Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:323, Did:0, useCase: 3

Autors: Linda Mangale

"Riga Open 2017" izcīna sieviešu kērlinga komanda JKK/Rudzīte

"Riga Open 2017" izcīna sieviešu kērlinga komanda JKK/Rudzīte
Komanda JKK/Rudzīte
„Riga Open 2017” uzvarētāja

Aizvadītajā nedēļas nogalē no 8. līdz 10.septembrim Kērlinga hallē norisinājās septītais starptautiskais „Riga Open” turnīrs, kurā par uzvarētāju kļuva JKK/Rudzītes komanda no Latvijas. Vēl šajā nedēļas nogalē komandas no Latvijas startēja turnīros Vācijā un Ungārijā.

„Riga Open 2017” turnīrā piedalījās 12 spēcīgas komandas no Latvijas, Lietuvas, Austrijas, Krievijas un Baltkrievijas. Pēc grupu turnīra kārtas labāko komandu četriniekā iekļuva grupu uzvarētāji: A41/Gulbis, AUT men, JKK/Rudzīte un labākā 2.vietas ieguvēji komanda no Latvijas CC Riga, pateicoties labākam LSD rādītājam. Starp šīm četrām komandām arī norisinājās cīņu par uzvaru šajā turnīrā. Pirmajā spēlē, pēc iegūtajiem rezultātiem, tikās A41/Gulbja komanda un CC Riga. Šo spēcīgo Latvijas komandu duelī pārāki ar 9:3 izrādījās Latvijas vicečempioni CC Riga, iekļūstot finālā. Savukārt otrajā spēlē sacentās Latvijas sieviešu čempionu komanda JKK/Rudzīte ar Austrijas vīriešu komandu AUT men. Austrijas komandas ierastā skipa S.Wunderera vietā šajā turnīrā bija treneris Uli Kaps, kurš ir titulēts kērlinga spēlētājs no Vācijas un savulaik ieguvis trīs zelta medaļas Eiropas čempionātos. Lai gan spēles sākums pret AUT men komandu izrādījās labvēlīgāks Latvijas komandai, tomēr austrieši spēja spēli izlīdzināt, bet spēle izrādījās par īsu, lai atspēlēto. Līdz ar to JKK/Rudzītes komanda, uzvarot ar 6:5, iekļuva sacensību finālā.
Pusfinālu zaudētāji sacentās savā starpā par 3.vietu turnīrā. A41/Gulbja komandai spēle nepadevās tās otrajā pusē, ļaujot pretiniekam iegūt septiņus punktus divos endos un zaudējot ar 2:10. Tas nozīmē, ka „Riga Open 2017” turnīra 3.vietas ieguvēji šogad ir vīriešu komanda no Austrijas.
Finālā tikās Latvijas sieviešu komanda JKK/Rudzīte ar Latvijas vīriešu komandu CC Riga. Cīņa par uzvaru norisinājās līdzīgāk nekā tā bija par 3.vietu. Neviena no komandām līdz piektajam endam neieguva ievērojamu pārsvaru. Septītajā endā nozagtais viens punkts iedeva nelielu pārsvaru un pārliecību spēlē, kas arī ļāva iegūto noturēt. Līdz ar to, uzvarot visās piecās turnīra spēlēs, par septītā „Riga Open 2017” turnīra uzvarētāju kļuva JKK/Rudzītes komanda no Latvijas, bet 2.vieta godam izcīnīja CC Riga komanda.
Visi „Riga Open 2017” turnīra spēļu rezultāti pieejami: Curling.Lv

„Riga Open 2017” kopvērtējums:
1. JKK/Rudzīte - Ieva Rudzīte (Latvija)
2. CC Riga - Mārtiņš Trukšāns (Latvija)
3. AUT men - Uli Kapp(Austrija)
4. A41/Gulbis - Ritvars Gulbis (Latvija)
5. Seniors*SPb - Igor Minin (Krievija)
6. LAT women Olympic - Iveta Staša-Šaršūne (Latvija)
7. LAT MIX - Jānis Rudzītis (Latvija)
8. LTU women - Virginija Paulauskaite (Lietuva)
9. LTU men - Tadas Vyskupaitis (Lietuva)
10. Junkers Bosch/Smilga - Kārlis Smilga (Latvija)
11. BLR women - Alina Pavliuchyk (Baltkrievija)
12. OPA! - Poļina Rožkova (Latvija)

