Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:323, Did:0, useCase: 3

Autors: Ints Megnis

Āboltiņa, Žaks Gedra un E.Gasūna uzvar Baltijas kausa pirmajā posmā

Āboltiņa, Žaks Gedra un E.Gasūna uzvar Baltijas kausa pirmajā posmā
Miks Zvejnieks Druskininkos. Foto: infoski.lv

Baltijas kausa izcīņas kalnu slēpošanā pirmajā posmā, kas pagājušajā nedēļas nogalē notika slēgtajā hallē Druskininkos, uzvaras no Latvijas sportistiem guva Agnese Āboltiņa, Žaks Gedra un Evelīna Gasūna, bet pie vēl viena panākuma tika slēpotājs no Bolīvijas.

Baltijas kausa atklāšanas posms jau piekto gadu tika aizvadīts "SnowArena" hallē, un jau ceturto gadu tas bija Starptautiskās Slēpošanas federācijas (FIS) sacensību statusā. Atšķirībā no citām sacensībām, šeit sportisti aizvada trīs braucienus, jo trasei nav pietiekami liela augstuma starpība.

Vīriem slalomā uz starta izgāja 21 dalībnieks no sešām valstīm. Jau pirmajā braucienā pārliecinoši labākais bija Žaks Gedra, par 0,43 sekundēm pārspējot austriešu izcelsmes bolīvieti Simonu Breitfusu Kammerlanderu. Trešo vietu ieņēma Baltkrievijas labākais kalnu slēpotājs Jurijs Daniločkins, no latvieša atpaliekot par 0,73 sekundēm. Arī otrajā braucienā rezultāti bija ļoti līdzīgi, Gedram palielinot pārsvaru summā, bet Kammerlanderam un Daniločkinam ieņemot attiecīgi otro un trešo vietu. Savukārt pēdējā sacensību braucienā latvietis savu pārsvaru palielināja vēl vairāk, kamēr otrajā vietā esošais bolīvietis piedzīvoja neveiksmi. Tas uz augšu pakāpties ļāva gan Daniločkinam, gan Mikam Zvejniekam. Trīs braucienu summā Gedra savus tuvākos sekotājus pārspēja par attiecīgi 1,89 un 2,19 sekundēm.

Tikmēr sievietēm Baltijas kausa pirmajā dienā sacentās 16 sportistes. Jau pirmajā braucienā Evelīna Gasūna parādīja, ka ir gatava cīnīties par uzvaru Baltijas kausa 1. posmā arī šogad. Viņa par 0,22 sekundēm pārspēja Agnesi Āboltiņu, kamēr trešā palika baltkrieviete Marija Škanova, kura līderei zaudēja jau vairāk par pussekundi. Otro braucienu ļoti veiksmīgi veica Āboltiņa, uzrādot identisku laiku ar jaunāko no māsām Gasūnām, kamēr baltkrieviete Škanova abām Latvijas kalnu slēpotājām zaudēja 0,17 sekundes. Noslēdzošajā braucienā gan Gasūna atkal spēja būt ātrākā, ļaujot sacensību sezonu uzsākt ar uzvaru. Summā uzvarētāja par 0,53 sekundēm pārspēja Āboltiņu , bet trešajā vietā palikusī Škanova uzvarētājai zaudēja 1,11 sekundes.

Otrajā dienā notika paralēlā slaloma sacensības, kurās triumfēja Kammerlanders un Āboltiņa.

Kā ierasts, paralēlajā slalomā vispirms tika veikti divi slaloma braucieni, kas bija kā kvalifikācija. Pirmajā kvalifikācijas braucienā vīriem neveiksmīgi dienu uzsāka ar pirmo numuru startējošais Miks Zvejnieks, kurš kļūdījās trases augšdaļā, tomēr spēja atgriezties trasē un finišēt. Ātrāko laiku braucienā jau atkal uzrādīja Žaks Gedra, par 0,60 sekundēm apsteidzot Baltkrievijas sportistu Juriju Daniločkinu. Trešais bija Elvis Opmanis, līderim zaudējot 0,71 sekundi. Arī otrajā braucienā ātrākais bija Gedra, bet aiz viņa sekoja Daniločkins un Opmanis.

