Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:323, Did:0, useCase: 3

Olimpieši un “Tour de ski” startējušie Eiduka un Bikše piedalīsies Latvijas čempionātā Madonā

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Olimpieši un “Tour de ski” startējušie Eiduka un Bikše piedalīsies Latvijas čempionātā Madonā
Kokneses novada pārstāve Patrīcija Eiduka. Foto Eidukas no personīgā arhīva.

Pagājušā gadā Olimpiskajās spēlēs Pjonhčanā un šīs sezonas prestižajā “Tour de ski” Latviju pārstāvējušie Patrīcija Eiduka un Indulis Bikše nedēļas nogalē, 12. un 13.janvārī, piedalīsies Latvijas čempionāta pirmajā posmā distanču slēpošanā, kas norisināsies Madonas slēpošanas un aktīvās atpūtas bāzē “Smecersils” un kas būs arī FIS sacensības, pulcējot slēpotājus ne tikai no kaimiņvalstīm, bet arī no Meksikas. Sestdien dalībnieki sacentīsies sprintā klasiskajā stilā, bet svētdien paredzēta vidējā distance brīvajā stilā ar intervāla startu.

Tāpat kā pagājušajā gadā arī šogad Latvijas čempionāts distanču slēpošanā ar pirmo no kopumā trim posmiem sāksies mūsu valsts labākajā slēpošanas bāzē “Smecersils”. Sacensību direktors un rīkotāju biedrības “Madona-A” vadītājs Gunārs Ikaunieks pastāstīja, ka trase ir sagatavota ļoti labi, turklāt ziemīgie laika apstākļi ir palīdzējuši svētdienas sacensībām izveidot 5km apli, pa kuru pēdējos pāris gadus nepietiekošā sniega dēļ nav sanācis slēpot.

Sieviešu konkurencē neapšaubāmi galvenā favorīte būs pagājušā gadā visos piecos individuālajos startos Latvijas čempionātā pārliecinošas uzvaras guvusī Patrīcija Eiduka, kurai pēdējos pāris gadus nav bijušas līdzvērtīgas konkurentes mūsu valstī. Patrīcija nupat kā pirmā Latvijas slēpotāja dāmu konkurencē debitēja prestižajā “Tour de ski”, uzrādot priekš Latvijas augstvērtīgus rezultātus, jo gan sprintā, gan distancē Ingus Eiduka audzēkne pirmā no Latvijas sievietēm šāda augsta līmeņa sacensībās ieguva zem simts FIS punktiem. Uz medaļām pretendēs arī otra Pjonhčanas olimpisko spēļu dalībniece Inga Paškovska, kā arī mājiniece Kitija Auziņa.

Ja sievietēm Eiduka līdzvērtīgas konkurences īsti nav, tad vīriešiem olimpietim Indulim Bikšem sīvu konkurenci sastādīs viņa novadnieks Raimo Vīgants. Pagājušajā gadā abiem izdevās izcīnīt pa uzvarai sprintā – Raimo brīvajā stilā, bet Indulim – klasikā, taču šoreiz viņu duelis sprintā izpaliks, jo pēc grūtā “Tour de ski” Bikše Madonā piedalīsies tikai svētdien intervāla starta distancē. Vīgantam, kura galvenais starts šajā sezonā ir pēc nedēļas pasaules čempionātā junioriem, decembra beigās saslima. Tas diemžēl atstājis lielu ietekmi uz treniņa procesu un arī fizisko formu, taču madonietis ir apņēmības pilns izdarīt maksimumu no esošās situācijas. Uz godalgotām cer arī talsinieku kvartets (Juris Damškalns, Gints Lūsis, Kārlis Vanags, Jānis Šņoriņš), kas pavasara-vasaras sezonā ar panākumiem startē ļoti populārajā kalnu taku skrējienā “Stirnu buks”.

Sestdien 1,7km sprints vīriešiem un 1,1km sprints sievietēm ar kvalifikācijas braucienu sāksies plkst.10.00, bet fināli paredzēti 11.20. Svētdien sievietes 5km distanci uzsāks plkst.10.00, bet vīrieši 10km dosies plkst.11.00.

     [+] [-]

, 2019-01-11 13:34, pirms 5 gadiem
Varētu būt vienas no retajām sacensībām sezonā, kurās ir iespēja nebūt pēdējiem

  -2 [+] [-]

, 2019-01-11 13:40, pirms 5 gadiem
TrīsdesmitDivi rakstīja: Varētu būt vienas no retajām sacensībām sezonā, kurās ir iespēja nebūt pēdējiem
Neizdosies tev!