Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:323, Did:0, useCase: 3

Kanādas junioru kērlingisti savās mājās centīsies aizstāvēt pērn izcīnītos PČ titulus

Linda Mangale
Linda Mangale

Kanādas junioru kērlingisti savās mājās centīsies aizstāvēt pērn izcīnītos PČ titulus
Sterlings Midletons (viceskips)
Kanādas junioru puišu kērlinga izlase
Foto: WCF/Richard Gray

Pasaules spēcīgākās meiteņu un puišu junioru kērlinga komandas šo sestdien, 16.februārī Kanādas pilsētā Liverpūlē uzsāks cīņu pasaules junioru čempionātā A divīzijā un jau 23.februārī tiks noskaidroti šī gada titula ieguvēji.

Pasaules junioru puišu kērlinga čempionāts norisinās kopš 1975.gada, bet meitenes par pasaules spēcīgākās komandas nosaukumu sāka sacensties no 1988.gada. Līdz šim abās konkurencēs dominējošie ir Kanādas jaunieši, kopā izcīnot 31 zelta medaļu. Aiz viņiem otrajā vietā seko skoti, bet trešie ar visvairāk izcīnītajām sudraba medaļām (19) ierindojas Zviedrija.

Čempionāta A divīzijā startē pa 10 komandām katrā konkurencē. Viesos iepriekšējos čempionātos kopumā tika pārstāvētas 16 dažādas valstis. Šogad šis skaits tiks papildināts ar Jaunzēlandes vārdu. Tieši Jaunzēlandes puišu izlase pirmo reizi valsts vēsturē uzvarēja B divīzijas čempionātā un nodrošināja vietu A divīzijā.

Bez Jaunzēlandes puišu konkurencē par uzvaru sacentīsies mājiniece un 2018.gada titula ieguvēja Kanāda, 2018.gada vicečempione Skotija un bronzas medaļniece Šveice. Šo pērnā gada godalgoto triotni vēlēsies izjaukt ASV, Norvēģija, Vācija, Zviedrija, kā arī jaunpienācēji no B divīzijas Itālijas un Ķīnas puišu izlases.

Meiteņu konkurencē startēs mājiniece Kanāda, kura centīsies neatdot pagājušā gadā izcīnīto pasaules čempionu titulu, Zviedrija, kurai 2018.gada otro vietu palīdzēs uzlabot Phjončhanas spēļu olimpiskā čempione Dženija Vāhlina un Ķīna, kura pagājušo gadu pirmo reizi kopš pasaules meiteņu čempionāta norises iekļuva pasaules labāko trijniekā. Šīm medaļniecēm konkurenci sastādīs ASV, Koreja, Norvēģija, Šveice un B divīzijas trīs labākās valstsvienības – Skotija, Krievija un Japāna.

Komandas katrā konkurencē vispirms savā starpā izspēlēs apļa turnīra kārtu, pēc kuras četras labākās nodrošinās vietu pusfinālā cīņās, kas dos iespēju sacensties par 2019.gada spēcīgāko junioru meiteņu un puišu komandu pasaulē.

Tiešraidē no šīm sacensībām varēs skatīties 15 spēles, kas būs atrodamas Pasaules kērlinga federācijas YouTube kontā: https://www.youtube.com/user/WorldC...
Spēļu rezultāti: World Championships Live Scores