Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:323, Did:0, useCase: 3

Dramatiskā spēles galotnē jaunie kērlingisti nenotur pārsvaru un zaudē Zviedrijai

Linda Mangale
Linda Mangale

Dramatiskā spēles galotnē jaunie kērlingisti nenotur pārsvaru un zaudē Zviedrijai
No kreisās: Eduards Seļiverstovs, Anna Lasmane, Ērika Patrīcija Bitmete
Foto: WCF/Alina Pavlyuchik

Šodien, 13.janvārī Latvijas junioru jauktā kērlinga izlase aizvadīja priekšpēdējo apakšgrupas spēli Jaunatnes ziemas olimpiskajās spēlēs Šamperi. Neveiksmīgais spēles pēdējais ends noveda pie zaudējuma Zviedrijai ar 7:9.

Spēles sākums izvērtās kļūdains, kas Zviedrijai ļāva nozagt punktu ceturtajā endā un pārtraukumā iet pie rezultāta 3:1. Šīs kļūdas mūsējie spēja samazināt, kas piektajā endā atnesa trīs punktus, bet sestajā nozagtus trīs, izvirzoties vadībā ar 7:3. Pirms astotā enda vēl joprojām mūsu izlase atrodas vadībā ar 7:5, tomēr neveiksmes dažos metienos astotā enda vidū un arī pēdējā metienā Zviedrijai ļauj iegūt četrus punktus un uzvarēt 9:7.

Šajā spēļu kārtā Čehija ar 6:4 pārspēja ASV, bet Itālija ekstra endā pieveica Japānu ar 7:6. Līdz ar to vēl pirms pēdējās apakšgrupas spēles jau zināms, ka Itālija un Japāna kvalificējusies jaukto kērlinga komandu ceturtdaļfinālam.

Latvijas jauktās izlases sastāvs: Ričards Vonda (skips), Ērika Patrīcija Bitmete, Anna Lasmane, Eduards Seļiverstovs, treneris Raimonds Vaivods.

Online spēļu rezultāti: https://www.lausanne2020.sport/resu...
Spēļu tiešraides: https://www.olympicchannel.com/en/s...

Latvijas izlases spēļu grafiks (pēc Latvijas laika):

0:7 – Čehija
0:7 – ASV
7:10 – Itālija
7:9 – Zviedrija
14.01. 11:00 – Japāna

Kopvērtējums D apakšgrupā:

1. Itālija 4-4-0 Q
2. Japāna 4-3-1 Q
3. Čehija 4-2-2
3. Zviedrija 4- 2-2
5. ASV 4-1-3
6. Latvija 4-0-4

Latvijas izlase startam Jaunatnes ziemas olimpiskajās spēlēs gatavojās pateicoties SOK Olimpiskās solidaritātes programmai, piedaloties ar Latvijas Olimpiskās komitejas un Latvijas Kērlinga asociācijas atbalstu.