cīņā par uzvaru. Pietuvoties tai ļauj piektajā endā izcīnītie divi punkti, kas mūsu izlasi pirmo reizi spēlē izvirza vadībā (4:3). Vēl pirms astotā enda atrodamies vadībā (5:4), tomēr pretinieki ar savu pēdējo akmeni iegūst divus punktus un nodrošina sev uzvaru ar 6:5.

Līdz ar to pēc šīs kārtas spēlēm ar divām uzvarām un nevienu zaudējumu grupas augšgalā atrodas Čehijas un Spānijas izlases, bet Latvija ar vienu uzvaru un diviem zaudējumiem atrodas 6.vietā. Nākamā Latvijas izlases spēle rīt, 15.oktobrī plkst. 18:00 (pēc Latvijas laika) pret Igaunijas izlasi.

Latvijas jauktās izlases sastāvs: Jānis Rudzītis, Jeļena Rudzīte (skips), Didzis Pētersons, Dace Spilnere.

Latvijas jauktās izlases spēļu grafiks (pēc Latvijas laika):

Z 3:7 – Zviedrija
U 11:3 – Horvātija
Z 5:6 – Čehija
15.10. 18:00 – Igaunija
16.10. 22:00 – Taivāna
18.10. 06:00 – Polija
18.10. 22:00 – Spānija
19.10. 06:00 – Francija
/U – uzvara, Z – zaudējums/

Latvijas jauktās izlases galvenie atbalstītāji - LIVE RīGA (www.liveriga.com), Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments (www.iksd.riga.lv), OKS (smērvielas, aerosoli un apkopes materiāli) oficiālais izplatītājs Latvijā (www.okstrade.lv) un SIA “ALD Automotive” (www.aldautomotive.lv); atbalstītāji – SIA “Aquasystems”.