Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:323, Did:0, useCase: 3

Autors: Linda Mangale

RKK/Rudzīte finālsērījā atspēlējas no 0:2 un izcīna Latvijas čempionu titulu

RKK/Rudzīte finālsērījā atspēlējas no 0:2 un izcīna Latvijas čempionu titulu
RKK/Rudzīte - Latvijas čempione 2019
No kreisās: Jeļena Rudzīte (skips), Jānis Rudzītis, Dace Spilnere, Didzis Pētersons

Rīgā, Kērlinga hallē no 10. līdz 12.maijam divas komandas izspēlēja visas piecas spēles, lai noskaidrotu šī gada Latvijas čempiona titula ieguvēju jauktajām kērlinga komandām. Finālsērija noslēdzās ar RKK/Rudzītes uzvaru.

Šogad dalību čempionātā pieteica Sporta kluba “OB”/Regža un Rudzīšu kērlinga kluba/Rudzīte komandas, kas līdz šim bija mazākais skaits jaukto komandu Latvijas kērlinga čempionātā. Abas dalībnieces sacentās piecu spēļu sērijā līdz viena izcīnīja trīs uzvaras.

Pirmā no spēlēm aizritēja 10.maija vakarā. To pārliecinoši iesāka un graujoši noslēdza pieredzējušā skipa Anša Regžas vadītā komanda SK OB/Regža. Spēles pirmajā pusē viņi iekrāja 4:2 pārsvaru, bet pēc pārtraukuma nākamajos divos endos palielināja pārsvaru līdz +7 (9:2), kas lika pretiniekiem kapitulēt čempionāta pirmajā spēlē.

Sestdien, 11.maijā otrais mačs tika iesākts krietni vien spraigāk, kad pēc trim endiem RKK/Rudzītes komanda nonāca vadībā ar 5:3, cerot uz 1:1 finālsērijā. Tomēr viņu pretinieki līdz pārtraukumam šīs spēles rezultātu izlīdzināja (5:5), turklāt, nozogot divus punktus septītajā endā, SK OB/Regžas komanda pārņēma vadību ar 9:7. Panākot neizšķirtu 9:9, RKK/Rudzītes komanda nodrošināja ekstra endu, kurā diemžēl neizdevās gūt punktus (9:10). Līdz ar to SK OB/Regžas kvartets nonāca vienas uzvaras attālumā no Latvijas čempiona titula (2:0).

Šīs pašas dienas pēcpusdienā komandas devās uz trešo spēli. Šajā cīņā neviena no komandām negrasījās atdot punktus, kas atspoguļojās arī rezultātā, kad spēles pirmajā pusē katra bija iekrājusi pa diviem punktiem 2:2. “Nonullējot” piekto endu, RKK/Rudzītes komandai sestajā beidzot izdevās pārņemts iniciatīvu, izcīnot četrus punktus (6:2). Pēc nozagtā punkta septītajā endā (7:2), SK OB/Regžas komandai nācās atzīt pretinieku pārākumu. Tiesa gan finālsērijā viņi vēl joprojām atradās vadībā ar 2:1.

Ceturtās spēles sākums 12.maija rītā liecināja, ka RKK/Rudzītes komanda negrasās padoties. Viņiem izdevās nozagt pirmos trīs endus, panākot 4:0 savā labā. Spēles otrajā daļā viņu pretinieki uzlaboja sniegumu, kas ļāva astotajā endā izlīdzināt rezultātu 7:7, ievedot spēli ekstra endā. Tajā ar pēdējā akmens tiesībām RKK/Rudzītes komanda izcīna divus punktus (9:7) un panāk neizšķirtu finālsērijā 2:2.

Līdz ar to Latvijas čempionāts jauktajām kērlinga komandām tika aizvadīts pēc pilnas programmas, izspēlējot arī piekto spēli. Izšķirošo cīņu RKK/Rudzītes komanda iesāka ar zagtiem diviem pirmajiem endiem (3:0), tomēr viņu oponenti jau trešajā endā panāca neizšķirtu 3:3. Spēles otrā daļa noritēja punkts punktā un pirms astotā enda SK OB/Regžas komanda atradās iedzinējos ar 5:6. Visi mēģinājumi nozagt punktus pēdējā endā bija neveiksmīgi, kas RKK/Rudzītes komandai deva papildus divus punktus (8:5).

Šī lieliskā atspēlēšanās no 0:2 finālsērijā RKK/Rudzītes komandai pēc gada pārtraukuma atkal ļauj iegūt Latvijas čempionu titulu. Viņi kā uzvarētāji ieguva tiesības pārstāvēt valsti pasaules jaukto kērlinga komandu čempionātā Aberdīnā, Skotijā, kas norisināsies 2019.gada 12. – 19.oktobrī.

Komandu sastāvi:
RKK/Rudzīte: Dace Spilnere, Didzis Pētersons, Jeļena Rudzīte (skips), Jānis Rudzītis
SK OB/Regža: Kristīne Gulbe, Ainārs Gulbis, Evita Regža, Ansis Regža (skips)

Finālspēļu rezultāti:

9:2 SK OB/Regža – RKK/Rudzīte
10:9 SK OB/Regža – RKK/Rudzīte
7:2 RKK/Rudzīte SK – OB/Regža
9:7 RKK/Rudzīte – SK OB/Regža
8:5 RKK/Rudzīte – SK OB/Regža

Sacensības atbalstīja Izglītības un zinātnes ministrija, Latvijas Komandu sporta spēļu asociācija un Latvijas Kērlinga asociācija.


Tomass Nortugs (pirmais no kreisās) un Peters Nortugs (vidū) 2016. gada saensībās. Foto: Ringsaker blad.
1

Slēpotājs Nortugs izcīnījis sudrabu Norvēģijas čempionātā kamanu suņu sportā

Titulētā Petera Nortuga brālis Tomass Nortugs, kuram arī netrūkst panākumu distanču slēpošanā, pagājušajā nedēļas nogalē izcīnījis sudrabu Norvēģijas čempionātā kamanu suņu sportā.
LSFP prezidents Einars Fogelis un LOK ģenerālsekretārs Kārlis Lejnieks. Foto: LOK
6

LOK biedri neatbalsta LOK un LSFP apvienošanās procesa uzsākšanu

Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) biedri šodien Ģenerālās asamblejas sesijā (aizklātā balsojumā) nolēma neatbalstīt kārtību, kādā Latvijas Sporta Federāciju padome (LSFP) tiktu apvienota ar LOK.
Sipriens Sarrazēns. Foto: S. Boué/L'Équipe

Nobrauciena vicelīderis Sarrazēns: "Drošības apsvērumu dēļ lēmums atcelt nobraucienu bija pareizs"

Pasaules kausa vicelīderis Sipriens Sarrazēns no Francijas, kurš pēdējā startā varēja mēģināt apsteigt Marko Odermatu un iegūt nobrauciena kopvērtējuma titulu, norādīja, ka saprot FIS lēmumu atcelt nobraucienu Zālbahā un ka drošības apsvērumu dēļ tas bijis pareizs lēmums.