Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:323, Did:0, useCase: 3

Autors: Linda Mangale

Jauktās kērlinga komandas jau rīt aizsāks cīņu par Latvijas čempiona titulu

Latvijas čempionāts jauktajām kērlinga komandām norisināsies no 12. – 14.maijam un 19. – 20.maijam, līdz ar šo sacensību beigām būs noslēgusies Latvijas 2016./2017.gada kērlinga sezona.

Šogad Latvijas čempionātā piedalīsies tikai četras komandas: SK OB/Regža (pagājušā čempionāta uzvarētāji), JKK/Rēdlihs, KKR/Vonda un RKK/Rudzītis. Jaukto kērlinga komandu sastāvā spēlē divas sievietes un divi vīrieši pēc klasiskā kērlinga noteikumiem. Salīdzinājumā ar iepriekšējiem gadiem komandu skaits ir krietni samazinājies. Tā kā čempionātā ir tik maz komandu, lai noskaidrotu uzvarētāju, komandas šajā nedēļas nogalē izspēlēs divu apļu spēles. Pēc šo spēļu rezultātiem noskaidrosies divas labākās komandas, kuras nokļūs finālā. Nākamajā nedēļas nogalē 19. un 20.maijā paredzētas finālspēles līdz divām uzvarām. Komanda, kura uzvarēs Latvijas čempionātā, iegūs tiesības pārstāvēt Latviju pasaules čempionātā jauktajām kērlinga komandām, kurš šogad no 6. – 14.oktobrim norisināsies Šveices pilsētā Šamperī.

SK OB/Regža sastāvs: Ansis Regža(skips), Dace Regža(vice skips), Aivars Gavars (2.spēlētājs), Antra Zvane(1.spēlētājs)
JKK/Rēdlihs sastāvs: Jānis Rēdlihs(skips), Dace Zīle, Edgars Linužs, Evija Linuža-Dompalma
KKR/Vonda sastāvs: Jānis Vonda(skips), Sanita Saulgrieze, Jurijs Kovešņikovs, Zanda Priste-Vonda
RKK/Rudzītis sastāvs: Jānis Rudzītis(skips), Jeļena Rudzīte, Ritvars Graumanis, Dace Spilnere

Spēļu grafiks un rezultāti pieejami: curling.lv
Sacensības tiks izspēlētas Kērlinga hallē, Biķernieku iela 121H, ieeja uz visām spēlēm ir bez maksas.

Latvijas jaukto komandu čempionātā komandas piedalās ar Latvijas Republikas Izglītības un zinātnes ministrijas un Latvijas Kērlinga asociācijas atbalstu.


Tomass Nortugs (pirmais no kreisās) un Peters Nortugs (vidū) 2016. gada saensībās. Foto: Ringsaker blad.
1

Slēpotājs Nortugs izcīnījis sudrabu Norvēģijas čempionātā kamanu suņu sportā

Titulētā Petera Nortuga brālis Tomass Nortugs, kuram arī netrūkst panākumu distanču slēpošanā, pagājušajā nedēļas nogalē izcīnījis sudrabu Norvēģijas čempionātā kamanu suņu sportā.
LSFP prezidents Einars Fogelis un LOK ģenerālsekretārs Kārlis Lejnieks. Foto: LOK
6

LOK biedri neatbalsta LOK un LSFP apvienošanās procesa uzsākšanu

Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) biedri šodien Ģenerālās asamblejas sesijā (aizklātā balsojumā) nolēma neatbalstīt kārtību, kādā Latvijas Sporta Federāciju padome (LSFP) tiktu apvienota ar LOK.
Sipriens Sarrazēns. Foto: S. Boué/L'Équipe

Nobrauciena vicelīderis Sarrazēns: "Drošības apsvērumu dēļ lēmums atcelt nobraucienu bija pareizs"

Pasaules kausa vicelīderis Sipriens Sarrazēns no Francijas, kurš pēdējā startā varēja mēģināt apsteigt Marko Odermatu un iegūt nobrauciena kopvērtējuma titulu, norādīja, ka saprot FIS lēmumu atcelt nobraucienu Zālbahā un ka drošības apsvērumu dēļ tas bijis pareizs lēmums.