Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:323, Did:0, useCase: 3

Autors: Linda Mangale

SK OB/Regža un RKK/Rudzīte iekļūst Latvijas jaukto kērlinga komandu čempionāta finālā

SK OB/Regža un RKK/Rudzīte iekļūst Latvijas jaukto kērlinga komandu čempionāta finālā
Latvijas Kērlinga asociācijas arhīvs

Šodien, 13.maijā noslēdzās Latvijas čempionāta jauktajām kērlinga komandām divu apļu turnīra kārta. Šīs kārtas divas labākās komandas – SK OB/Regža un RKK/Rudzīte turpinās cīņu par titulu.

Pēc vakardienas nospēlētās pirmā apļa turnīra kārtas ar divām uzvarām kopvērtējuma augšgalā atradās SK OB/Regža. Viena uzvara un viens zaudējums RKK/Rudzītes komandas kontā, bet KKR/Vonda komandai šīs dienas atlikušajās divās pamatturnīra spēlēs bija nepieciešamas tikai uzvaras, lai pacīnītos par iespēju tikt finālā.

Tomēr jau pēc šī rīta spēles KKR/Vondas komandas visas cerības sagrāva RKK/Rudzīte. Lai gan spēles pirmajā endā RKK/Rudzītes komanda ar pēdējo akmeni ieguva tikai vienu punktu, toties nākamajos trīs endos viņi kopumā nozaga četrus punktus, panākot 5:0. Piektajā endā beidzot KKR/Vondas komanda atguvās no neveiksmes un pietuvojās rezultātā līdz -2 (3:5). Pēc šī enda likās, ka vēl nekas nav zaudēts, tomēr pretinieki atguva +4 vadību pēc sešiem endiem un pielika punktu šai spēlei septīajā endā, kurā nozaga vēl trīs (10:3). Līdz ar šo zaudējumu KKR/Vondas komanda izstājās no cīņas par Latvijas čempiona titulu.

KKR/Vondas komandai bija vēl jāaizvada pēdējā pamatturnīra spēle pret SK OB/Regžu. Arī šajā spēlē viņiem nesekmējās. Pirmajā endā SK OB/Regžas komanda ieguva divus punktus ar pēdējā akmens tiesībām. Nākamai ends tika “nonullēts”, bet spēles turpinājumā SK OB/Regžas komanda uzkrāja punktus ar zagšanu. Spēle tika noslēgta pēc sestā enda pie rezultāta 9:0 pirmās čempionāta dienas favorītu labā.

Šodienas pēdējā spēlē noskaidrojās pamatturnīra uzvarētājs. Spēles sākums veiksmīgāks SK OB/Regžas komandai, kura pirmajos divos endos iekrāja trīs punktus, divus no tiem nozogot RKK/Rudzītes komandai. Trešajā endā RKK/Rudzīte atklāj spēles rezultātu, paņemot vienu punktu (1:3). Nākamajos divos endos komandas apmainās punkta guvumā, kas vēl joprojām SK OB/Regžas komandai dod +2 vadību (4:2). Liktenīgs RKK/Rudzītes komandai izrādījās sestais ends, kurā pretinieki ar pēdējo akmeni izcīnīja piecus punktus, kas viņiem atnesa uzvaru visā spēlē ar 9:2.

Tas nozīmē, ka pēc aizvadītajām pamatturnīra spēlēm finālsēriju līdz divām uzvarām turpinās SK OB/Regža un RKK/Rudzīte. Spēles norisināsies 19.maijā, ja būs nepieciešama trešā spēle, tad tā tiks izspēlēta 20.maijā.

Pirmās dienas spēļu rezultāti:

10:6 RKK/Rudzīte – KKR/Vonda
7:6 SK OB/Regža – RKK/Rudzīte
7:1 SK OB/Regža – KKR/Vonda

Otrās dienas spēļu rezultāti:

10:3 RKK/Rudzīte – KKR/Vonda
9:0 SK OB/Regža – KKR/Vonda
9:2 SK OB/Regža – RKK/Rudzīte

Visas spēles norisinās Kērlinga hallē Rīgā, Biķernieku ielā 121H.

Rezultāti un kopvērtējums: Curling.Lv

KKR/Vonda: Jānis Vonda, Sanita Saulgrieze, Jurijs Kovešņikovs, Zanda Priste-Vonda
RKK/Rudzīte: Jānis Rudzītis, Jeļena Rudzīte, Didzis Pētersons, Dace Spilnere-Pūciņa
SK OB/Regža: Ansis Regža, Dace Regža, Aivars Gavars, Antra Zvane

Kērlinga klubu atšifrējums:

KKR – Kērlinga klubs Rīga
RKK – Rudzīšu kērlinga klubs
SK OB – Sporta klubs „OB”


Jānis Buks. Foto: LOK
10

LOK prezidents vaino Čakšas komandu par politiskā spiediena izdarīšanu

LETA. Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) prezidents Jānis Buks vaino Izglītības un zinātnes ministrei Andai Čakšai pietuvinātas personas par politiska spiediena izdarīšanu, trešdienas vakarā vēstīja Latvijas Televīzija (LTV).
Tomass Nortugs (pirmais no kreisās) un Peters Nortugs (vidū) 2016. gada saensībās. Foto: Ringsaker blad.
1

Slēpotājs Nortugs izcīnījis sudrabu Norvēģijas čempionātā kamanu suņu sportā

Titulētā Petera Nortuga brālis Tomass Nortugs, kuram arī netrūkst panākumu distanču slēpošanā, pagājušajā nedēļas nogalē izcīnījis sudrabu Norvēģijas čempionātā kamanu suņu sportā.
LSFP prezidents Einars Fogelis un LOK ģenerālsekretārs Kārlis Lejnieks. Foto: LOK
6

LOK biedri neatbalsta LOK un LSFP apvienošanās procesa uzsākšanu

Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) biedri šodien Ģenerālās asamblejas sesijā (aizklātā balsojumā) nolēma neatbalstīt kārtību, kādā Latvijas Sporta Federāciju padome (LSFP) tiktu apvienota ar LOK.