„International Oberstdorf Mixed Doubles Cup” jaukto pāru kērlinga turnīrā Vācijā Oberstdorfā no 8. līdz 10.septembrim startēja 18 komandas, starp kurām bija arī Sporta kluba „OB” D.Regžas/A.Regžas komanda.
Otrajā šīs sezonas jaukto pāru turnīrā pasaules kērlinga tūrē (WCT) triumfē komanda no Čehijas S.Hajkova/T.Pauls, kuri visa „International Oberstdorf Mixed Doubles Cup” turnīra gaitā zaudēja tikai vienu spēli savā grupā. Finālā viņiem pretim stājās D.Rupas/K.Vunderlina komanda no Šveices. Finālspēle iesākās ar S.Hajkovas/T.Paula komandas dominanci, jau pēc diviem endiem atrodoties vadībā ar 6:0. Turpmākajā spēles laikā viņi savu iekrāto punktu skaitu palielināja, gala rezultātā uzvarot ar 9:3 pirmajā WCT rīkotajā „International Oberstdorf Mixed Doubles Cup” turnīrā. Savukārt 3.vietu izcīnīja S.Vildas/D.Gublera komanda no Šveices.
Ar divām no turnīra pirmā četrinieka komandām Sporta kluba „OB” D.Regžas/A.Regžas komanda no Latvijas tikās savā apakšgrupā. Uzvarot turnīrā 2.vietas ieguvējus D.Rupas/K.Vunderlina komandu no Šveices, ar vienīgo uzvaru mūsu komanda palika pēdējā vietā grupā un nespēja kvalificēties izslēgšanas spēlēm.
Visi turnīra rezultāti atrodami: Curling Champions Tour

Aizvadītajā nedēļas nogalē I.Bērziņas sieviešu kērlinga komanda piedalījās „Season`s Opening Curling Cup” turnīrā Budapeštā, Ungārijā. Ar komandas nosaukumu „Ladies Power”, I.Bērziņas komanda nepilnā sastāvā, 14 komandu konkurencē, ieguva pēdējo vietu turnīrā. Diemžēl komandai no Latvijas nācās atzīt visu pretinieku pārākumu. „Season`s Opening Curling Cup” turnīrā uzvarēja Ungārijas nacionālā sieviešu komanda ar D.Palancsu priekšgalā.


Tomass Nortugs (pirmais no kreisās) un Peters Nortugs (vidū) 2016. gada saensībās. Foto: Ringsaker blad.
1

Slēpotājs Nortugs izcīnījis sudrabu Norvēģijas čempionātā kamanu suņu sportā

Titulētā Petera Nortuga brālis Tomass Nortugs, kuram arī netrūkst panākumu distanču slēpošanā, pagājušajā nedēļas nogalē izcīnījis sudrabu Norvēģijas čempionātā kamanu suņu sportā.
LSFP prezidents Einars Fogelis un LOK ģenerālsekretārs Kārlis Lejnieks. Foto: LOK
6

LOK biedri neatbalsta LOK un LSFP apvienošanās procesa uzsākšanu

Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) biedri šodien Ģenerālās asamblejas sesijā (aizklātā balsojumā) nolēma neatbalstīt kārtību, kādā Latvijas Sporta Federāciju padome (LSFP) tiktu apvienota ar LOK.
Sipriens Sarrazēns. Foto: S. Boué/L'Équipe

Nobrauciena vicelīderis Sarrazēns: "Drošības apsvērumu dēļ lēmums atcelt nobraucienu bija pareizs"

Pasaules kausa vicelīderis Sipriens Sarrazēns no Francijas, kurš pēdējā startā varēja mēģināt apsteigt Marko Odermatu un iegūt nobrauciena kopvērtējuma titulu, norādīja, ka saprot FIS lēmumu atcelt nobraucienu Zālbahā un ka drošības apsvērumu dēļ tas bijis pareizs lēmums.