Paralēlajā slalomā pērnā gada finālists Miks Zvejnieks šoreiz nespēja pārvarēt ceturtdaļfinālu zaudējot Kammerlanderam. Pusfinālā Kammerlanders pārspēja arī klasiskajā slaloma trasē dominējošo Gedru, kamēr otrajā zara pusē pusfinālā Daniločkins divos braucienos apbrauca Dāvi Zvejnieku. Mazajā finālā divu braucienu summā Žaks Gedra par 0,21 sekundi pārspēja Dāvi Zvejnieku, izcīnot vietu uz pjedestāla, bet lielajā finālā Kammerlanders par trim sekundes desmitdaļām pārspēja Baltkrievijas labāko kalnu slēpotāju Daniločkinu.

Arī dāmām paralēlā slaloma kvalifikācijas rezultāti otrajā dienā bija ļoti līdzīgi pirmās dienās sacensību rezultātiem. Abos braucienos ātrākā bija Evelīna Gasūna, kamēr otrā palika Āboltiņa. Jāpiemin, ka pirmajā braucienā Āboltiņa konkurentei zaudēja vien 0,02 sekundes, tomēr divu braucienu summā deficīts bija 0,41 sekunde. Trešā kvalifikācijas sacensībās palika Baltkrievijas kalnu slēpotāja Marija Škanova, kura zaudēja jau vairāk par sekundi.

Līdzīgi kā vīriem, līdz pusfināliem tika divas latvietes un divas ārzemju sportistes. Meitenēm gan labāk veicās mūsu sportistēm – Āboltiņa par sekundes desmitdaļu pārspēja Škanovu, kamēr jaunākā no Gasūnām pārliecinoši apbrauca Somijas sportisti Viktoriju Dālkarlu. Mazajā finālā Škanova pierādīja savu pārrākumu pār Dālkarlu, bet visinteresantākā cīņa bija vērojama finālā. Pēc diviem braucieniem Āboltiņai tomēr izdevās pārspēt līdz šim dominējošo Gasūnu, ar 0,11 sekunžu pārsvaru izcīnot pirmo uzvaru sezonā.

Otrais 2019. gada FIS Baltijas kausa posms norisināsies Siguldā no 28. februāra līdz 3. martam, kamēr sezona noslēgsies ar noslēguma sacensībām Somijas kalnu kūrortā Pihē, kur no 11. līdz 23. martam notiks ne tikai Baltijas kausa pēdējais posms, bet arī Latvijas čempionāts.

Kā zināms, Latvijas labākais kalnu slēpotājs Kristaps Zvejnieks lēmis šo sezonu izlaist finanšu trūkuma dēļ, bet labākā dāma Lelde Gasūna patlaban nestartē, jo atlabst pēc operācijas.

Izmantotie resursi:
Latvijas Slēpošanas federācija | infoski.lv


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Marsels Hiršers. Foto: Reuters / Scanpix
1

Titulētais kalnu slēpotājs Hiršers plāno atgriezties un pārstāvēt Nīderlandi

LETA--AP. Titulētais Austrijas kalnu slēpotājs Marsels Hiršers plāno atgriezties sacensību apritē un pārstāvēt savu mātes dzimteni Nīderlandi.
Jānis Buks. Foto: LOK
10

LOK prezidents vaino Čakšas komandu par politiskā spiediena izdarīšanu

LETA. Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) prezidents Jānis Buks vaino Izglītības un zinātnes ministrei Andai Čakšai pietuvinātas personas par politiska spiediena izdarīšanu, trešdienas vakarā vēstīja Latvijas Televīzija (LTV).
Tomass Nortugs (pirmais no kreisās) un Peters Nortugs (vidū) 2016. gada saensībās. Foto: Ringsaker blad.
1

Slēpotājs Nortugs izcīnījis sudrabu Norvēģijas čempionātā kamanu suņu sportā

Titulētā Petera Nortuga brālis Tomass Nortugs, kuram arī netrūkst panākumu distanču slēpošanā, pagājušajā nedēļas nogalē izcīnījis sudrabu Norvēģijas čempionātā kamanu suņu sportā.